Archief

WK Matchplay

Zege en vijf ton McDowell

Graeme McDowell is weer een kleine 500.000 euro rijker. De Noord-Ier ontving die riante bonus voor zijn titel in het World Match Play Championship op zondag in het Bulgaarse Kavarna. McDowell verschalkte in de finale de Thai Thongchai Jaidee met 2&1.

McDowell, voormalig winnaar van de US Open, stond na zes holes 2 punten achter, maar sloeg zich knap terug in de wedstrijd door vier holes te winnen van de Thai. Hij kon na 17 holes juichen.

De winst smaakte extra zoet doordat McDowell vorig jaar ook in de finale stond van het bijzondere evenement, maar toen verloor van de Belg Nicolas Colsaerts.

WGC Matchplay: Sneeuw in de woestijn

Het ‘World Golf Championship (WGC) Matchplay is ook vandaag vertraagd vanwege sneeuwval. In de woestijn.. De twitterende golfers zijn er niet al te zeker van dat er vandaag nog gespeeld wordt:

Ryan Lavner:
Snow suspended opening-round play on Wednesday and, after the initial snow cleared, a second storm has the course covered in snow and golfers expecting further delays.
Well, this is what Dove Mountain looks like at 7:45 a.m. They’ll resume play at 10:30. Maybe. … #WGCMatchPlay pic.twitter.com/cbCoPplz6h

Ian Poulter liet nog onderstaand plaatje van de baan zien:

Lees meer hier.

Mahan verslaat McIlroy in finale WK matchplay

De Amerikaanse golfer Hunter Mahan heeft zondagavond verrassend het wereldkampioenschap matchplay op zijn naam geschreven. Op de golfbanen van de Dove Mountain’s Ritz-Carlton Golf Club in de Amerikaanse stad Marana versloeg hij in de finale de Noord-Ier Rory McIlroy, met 2 en 1.

De nederlaag van McIlroy was extra zuur, omdat hij de koppositie op de mondiale golfranglijst had overgenomen van de Engelsman Luke Donald indien hij het WK matchplay had gewonnen.

Lees verder.

 

Social Media

Buienradar