Alternatieve golfbanen

Openbare golfbanen zijn golfbanen waar je kunt golfen zonder GVB.  Er zijn in Nederland maar een aantal banen waar dit mogelijk is. Via deze link krijg je  een landkaart van Nederland te zien  waar jeeen golfbaan kunt kiezen. Daarnaast zijn er  de afgelopen jaren een aantal alternatieve varianten op de golfsport bij gekomende. Hieronder vind je meer informatie over deze mogelijkheden om te golf (in welke vorm dan ook).

Pitch en Putt banenPitch & Putt

Pitch&Putt Golf is een moderne sport die overal ter wereld wordt gespeeld. Da’s niet zo gek, want Pitch&Putt Golf is op elk niveau spannend en uitdagend. En iedereen kan het! Pitch&Putt Golf is opgezet als publiekssport en is daarom betaalbaar, toegankelijk en open voor iedereen die spelen wil. Door de “kleine” afstanden, tussen 30 en 70 meter, is het spel geschikt voor iedereen. Ook mensen die nog nooit golf hebben gespeeld, kunnen op een Pitch&Putt baan uitstekend uit de voeten. In Engeland en Ierland speelt bijna iedereen, van jong tot oud, geregeld een ronde Pitch&Putt. U hoeft niet te kunnen golfen om Pitch&Putt te spelen. Pitch&Putt is overigens ook geschikt voor de gevorderde golfer (korte spel). Ga hier naar de officiele website van Pitch&Putt.

 

Boerengolf

Boerengolf is een variatie op het reguliere Golfspel waarbij eenBoerengolf boerengolfbaan met 10 holes in zo min mogelijk slagen moet worden
afgelegd. Boerengolf is uitgedacht in de Achterhoek bij Kaasboerderij Weeninkin Lievelde en is voor het eerst gespeeld op de weilanden van deze Kaasboerderij. Ze is daarmee de eerste boerengolfbaan ter wereld. Wat St Andrews in Schotland is voor het golf is daarmee Kaasboerderij Weenink voor het Boerengolf, historische grond. Ga hier naar de officiele website.

UrbangolfUrbangolf

Urban golf is in 1999 ontstaan in Californië.
Tegenwoordig wordt de sport in elk Europees land beoefend. Urban golf (wordt ook wel citygolf of stadsgolf genoemd) verhoudt zich tot het normale golf zoals snowboarden tot skiën, licht rebels en informeel.

Urban Golf kan overal gespeeld worden denk aan stadsparken, op pleinen, in straten, op industrie- of bedrijfsterreinen. Als doelwit (hole) kunnen een standbeeld, zitbank, brievenbus of verkeersbord gebruikt worden. Een golf vaardigheids-bewijs (GVB) is niet nodig. Iedereen kan urban Golf spelen.

Urban Golf is No Rulezzzzzzzzz

Urban Golf is fun

Ga hier naar de officiele website voor meer informatie.

 

Disc golf

Disc Golf is de frisbeevariant van golf. De speler moet een bepaald traject in zo min mogelijk worpen afleggen. Het doel is de polehole. Dit is een ronde metalen mand op een standaard. Boven de mand zijn loshangende kettingen aangebracht, die de schijf in de vlucht stoppen en in de mand doen belanden. Disc Golf wordt vaak gespeeld in een park, waar hindernissen zoals bomen en waterpartijen omzeild moeten worden. Disc Golf kun je overal in Nederland spelen. Op een aantal plaatsen zijn officiële poleholes beschikbaar. In het Roel Langerak park in Rotterdam en in het Park Oudegein in Nieuwegein vind je een 9 holes of 18 holes Disc Golf parcours. Op evenemententerrein ‘Het Podium’ in IJsselstein staan twee poleholes waar je je techniek kunt oefenen. Je kunt gratis van deze voorzieningen gebruik maken, op het moment dat het jou uitkomt. Daarnaast worden hier regelmatig Disc Golf activiteiten georganiseerd. Ga hier naar de website van Frisbeesport voor meer informatie.