Archief

Amsterdam Golf

Pro-am voor gehandicaptengolf op golfbeurs

Op de openingsdag van de Amsterdam Golf Show, donderdag 29 mei 2014, wordt op Golfbaan Naarderbos een wedstrijd gehouden met bekende Nederlanders, waarvan de opbrengst gaat naar het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf.

29 Mei 2014 is Hemelvaartsdag. Aan de ‘Prom-am’ kunnen bedrijven en particulieren deelnemen. De kosten van de verzorgde dag bedragen € 300 per persoon of € 750 voor een flight van drie personen. Aan elke flight wordt een prominente Nederlander toegevoegd. De golfdag wordt afgesloten met een lunch. Op dit moment zijn er toezeggingen van Wilbert Gieske, Pamela Teeves, John Bosman, Frits Sissing, André Ooijer, Bruni Heinke en Barry van Galen.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.nl

Tevreden bezoekers op de Amsterdam Golf Show ‘Live’


De eerste editie van de Amsterdam Golf Show “Live” is goed verlopen. Ondanks de slechte weersomstandigheden hebben de ruim 6000 bezoekers zich prima vermaakt. Zowel de bezoekers als de deelnemers zijn enthousiast over de nieuwe locatie en het concept waarbij de interactiviteit een grote rol speelt.

 Het overgrote deel van de bezoekers kwam op de donderdag en vrijdag, de dagen dat het droog was. De Demo Driving Range waar geen merk ontbrak was van vroeg tot laat in gebruik en de trickshows van Mark Reynolds trokken veel bekijks. De NGF schakelde PGA professionals in die gratis lessen gaven aan de bezoekers en honderden mensen lieten zich les geven in het bunkerspel, de swing en in pitchen en chippen. De wedstrijden met mooie prijzen bij de Lange Putt, de Neary en de Hole in One waren zeer in trek.

In het Expo Paviljoen was een breed aanbod met onder meer toerisme uit Zuid-Afrika, België, de Dominicaanse Republiek, Tunesië, Duitsland, Schotland en Engeland en uiteraard Spanje en Portugal. Specialisten op de grote greens van het unieke Golfcentrum Amsteldijk maakten het mogelijk om de verschillen te ontdekken in putters en ballen en de bezoekers kregen allerlei adviezen over het korte spel. Enkele deelnemers met lifestyle producten op het terras bij het entreedorp en de vrolijke muziek maakten het geheel weer tot een bijzondere Amsterdam Golf Show.

De organisatie van de RYDER CUP 2014 bezocht de Amsterdam Golf Show in verband met een try-out van “Zero Waste afvalverwerking” door afvalverwerker Icova. Dit houdt in dat 88% van het afval gerecycled wordt. Het restant van het afval wordt bewerkt en dient als brandstof. Deze brandstof wordt ingezet bij energiecentrales in Europa. Er blijft dan ook geen restafval over, waarmee een positieve bijdrage aan het milieu geleverd wordt.

Ga hier naar de website van Amsterdam Golf Show voor meer informatie.

Zevende Amsterdam Golf Show succesvol van start

Donderdag is voor de zevende keer de Amsterdam Golf Show van start gegaan. Na zes jaar in de Amsterdamse RAI te hebben gebivakkeerd koos de organisatie voor een andere opzet en streek neer op Golfcentrum Amsteldijk in Amstelveen. Tussen de koeien en met uitzicht op de skyline van Amstelveen presenteren de standhouders zich in een tijdelijke expositieruimte. Aanbieders van reizen in Europa alsmede exotische bestemmingen zoals de Dominicaanse Republiek en Zuid-Afrika staan naast exposanten die de laatste trends op het gebied van mode en gadgets laten zien.

In de twee grote golfshops zijn de artikelen tegen vaak aantrekkelijke prijzen mee te nemen. Opvallend veel Nederlandse Golfbanen gaven acte de presence in de hoop op nieuwe leden en het overhalen van greenfee spelers. Rond het golfcentrum konden de bezoekers de laatste golfclubs van alle grote merken uitproberen en anders dan in de RAI waar gebruik moest worden gemaakte van slagkooien kon dat nu onder echte omstandigheden.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine en ga hier naar de officiële website van Amsterdam Golf Show.

Organisatie RYDER CUP 2014 bezoekt Amsterdam Golf Show

Golfcentrum Amsteldijk, Europa’s grootste oefencentrum, zal van donderdag 9 mei t/m zondag 12 mei voor het eerst het decor zijn van de 7de editie van de Amsterdam Golf Show. Door het succesvolle evenement in de buitenlucht te organiseren,  kunnen alle beschikbare faciliteiten van Amsteldijk worden benut voor een totale golfbeleving. Tijdens de Amsterdam Golf Show zal al het afval verwerkt worden volgens het Zero Waste principe door afvalverwerker Icova. Dit houdt in dat 88% van het afval gerecycled wordt. Het restant van het afval wordt bewerkt en dient als brandstof. Deze brandstof wordt ingezet bij energiecentrales in Europa. Er blijft dan ook geen restafval over, waarmee een positieve bijdrage aan het milieu geleverd wordt.

Deze manier van afvalverwerking heeft ook de aandacht getrokken van de organisatie van de Ryder Cup 2014. Om met eigen ogen te kunnen zien wat dit kan betekenen voor een organisatie, zal de directie van de Ryder Cup 2014 organisatie ook een bezoek brengen aan de Amsterdam Golf Show om met eigen ogen te kunnen zien wat dit inhoudt.

Ga hier naar de website van Amsterdam Golf Show voor meer informatie.

Amsterdam Golf Show 2013 wordt een groot feest!

Van 9 tot en met 12 mei vindt de 7de editie plaats van de Amsterdam Golf Show. Het is de eerste keer dat de Show ‘live’ gaat en wel op het unieke Golfcentrum Amsteldijk onder de rook van Amsterdam in Amstelveen. Vier vrije dagen en dus ook geen files. Meer dan 100 deelnemers presenteren zich in het Entreedorp, in het grote Expo Paviljoen en verspreid over het terrein in pagodetenten. Bezoekers kunnen hun eigen golfspullen in draagtasjes meenemen om te oefenen op het centrum en te spelen op de Par 3.

De NGF maakt het mogelijk dat er op verschillende onderdelen gratis lessen wordt gegeven aan de bezoekers door professionals van de PGA Holland. Op de bijna 100 meter brede Demo Driving Range zijn alle topmerken aanwezig om hun nieuwste stokken te laten uitproberen. Het korte spel komt aan bod op de bijna 5000m² grote greens met verschillende snelheden. Masterclasses, balfitting, green reading, de mentale aspecten: alles is aanwezig  met onder meer Tim Nijenhuis, Mark Reynolds en John Woof als teaching pro.

Lees hier verder op de website van Amsterdam Golf Show. En bestel kaarten op de website met vijf euro korting met de code ‘ AG13GN’.

Voordelige tickets voor de AMSTERDAM GOLF SHOW 2013 van 9 t/m12 mei

AGshow-logoVoor de 7e keer wordt de succesvolle AMSTERDAM GOLF SHOW georganiseerd en dit keer op het grootste oefencentrum van Europa, het onlangs geopende Golfcentrum Amsteldijk gelegen in het landelijke gebied van de gemeente Amstelveen.

 

Nog meer golfbeleving door de combinatie van een binnen- en buitenevenement!

 • – Uitgebreid aanbod van deelnemers verspreid over het trainingscentrum.
 • – Draagtasjes meenemen ( bewaakte stalling).
 • – Alle topmerken testen op de Demo Driving Range.
 • – Gratis lessen en demonstraties van PGA pro’s: inschrijven via de website
 • – Workshop “mentale training” : inschrijven via de website
 • – Oefen je golfspel bij de werelden van chippen, bunkers, swing en putten.
 • – Onbeperkt gratis ballen om te oefenen.
 • – Speel de PAR 3 baan.
 • – Doe mee met wedstrijdjes: Neary, Hole-in-one en Lange put en maak kans op prachtige
 •   prijzen.
 • – Bewonder de tricks van showmaster Mark Reynolds.
 • – Volop golf activiteiten voor de kinderen onder begeleiding van de PGA Holland
 • – Verwen uzelf met hapjes en drankjes op één van de terrassen.

 Wil je met korting naar dit evenement stuur dan een e-mail naar info@golfersvannederland.nl. Je ontvangt dan een kortingscode waarmee je 5 euro korting krijgt op je toegangskaartje. Je betaald dan geen 17,50 maar 12,50 entree om dit evenement mee te maken.

Amsterdam Golf Show gaat “Live” in 2013

Na 6 succesvolle edities in de Amsterdam RAI verhuist het evenement naar het grootste oefencentrum van Europa ,het onlangs geopende Golfcentrum Amsteldijk  gelegen in het landelijke gebied van de gemeente  Amstelveen. 

 Arthur Beerendonk van organisator Holland Golf Events: “We kijken met trots en plezier terug op de afgelopen 6 jaren en de prettige samenwerking met de Amsterdam RAI maar het is tijd voor iets nieuws. Na inventarisatie bij zowel exposanten als consumenten blijkt dat men de locatie als een goed alternatief ervaren heeft , zeker voor die periode van het jaar, maar dat men de echte golfbeleving wel miste. Daarom hebben we besloten in 2013 naar een locatie te gaan waar we alle faciliteiten ter beschikking hebben op golfgebied die je maar kunt wensen. Vol enthousiasme gaan we ons richten op het organiseren van de editie 2013 die iets later in het jaar zal plaats hebben dan gebruikelijk”.

Lees hier verder op de website van Amsterdam Golf Show.

Amsterdam Golf Show in 2013 naar Golfcentrum Amsteldijk

Na 6 succesvolle edities in de Amsterdam RAI verhuist de Amsterdam Golf Show in 2013 naar Golfcentrum Amsteldijk, het grootste oefencentrum van Europa gelegen in het landelijke gebied van de gemeente Amstelveen. Van 9 tot en met 12 mei 2013 kan men hier genieten in het golfpaviljoen met een ruim aanbod van golfgerelateerde deelnemers die zich presenteren aan de bezoekers.

Men kan zelf oefenen, spelen en les krijgen met de nieuwste golfmaterialen. Holland Golf Events, de organisator van de Amsterdam Golf Show, zorgt voor tal van activiteiten in en rondom Golfcentrum Amsteldijk voor een inspirerend ‘golfdagje uit’.

 Voor meer informatie zie www.amsterdam-golf.com

Amsterdam Golf Show Challenge

Holland Golf Events, de organisator van de Amsterdam Golf Show, heeft het initiatief genomen om haar bezoekers in staat te stellen om nog meer van golf te kunnen genieten! Een wedstrijd voor onze bezoekers!
Op 4 juli zal de eerste Challenge plaats vinden en natuurlijk op Amsterdams grondgebied: Golfbaan Amsterdam.
De wedstrijd is een koppelwedstrijd waarbij 2 personen een team vormen en de wedstrijdvorm is Four Ball Better Ball. Iedereen speelt zijn eigen bal en de beste stableford score van de twee telt als teamscore. Max. handicap is 36 en er wordt gespeeld met 3/4 handicap verrekening.

Amsterdam Golf 2013


Amsterdam Golf 2012 is helaas alweer voorbij. De zesde editie van het golf evenement was weer goed bezocht en vooral gezellig.

Schrijf nu alvast de data voor 2013 in uw agenda: 15/16/17 maart!

Social Media

Buienradar