Archief

Bal

Dieven stelen 8.000 golfballen

De Golfclub Beveren heeft voor de tweede week op rij dieven over de vloer gekregen. Dit keer gingen ze aan de haal met 8.000 golfballen. “We moeten ons nu uit de slag helpen met de paar balletjes die nog achterblijven.”

Voorzitter Mark Van de Vijver: “Eén bal kost een halve euro dus de rekening loopt aardig op. We hebben er nu nog 1.500 over maar dat is te weinig voor onze driving range. We lossen dit nu tijdelijk op door ze heel intensief te rapen. Volgende week wordt een nieuwe partij geleverd.”

Het golfterrein aan de Kallosluis ligt op een afgelegen plaats en dat maakt dat de club al meermaals ongewenst bezoek kreeg. Enkele recente diefstallen veroorzaken nu echter ook heel wat praktische problemen waardoor zelfs de werking van de club in het gedrang komen. “In de nacht van woensdag op donderdag kreeg onze club een dievenbende over de vloer die ervandoor is gegaan met al onze ‘range’ ballen”, meldt secretaris Inga Van Goethem. “Naast het feit dat dit een grote tegenvaller is voor de club, veroorzaakt dit uiteraard ook voor problemen zorgen op onze ‘driving range’. Er werden onmiddellijk nieuwe ballen besteld maar het kan een aantal dagen duren eer deze bij ons arriveren. Intussen zullen wij ons moeten redden met een kleine hoeveelheid balletjes die nog achterbleven in de ballenautomaat, een heel vervelende situatie.”

Lees hier verder op de website van HLN.

Golfballen voor de Alpe d’huZes

Ted en Petra Barendse, eigenaar van Ted’s Golfshop Noordwijk, gaan net als vorig jaar weer deelnemen aan de Alpe d’HuZes. Ook steunen ze de actie met de verkoop van golfballen. Ted’s Golfshop en Wilson Golf hebben een Alpe d’HuZes-golfbal laten maken. Zes ballen kosten € 10. De gehele opbrengst gaat naar de stichting. De ballen zijn te koop bij Ted’s Golfshop of via de website golf4alpedhuzes.nl.

Samen met het team ‘Support Alpe d’HuZes’ gaan Petra en Ted de uitdaging aan om de Alpe d’Huez meerdere malen te beklimmen. Ted Barendse: ‘Mijn doelstelling is om vier keer de berg op te gaan om mijn steentje bij te dragen dat het onderzoek naar deze ziekte voortgezet kan worden en dat we daarmee nog meer mensen vroegtijdig kunnen helpen deze ziekte te overwinnen.’

Men kan Ted en Petra en daarmee de Alpe d’HuZes ook persoonlijk ondersteunen via de persoonlijke websitepagina’s Ted en Petra.

Website: tedsgolfshop.nl.

Via GolfWeekly.nl.

‘Ei’ na golfbal op hoofd

Toeschouwer Edwin Curtis zat vrijdagmiddag nietsvermoedend te genieten van golfende wereldtoppers bij de Honda Classics in Palm Beach toen hij een golfbal op zijn hoofd kreeg.

‘Boosdoener’ was golfer George McNeill, die op de 18e hole even de weg kwijt was en zijn ‘drive’ het publiek in sloeg.

Curtis kreeg het balletje vol op zijn hoofd, met een enorm ‘ei’ boven zijn linkeroog als gevolg.

De onfortuinlijke golffan bleef bij bewustzijn. McNeill bekommerde zich om de man. Om de pijn een beetje te verzachten deelde hij een gesigneerde golfhandschoen uit.

Via Telegraaf.nl.

Golfballen in baggerzand

De Zandenplas te Nunspeet is dieper en groter klaar voor een nieuw zwemseizoen. Baggeraar Geluk haalde 200.000 kuub geel zand uit de recreatieplas, zand dat prima geschikt is voor het twee kilometer verderop gelegen bedrijventerrein De Kolk. Een verrassing? De stortvloed van opgebaggerde golfballen.

Als compensatie voor de sluiting van de Generaal Winkelman Kazerne, waardoor veel werkgelegenheid vertrok, legt Nunspeet bedrijventerrein De Kolk aan. Uitgeefbaar is in de eerste fase 12 hectare, later nog eens 7,5 hectare. De belangstelling uit Nunspeet en omgeving voor ondernemen in een Veluws werklandschap is volgens wethouder Coster groot. Het bouwrijp maken begint in juni 2015.

Lees hier het bericht op de website van Cobouw.nl

Wilson komt met de Wilson Staff FG Tour bal voor spin en controle

Voor de spelers die spin en gevoel willen hebben met hun golfbal heeft Wilson een nieuwe bal op de markt gezet. De Wilson Staff FG Tour bal is de zachtste golfbal die tot nu toe uit de fabriek van Wilson kwam. De bal heeft een gegoten buitenkant van urethaan en bevat meerdere lagen. Voor de golfer betekent dit dat niet alleen een flinke afstand gehaald kan worden maar dat ook de duurzaamheid en prestatie van de bal hoger zijn.

De lage compressie en Traction Control Technologie maakt dat de Wilson Staff FG Tour de enige urethaan golfbal is die veel gevoel geeft in combinatie met spin op tour niveau.

Lees hier verder op de website van Golfnet.nl.

Speed Metal: Golfballen met een harde kern

De kogel is door de kerk. Of eigenlijk, de kogel zit in de golfbal. Meestal denk ik bij metal aan wat stevige gitaar muziek. Echter volgens de nieuwe regels van de USGA (update van 6 November) is een holle golfbal -met een metalen kern- nu toegestaan.
Alhoewel volgens de regels matriaal een “tradionele en normale vorm en bouw” moet hebben, heeft de USGA voor de OnCore MA Series golfballen -met metalen kern- een uitzondering gemaakt op Appendix III van de regels.

En dat is -volgens de maker van de golfballen- goed nieuws omdat de metalen kern het gewicht van de golfbal naar het centrum verplaatst, waardoor je “30 procent minder slices” krijgt.

Via  GolfDigest.com

Jack Nicklaus golfballen

Jack Nicklaus heeft met zoveel verschillende merken en soorten golfballen gespeeld, ze getest en er over gesproken dat hij meer dan genoeg weet om zijn eigen golfballen te maken. En dus is dat wat hij gaat doen.

blog-jack-nicklaus2-0930.jpgJack Nicklaus, winnaar van 18 majors (en daarmee recordhouder), introduceert in november een nieuwe lijn van golfballen die als doel hebben een golfbal te selecteren die het best past bij hun kunnen. Er zijn drie verschillende soorten beschikbaar, Nicklaus Black, Nicklaus Blue en Nicklaus White. De kleuren corresponderen met de kleur van de tee markers waar de golfers het meeste vandaan spelen. Black voor de single handicapper die normaliter vanaf de back tees speelt, Blue voor de spelers vanaf de middelste tee, en White voor de spelers met de hogere handicaps die vanaf de forward tees spelen.

Lees meer via Golf Digest.

G4 18.000 euro Challenge

G4-18000-challengeHet nieuwe golfmerk G4 wil het seizoen 2013 afsluiten met een Big Bang! G4 geven 2x 18 deelnemers de unieke kans om elk € 18.000 aan G4 TOUR-X golfballen te winnen. In deze unieke wedstrijd speelt elke speler 18 korte par-3 holes van gemiddeld 60 meter. Op elke hole valt een hole-in-one prijs te winnen van € 1.000 aan G4 TOUR-X golfballen. Theoretisch kan elk van de 36 deelnemers dus € 18.000 aan ballen winnen en de maximale prijzenpot bedraagt dan ook maar liefst € 648.000.

Amateurstatus: Aangezien de holes-in-one onderdeel uitmaken van een gewone par-3 wedstrijd geld regel 3.2b. en mag er afgeweken worden van het maximale prijzengeld van € 700 zonder dat daarbij de amateurstatus in het geding komt. Voor de G4 18.000 EURO CHALLENGE willen we natuurlijk zoveel mogelijk spelers die op scherp staan. Er moet immers een flinke hap uit de prijzenpot van € 648.000 worden genomen. Om mee te doen moet je eerst een 9 holes par-3 kwalificatiewedstrijd spelen. De spelers met de laagste score spelen mee in de wedstrijden op 19- en 20 oktober.

De deelname aan de G4 18.000 EURO CHALLENGE is gratis. De deelname aan de kwalificatiewedstrijd bedraagt: € 17,50 p.p.

Inschrijven en meer informatie via www.g4.nl

Zeven creatieve manier om golfballen te hergebruiken

Dus, ik ga uit met een golfer. U kent mij niet, maar geloof me als ik zeg dat heel onverwacht is.. Golf is zo’n preppy spel? Ik ben niet preppy. Maar hey, tegenpolen trekken elkaar aan en daar kun je niets aand doen. Het punt is: golfballen.
Ik had  tot nu toe nooit gedacht over de levenscyclus van een golfbal , maar je weet – die dingen zijn niet onverwoestbaar. Ze worden  gedeukt en gescheurd door de golfbaan landschapsarchitectuur en algemeen degraderen ze dan tot troep en dan is het: “Bye bye kleine bal,  naar de vuilnisbak voor jou!”

Nou, zijn er de super-groene eco-vriendelijke DIY recycler meisje waarvan ik er eentje ben die het kon verdragen dat je ze weggegooid. Kun je je voorstellen hoeveel miljoenen golfballen moeten worden begraven in stortplaatsen in het hele land? No way, niet cool. Er zijn allerlei fantastische dingen die u kunt doen met gebruikte golfballen!

Lees hier verder in het Engels wat je kunt doen met een oude golfbal op de website van MyFoxPhilly.

‘In The Rough’ golfbal zeep

Het is dan wel geen ‘soap on a rope’, maar toch wel erg leuk bedacht. Zodra je dit stuk zeep hebt opgebruikt, blijft er een golfbal over. Leuk en nuttig ineen!

Zo is golf -zonder dat er sprake is van doping- duidelijk een schone sport.

Hier gevonden.

Social Media

Buienradar