Archief

Brits Open

Phil Mickelson wint met een 66 het Brits Open

Phil Mickelson heeft op Muirfield het Brits Open gewonnen dankzij een ijzersterke slotronde. Het is voor het eerst dat de Amerikaan de oudste major in golf wint.

Phil Mickelson begon de laatste ronde op de gedeelde negende plaats met een score van +2. De linkshandige Amerikaan, die dfeze major geen driver in de tas had, speelde een ijzersterke laatste ronde (66, -5) terwijl de concurrenten die er aan het begin van de dag veel beter voor stonden te veel fouten maakten.

Mickelson maakte op de eerste negen twee birdies en geen fouten. Op 10 maakte hij bogey om op +1 voor het toernooi te komen, maar er volgden vier birdies: op 13, 14, 17 en 18. Hij speelde de tweede negen in 32 slagen en eindigde op een totaal van drie onder par.

De Amerikaan was vorige week de sterkste op een andere linksbaan in Schotland, Castle Stuart. Hij is de eerste speler die achter elkaar het Schots Open en Brits Open wint.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Jimenez neemt leiding over in The Open

Miguel Angel Jimenez heeft vrijdag de leiding overgenomen in The Open, het Britse Majortoernooi op de golflinks van Muirfield. De Spanjaard had voor de tweede ronde op de gortdroge, razendsnelle baan 71 slagen (par) nodig. Met een totaal van 139 heeft hij één slag voorsprong op een viertal concurrenten, onder wie de Amerikaan Tiger Woods.

Behalve Woods staan ook zijn landgenoot Dustin Johnson, de Engelsman Lee Westwood, die onder moeilijke omstandigheden 68 noteerde op zijn scorekaart, en de Zweed Henrik Stenson op 140. Zach Johnson, de beste op de openingsdag, viel door een 75’er terug.

Lees verder.

Lange dag voor eerste reserve Luiten

Als eerste reserve voor het British Open is Joost Luiten donderdagochtend op de Schotse golfbaan Muirfield begonnen aan een lange dag. De 27-jarige Zuid-Hollander meldde zich al om 06.00 uur bij de organisatie en dient tot een uur of 4 donderdagmiddag beschikbaar te blijven voor het geval zich op het laatste moment een afmelder aandient.

‘Ik heb net een brief gekregen waarin staat wat ik moet en mag vandaag’, liet hij voor de camera van golf.nl weten. ‘Als ik een belletje krijg dat iemand is uitgevallen dan heb ik tot 5 minuten nadat de betreffende groep gestart is om nog af te slaan. Niet te ver uit de buurt gaan dus.’

Lees verder.

Rose moet gaan bloeien in Britse sportzomer

De sportzomer kan voor de Britten voorlopig niet meer stuk. In het rugby (winst in de testserie tegen Australië), tennis (triomf Andy Murray op Wimbledon) en cricket (zege in de eerste Ashes-Test tegen Australië) kwamen de sportliefhebbers aan de andere kant van de Noordzee de afgelopen weken al volop aan hun trekken. Wat betreft de chauvinistische Britten is nu het golf aan de beurt voor een zeldzame eindzege.

Donderdag begint op de schitterende baan van Muirfield in Schotland in zomerse omstandigheden de 142e editie van het British Open, het belangrijkste golftoernooi van het jaar. En Justin Rose, eerder dit seizoen al winnaar van het US Open, moet daar de eerste Engelse kampioen worden sinds Nick Faldo in 1992. Maar het mag ook Luke Donald of Lee Westwood zijn als het aan de Britse golffans ligt, zo lang het maar een speler uit het Verenigd Koninkrijk is.

Lees verder.

Luiten dicht bij deelname Brits Open

Joost Luiten kan zich gaan voorbereiden op zijn derde deelname op rij aan het Brits Open, het belangrijkste golftoernooi van het jaar. De 27-jarige Zuid-Hollander is nu nog eerste reserve voor het topevenement, dat donderdag op de baan van Muirfield in Schotland begint.

De kans is evenwel groot dat de Zweed Peter Hanson zich moet terugtrekken vanwege een hardnekkige rugblessure.

De 35-jarige speler van het Europese team voor de Ryder Cup schatte zijn kansen op deelname maandag op 50 procent. “Ik dacht even dat het beter ging, maar eigenlijk gaat het steeds slechter”, liet Hanson weten.

Luiten hoe dan ook naar Brits Open

Toen het er afgelopen zondag na het Frans Open naar uitzag dat Joost Luiten het Brits Open van komende week niet zou kunnen spelen, nam hij zich voor een flinke rustperiode in te lassen. Nu Luiten tweede reserve staat en de kans dat hij het Brits Open toch kan spelen redelijk groot is, heeft de 25-jarige golfer uit Rotterdam zijn planning aangepast.

Luiten: ‘Ik heb voor komend weekend een paar trainingen ingelast met Phil (Allen, zijn coach). Ik heb mijn vluchten ook al geboekt. Ik vlieg dinsdagochtend sowieso naar Schotland.’

Luiten staat dus nog tweede reserve (zie dit eerdere artikel op golfweekly.nl). Als de winnaars van het Schots Open en de John Deere Classic (PGA Tour) van komende zondag zich al geplaatst hebben voor The Open, dan speelt Luiten zeker.

Lees verder.

Wortel dwingt Daly tot operatie

John Daly kan niet meedoen aan de Britse Open. De 47-jarige kleurrijke golfer moet zich laten opereren aan een pees in zijn elleboog. De Amerikaan kampte al langer met de kwetsuur en kon doorspelen, maar een boomwortel dwong hem uiteindelijk tot een operatie.

Daly liep de blessure eind mei op tijdens de Byron Nelson Championship. “De doktoren hadden me verzekerd dat ik kon blijven golfen, zolang ik maar geen wortel of steen raakte. Dat gebeurde afgelopen vrijdag tijdens de Greenbrier Open dus wel. Ik probeerde te chippen, maar er lag een wortel onder de bal. Ik verrekte meteen van de pijn.”

Daly won de Britse Open in 1995, nadat hij in een play-off de beste was op St. Andrews.

Door de afmelding van Daly stijgen de kansen voor Joost Luiten. De Nederlander staat op de reservelijst, maar als er nog twee golfers zich afmelden, dan mag hij meedoen.

Shin overmeestert wind in Brits Open

De Zuid-Koreaanse golfster Shin Jiyai was dit weekeinde de enige die in het stormachtige weer op de Royal Liverpool met haar stokken overweg. Ze won het Brits Open met liefst 9 slagen voorsprong en was de enige die na vier ronden een eindscore onder par kon tonen.

Haar landgenote Park Inbee eindigde als tweede, de Amerikaanse Paula Creamer werde derde. Dewi-Claire Schreefel eidigde in het natuurgeweld als gedeeld 47e op liefst 25 slagen van de winnares.

Lees verder.

Tevez brengt weinig geluk als caddy

Carlos Tevez heeft zondag weinig geluk gebracht als caddy bij het Britse Open. De speler van Manchester City liep zondag mee met zijn landgenoot Andres Romero.

Onder begeleiding van Tevez noteerde golfer Romero een slotronde van 82 slagen, twaalf boven par. Hij zakte hiermee naar de onderste regionen in de tussenstand. Tevez en Romero werden vrienden toen de golfer Tevez hielp om zijn handicap op de golfbaan terug te brengen naar dertien.

Lees hier verder op de website van Nu.nl

Els wint na thriller

De voorsprong van Adam Scott leek zo ruim, maar de marge werd uiteindelijk ongedaan gemaakt door de Big Easy die zijn vierde major won.

Het was een slachting op de laatste dag van het 141ste Brits Open. In de aantrekkende wind was een score onder par uitzonderlijk en een score erboven bijna gewoon.

Ook de top-10 van het veld ontkwam niet aan het inleveren van slagen en vooral op de eerste negen zagen tal van spelers hun klassering in gevaar komen. Olesen maakte een dubbele bogey op de vierde. Els had voor de turn ook al twee slagen ingeleverd. McDowell idem dito. Snedeker leverde er vier in door twee opeenvolgende dubbele bogeys. En Tiger Woods zakte van -6 naar -3 door op hole zes een tripple bogey te maken. Zelfs koploper Scott ontkwam niet aan de malaise, maar de Australiër zag zijn voorsprong door het wegvallen van de uitdagers tot een paar holes voor het eind niet in gevaar komen en bereikte op -9 de turn.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media

Buienradar