Archief

Daan Huizing

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Derksen laat topklassering liggen in Agadir

Robert-Jan Derksen heeft een topklassering bij het golftoernooi van het Marokkaanse Agadir uit handen gegeven. De 40-jarige Nederlander, tot zondag nog derde in de rangschikking, liep een slechte slotronde van 75 slagen (drie boven par). Daardoor duikelde hij in het eindklassement naar de gedeelde 17e plek.

 Derksen kwam uit op een totaal van 281 slagen. Dat zijn er 12 meer dan de Spanjaard Alejandro Cañizares, die de Trophée Hassan II won. De Engelsman Andy Sullivan werd tweede. Magnus Carlsson uit Zweden en Seve Benson uit Engeland deelden de derde plek.

Daan Huizing leverde op de slotdag een scorekaart van 70 slagen in, twee onder par. Hij eindigde daardoor op de gedeelde 56e plek.

Via Telegraaf.nl.

Column Daan Huizing: ‘De eerste zege is binnen!’

In zijn debuutjaar op de European Tour schrijft Daan Huizing elke week een column voor Golf Weekly. Deze week is Huizing in Dubai voor zijn debuut in de Desert Classic. Voorafgaand aan het toernooi won hij al een wedstrijdje …

In Abu Dhabi heb ik op het racecircuit gereden en gisteren heb ik gekart. Het karten was georganiseerd door een van de caddies. Iedereen kon inschrijven en behalve flink wat caddies waren ook mannen als Marcel Siem, Peter Hanson en Paul Casey van de partij.

Ik ben gek van snelle auto’s en autoracen, dat is een passie van me. Ik heb heel veel Formule 1 gekeken. Ik denk dat je daar toch wat van oppikt want ik heb wel feeling voor racen en karten. De wedstrijd gisteren heb ik gewonnen en ik heb ook de snelste ronde van de hele week neergezet.

Lees verder op GolfWeekly.nl.

Derksen op het nippertje door

Robert-Jan Derksen heeft zich donderdag niet verbeterd in de Qatar Masters, maar de Nederlandse routinier scoorde wel net voldoende om vanaf vrijdag mee te mogen doen om de prijzen. Hij legde de tweede ronde dankzij een birdie op de laatste hole af in 72 slagen en belandde daarmee in de tussenstand van het toernooi uit de Europese Tour op de 57e plaats, met 142 slagen (-2).

 De achterstand van Derksen op de topposities is fors. De Spanjaard Rafael Cabrera-Bello is koploper met 131 slagen, 13 onder par. Derksen heeft 11 slagen meer. De Zuid-Afrikaan George Coetzee is tweede met -11. Drie golfers delen de derde plek met -10.

Daan Huizing miste de cut. De debutant op de Europese Tour ging rond in 72 slagen en kwam op 145 slagen totaal. Dat waren er twee te veel.

Via Telegraaf.nl.

Sterk profdebuut Huizing op Europese Tour

Daan Huizing heeft donderdag als beroepsspeler sterk gedebuteerd op de Europese Tour. De 23-jarige speler uit Soest had voor zijn eerste ronde tijdens het Open kampioenschap van Zuid-Afrika 68 slagen nodig. Daarmee bleef hij op de Glendower Golf Club in Ekurhuleni 4 slagen onder par.

Huizing belandde op de gedeelde tiende plaats in het klassement. Hij produceerde op de eerste dag zes birdies en twee bogeys.

Huizing promoveerde amper 3 weken geleden als nummer zes van de Challenge Tour rechtstreeks naar de Europese Tour. Hij won in het afgelopen seizoen twee titels op het één na hoogste golfniveau van Europa.

Lees verder op Telegraaf.nl.

Luiten en Schreefel golfers van het jaar

Joost Luiten en Dewi-Claire Schreefel zijn donderdagavond in Noordwijk gehuldigd als de Nederlandse golfers van het jaar. Luiten dankt zijn Award, de derde op rij, aan een bijzonder goed seizoen. Dat leverde hem 687.000 euro aan prijzengeld op en de 44e plaats in de Race to Dubai. Daardoor hij mocht meedoen aan de finale van de Europese Tour. Op de wereldranglijst is de Bleiswijker 108e.

Schreefel bewees in 2012, zowel op de Europese als Amerikaanse Tour voor vrouwen, dat ze bij de wereldtop hoort. Daan Huizing werd uitgeroepen tot talent van het jaar.

Q School:Nederlanders in positie

Alle Nederlanders op Las Colinas staan hoog op het leaderboard. Sluiter en Remkes delen de koppositie, Huizing volgt op één slag.

De omstandigheden waren gelukkig niet zo slecht meer als tijdens de eerste dag van de Second Stage op Las Colinas nabij Allicante. De openingsronde kwam de regen vrijwel de gehele dag naar beneden, iets wat het veld op de tweede dag goeddeels bespaard bleef.

‘Het weer was een stuk beter vandaag’, reageerde Daan Huizing als eerste van de Nederlanders na afloop van zijn tweede ronde. ‘Er stond een redelijk windje, maar er was geen regen’, telde hij zijn zegeningen.

Lees verder.

Daan Huizing wordt golfprofessional

Gisteren, op zijn 22e verjaardag, maakt Daan Huizing bekend dat hij de overstap maakt naar de professionals. Huizing is de beste amateurgolfer van Europa en staat derde op de wereldranglijst voor amateurs. Daan Huizing maakte het afgelopen jaar veel indruk door binnen twee maanden twee van de grootste amateurtitels van Groot-Brittannië te winnen: de Lytham Trophy en de St. Andrews Links Trophy. De verschillen met de nummers twee waren uniek: 11 slagen op Lytham en 14 slagen op St. Andrews. Ook zijn eindscore op St. Andrews van -23 was een record.

In 2010, 2011 en 2012 won Huizing 12 nationale en internationale titels. Internationaal won hij in 2011 het Internationale Kampioenschap van Duitsland, gevolgd door overwinningen in Turkije en Argentinië. Samen met Robin Kind won hij in Venezuela de Copa Simon Bolivar en in Argentinië de Copa Juan Tailhade.

Lees hier verder op de website van de Nederlandse Golfkrant.

Huizing, Kind en Caron naar WK golf

Daan Huizing, Robin Kind en Rowin Caron vormen het Nederlands golfteam voor het wereldkampioenschap amateurs, van 4 tot en met 7 oktober in het Turkse Antalya. De Nederlandse Golf Federatie maakte maandag het team bekend.

De uitverkiezing van de 21-jarige Huizing en de 20-jarige Kind stond al langer vast. Zij steken volgens technisch directeur Niels Boysen ver uit boven de rest. Huizing staat derde op de wereldranglijst en weerde zich afgelopen week uitstekend tussen de profs in het KLM Open. Hij eindigde als 46e. Caron (19) is als derde man toegevoegd, Robbie van West gaat mee als reserve.

Lees verder.

Luiten stelt hevig teleur op KLM Open

Joost Luiten wordt zeer waarschijnlijk in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld op het KLM Open. De 26-jarige Bleiswijker had vandaag 73 slagen nodig voor de tweede ronde en staat nu op een totaal van 143, drie boven par. Was Luiten donderdag heel constant, vandaag waren zijn prestaties zeer matig.

Daan Huizing presteerde aanmerkelijk beter. De pas twintigjarige amateur noteerde een tweede ronde van 68 en staat nu op 140.
Vorig jaar lag de cut op 140, precies op par.

Lees verder.

Daan Huizing uitgeschakeld in Brits Amateur

Daan Huizing is uitgeschakeld in het Brits Amateur Kampioenschap. De Nederlandse topamateur verloor op de eerste extra hole van Craig Hinton. ‘Dit is big time balen.’

‘Het viel dit keer allemaal niet mijn kant op.’ De teleurstelling is voelbaar als Daan Huizing het door de telefoon zegt, een uurtje na zijn nederlaag tegen de Engelsman Craig Hinton. In de eerste matchplay-ronde van het Brits Amateur is het meteen exit voor de Nederlander.

‘Ik speelde niet slecht, maar de topvorm van de weken hiervoor was er helaas niet. Dan moet je een beetje geluk hebben om dit soort potten door te komen. Dat geluk had ik vandaag niet.’

Lees verder.

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Social Media

Buienradar