Archief

Challenge Tour

Lafeber is Europese tourkaart kwijt

Maarten Lafeber is er niet in geslaagd om zijn kaart voor de Europese Tour met een jaar te verlengen. De 38-jarige prof maakte op de zesde en laatste dag van de PGA Qualifying School in Girona door een rondgang van 76 (4 boven par) een duikeling in de rangschikking.

Lafeber ging de slotdag in als gedeeld 33e en had na de laatste 18 holes bij de beste 25 moeten staan om ook volgend jaar verzekerd te zijn van een vaste stek op de Europese Tour. Hij zal het toernooi echter rond de 50e stek afsluiten, waardoor hij na 14 jaar weer een stap terug moet doen naar de Challenge Tour.

Via RtlNieuws.nl.

Tim Sluiter: ‘In tijden de bal niet zo goed geslagen’

Tim Sluiter is het seizoen veelbelovend begonnen met een vijfde plaats in de Gujarat Kensville Challenge in India en zondag een tweede plaats in het Barclays Kenya Open. ‘Mijn doel is in de top-5 eindigen van de Order of Merit.’

Tim Sluiter arriveerde maandagochtend vroeg vanuit Kenia in Nederland. Een uur of vijftien eerder werd de speler van Golf Team Holland tweede in het Kenya Open, een slag achter zijn goede vriend Jordi Garcia Pinto.

‘Ik heb het uiteindelijk verloren op en rond de greens’, vertelt de 23-jarige Sluiter. ‘Jordi heeft een geweldig kort spel en hij maakte meer putts, ik voelde me niet echt comfortabel op de greens. Mijn korte spel was gewoon niet scherp, je merkt dan toch dat je in Nederland vanwege de sneeuw en het slechte weer nauwelijks hebt kunnen trainen.’

Lees verder.

Sluiter gaat voor goud in Nairobi

Tim Sluiter gaat zondag voor goud bij het Kenya Open in Nairobi, dat tot de Challenge Tour behoort. De 23-jarige Nederlander consolideerde zaterdag zijn leidende positie met een rondje van 69 slagen. Sluiter kreeg wel de Spanjaard Jordi Garcia Pinto naast zich, die 68 slagen nodig had voor zijn derde omloop. Beide titelkandidaten hebben een voorsprong van 3 slagen op de achtervolgers Brooks Koepka uit de Verenigde Staten en George Murray uit Schotland.

Geen Tourkaart voor Wil Besseling

Wil Besseling moest in het slottoernooi van de Challenge Tour in 2012 heel hoog eindigen om promotie naar de European Tour af te dwingen. Dat is niet gelukt. De Noor Espen Kofstad won het toernooi en eindigde als nummer 1 op de jaarranglijst.

Besseling begon het slottoernooi bij het Zuid-Italiaanse Brindisi als de nummer 29 van de jaarranking en hij wist dat minstens een top-10 plaats in dit 72-holes toernooi nodig was om die promotie af te dwingen. Maar hij kwam zaterdag in niet al te best weer niet verder dan een 71, zijn minste score van de week.

Besseling maakte drie birdies – waarvan twee op de laatste vier holes – een bogey en een double bogey om op een totaal van elf onder par uit te komen (65-68-69-71=273).  Die score was goed voor een gedeelde veertiende plaats, een cheque ter waarde van 5.940 euro en een seizoenstotaal van 56.961 euro. Hij eindigde met dat bedrag als 31ste op de Order of Merit.

Wil Besseling is nu net als tal van andere Nederlandse spelers aangewezen op de kwalificatiereeks die volgende maand in Spanje wordt voortgezet.

Lees verder.

Social Media

Buienradar