Archief

Cart

Potje golf? Laat je hierin rijden

Rijkaards besparen kosten noch moeite om de show te stelen naast en op de golfbaan. Maar eenmaal op de green, stapt men uit in een foeilelijk en krakkemikkig, elektrische aangedreven geraamte waar de gemiddelde peuter z’n neus voor ophaalt. Dat kan beter, vindt Caddyshack.

Caddyshack Golf Cars is een in Californië gevestigd bedrijf dat handicarts bouwt die geïnspireerd zijn op begeerlijke automodellen. En hoe kan het anders dat deze overwegend zijn gebaseerd op de stoerste modellen van het oer-Amerikaanse merk Ford, of eigenlijk gezegd Shelby.

Stewart Golf X9 Follow Golf Trolley

Stewart golf begon toen Roy Stewart in de jaren 80 stopte met werken en begon met golf. Hij bedacht zich al snel dat er allerhande manieren zijn waarop het spel verbeterd kon worden, bijvoorbeeld de manier waarop golfclubs over de baan vervoerd werden. Hij schetste en maakte een aantal ontwerpen over de jaren. Pas in ´99 besloten Roy, zoon Ross en kleinzoon Mark verder te gaan en kwam alles in een stroomversnelling.

Van alle ontwerpen werd het concept voor een volledig nieuwe aangedreven trolley uitgekozen om te gaan verkopen.
yed his retirement too much to start a new business.

De X9 Follow is het laatste het laatste. Deze trolley kan automatisch volgen´ over de baan, maar hij is ook volledig op afstand bedienbaar. Erg leuk en erg goed. Zie onderstaande filmpje.

Apple iPad gemonteerd op een golfcart

Mocht je niet genoeg hebben aan een golf gps of mobiele telefoon om informatie te kunnen bekijken over de golfbaan dan kun je altijd als deze meneer je iPad monteren op je golfcart. Dan heb je een wat overzichtelijk kaartje van de golfbaan.

Ga hier naar de website rammout.com voor meer foto’s.

 

Golf Cart wekker

Levensechte Golf Cart-wekker, schaal 1:18 Draai aan het stuur en de voorste wielen draaien mee; beide golftasjes kunnen van de golf cart worden afgehaald; de 13-delige golfclubs zitten los in de tas! Alleen nog in groen verkrijgbaar.

Ga hier naar de website van Gifts4theGreen voor meer informatie.

Handicart lanceert GPS-systeem om baan te sparen

Stichting Handicart introduceert op 1 maart 2014 een GPS-systeem, waarmee Handicarts alleen kunnen rijden op delen van de golfbaan waar dat is toegestaan.

Alle clubs met Handicarts kunnen profiteren van het nieuwe systeem, dat eenvoudig is te installeren op Handicarts. Maar het systeem kan op alle buggy’s geïnstalleerd worden. Na een onderzoek op golfbanen en overleg met verschillende leveranciers heeft Stichting Handicart gekozen voor het GPS-systeem ‘DSG TAG’.  In tijden dat de baan kwetsbaar is kan de baaneigenaar bepalen waar buggy’s mogen rijden en waar niet. Het hele jaar door kan de baaneigenaar bepalen hoeveel afstand Handicarts moeten houden van greens of tees.

Komt een Handicart in de buurt van een ‘verboden’ gebied, dan klinkt er een waarschuwingssignaal. Wil de bestuurder toch verder rijden, dan lukt dat niet want dan stopt de Handicart.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Mercedes-Benz Vision Golf Cart Op het Open Championship

Op het Open Championship (een golftoernooi in Schotland) heeft Mercedes-Benz dit weekend de Vision Golf Cart onthuld, een futuristisch crowdsource-concept voor een golfwagentje, met zonnepanelen, en… een make-upspiegel.

Voorafgaand aan het toernooi vroeg Mercedes zijn fans om mee te denken, en met goede ideëen te komen. De nuttige suggesties werden verwerkt in de Vision Golf Cart, waar we overigens vooralsnog alleen renders van hebben. Voor de mensen die met de beste suggesties op de proppen kwamen lag er bovendien een VIP-uitnodiging voor het Open Championshipklaar. Not bad.

De Vision Golf Cart is elektrisch, en de batterij wordt voortdurend bijgeladen door de zonnepanelen. De besturing gaat via een centraal geplaatste joystick.

Het wagentje is volgehangen met touch screens, die een minimalistisch interieur mogelijk maken. Apple-fans kunnen hun waar kwijt in een draaibaar docking station, en met hun iPad of -Phone diverse functies bedienen (airco, HUD, luidsprekers enz.)

Bekijk hier  meer afbeeldingen en lees verder  op de website van Autoblog.nl

De Cadet

Een goede focus is vaak de sleutel tot een goede ronde golf. Wanneer u niet over een eenvoudige, efficiënte reiniging accessoires bezit dan kan dit je focus in gevaar brengen. Global Golf Industries heeft producten voor het reinigen materiaal zoals de CADET, een golf borstel die gemakkelijk  schoenen en clubs reinigt.

Deze golfborstel monteer je eenvoudig aan de zijkant van je golfcart. Je kunt dan tijdens je ronde je schoenen en je stokken schoonmaken.

Ga hier naar de officiele website van Global Golf Industries voor meer informatie over de CADET.

Club Whizz

De club Whizz – Golf Club, Cart Tyre & Shoe Cleane maak je golf clubs schoon terwijl je loopt! Je kunt hem monteren op het wiel van de trolley. Hhet heeft een universele aansluiting, geschikt voor elektrische of push carts en is geschikt voor het schoonmaken van je golf clubs, schoenen en cart wheels.

Ga hier naar de website van Oefenjegolfswing.nl voor meer informatie.

smartE golf

Ontdek de exclusiviteit van de Special Edition van de gemachtigde smartE golf:  Een van de hoogtepunten is het met de hand gestikt leer van de mooiste Bagaufnahme.  U moet ook bepalen hoe comfortabel het handvat is ergonomisch vormgegeven lederen grip kan.  De donkere grijze antraciet kleur geeft een ongewone elegantie.  SmartE inclusief alle voordelen van de geavanceerde elektronische rem-en
de uitzonderlijk krachtige, kleine batterijen.

Golf Trolley Specialist is  al een aantal maanden importeur van Smart E lithium elektrische golftrolley uit Duitsland. Een zeer compacte elektrische golftrolley met twee motoren in de as verwerkt. Schitterend mooi design ontworpen door BMW designers, 36 Holes lithium accu en gemakkelijk mee te nemen in de transporttas.

Ga hier naar de website van Golf Trolley Specialist voor meer informatie.

Batman golf cart

Rayg Griggs, de maker van deze golf cart is een schrijver, regisseur en filmmaker. Ook is hij een enorme Batman en Superman fan. Zo’n grote van zelfs dat hij samen met ontwerper Marc Irvin deze wrede golf cart gemaakt heeft om het terrein van de Warner Brother film studios onveilig te maken. Zie de video voor hoe de cart is ontworpen en gemaakt.

Social Media

Buienradar