Archief

Winter

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Fijne kerstdagen toegewenst!

Namens het gehele team van Golfers van Nederland wensen wij jullie fijne kerstdagen toe.

 

Dorhout Mees nieuwe IGG lokatie

Dorhout Mees is de nieuwe lokatie voor Inner Genius Golf. Auke Hempenius ziet ernaar uit om de IGG co-creators die in de afgelopen drie jaar zulke geweldige ervaringen in de polder hebben gehad op de nieuwe IGG polderlocatie te begroeten. Dorhout Mees heeft 36 volwaardige holes (A status), 18 holes par 3 en 2 driving-ranges met voor IGG afslagplaatsen van natuurlijk gras.

En Auke heeft meer leuke plannen, waaronder ons uit de wintergolfslaap houden! In plaats van een golfwinterslaap ga je met drie golfmaatjes actief de winter door met IGG. Hij verzekert je dat je wakker blijft en bij de les wordt houden. Deze winter experience kost slechts € 19,- per persoon/per sessie, bij minimale deelname van 4 personen. Lees hier meer over IGG of over het winterprogramma.

Graag naar de golfbaan maar aanhoudende winter speelt parten

Een goedendag,

Dames en heren, niemand van ons kan het ontgaan: het is winter!

Hoewel het koude weer an sich mooie plaatjes kan opleveren levert het voor menigeen ook de nodige problemen op: zowel voor uiteenlopende zaken en afspraken als ter plezier ende vermaecksmokey2.gif In de Jopenkerk deed het onderwerp over het weer al de ronde. Hoewel dit soort weer menigeen parten speelt klagen ons soort mensen niet of nauwelijks. Bovendien hebben wij allerlei bezigheden en activiteiten, waarbij we over het algemeen maar weinig last ondervinden van het érg frisse weer voor deze tijd van het jaar. ~:)

Een bezoek aan het restaurant, een vereniging, café of theater geschiedt verder onder aangename temperaturen, zoals gebruikelijk, en in passende ambiance zoals het ons soort mensen betaamt. :Y) Het weer speelt voor ons hooguit een – kleine – rol als wij in en uit de auto stappen, of een kort stukje moeten lopen. Het moet mij van het hart dat de huidige kou één probleem oplevert. We houden van golfen, en doen dat ’s zomers in Zandvoort of Bloemendaal. We hadden gehoopt in deze tijd van het jaar wat vaker de golfbaan op te kunnen gaan, en wel onder aangenamere temperaturen. smokey2.gif

Bovendien zouden óók zij nu barsten van de kou op de golfbaan. :|W

Lees hier het bericht op de website van Fok.nl

Winterproducten: Winterlaarsen

Tijdens de koude winterdagen is het van belang om je voeten warm en droog te houden. Met natte sokken rondlopen is het gauw gedaan met de golfpret.

Met de standaard lage schoenen ‘loop’ je in de sneeuw of waterplassen op de baan het risico dat je er toch wat water over de rand van de schoen naar binnen komt. Je kunt daarom voor de winterperiode beter op zoek gaan naar een iets hoger schoen zoals bijvoorbeeld de Footjoy Boot. Deze schoen is een hoog model en van leer en waterdicht.

Uit ervaring is gebleken dat deze schoenen op ijs geen stabiliteit bieden (net als alle anders schoen). Dus voorzicht op het ijs als je de bal wilt weg slaan.

Ga hier naar de website van de Jumbo Golfwereld voor meer informatie over winterschoenen.

Zwitserland host Snow Golf World Cup

Als Groot-Brittannië tot stilstand komt in de sneeuw, hebben er op 15 januaritachtig spelers deelgenomen aan de 34e Sneeuw Golf Cup in besneeuwde Silvaplana in Zwitserland.

Winter bewijst wederom dat dit geen belemmering voor de leden van het Engadin Golf Club in Zwitserland.
Zij behoorden tot de 80 spelers, met het veld met ook deelnemers uit Italië, Duitsland en Oostenrijk, die zondag deelnemen aan de 34e Sneeuw Golf Cup op de besneeuwde Silvaplana.
Het toernooi wordt gehouden op een negen-holes golfbaan, met elk gat meten 120m tot 180m in lengte.
Gebruikelijke regels van toepassing, maar de gaten zijn veel groter dan gewone kopjes – een concessie in een overigens zeer veeleisende evenement.

Lees hier verder (in het Engels) op de website van de Telegraph.

Langlaufen op de golfbaan

Omdat de sneeuw voorlopig blijft liggen, kunnen de golfschoenen op verschillende gofbanen ingeruild worden voor de lange latten.

Golfbanen waar langlauf loipes zijn aangelegd zijn onder andere golfbaan Hitland, golfpark Almkreek, golfbaan Stippenberg, golfbaan CatharinenburgCountry Golf Ees,  Golfvereniging Albatross en golfbaan Landgoed Bergvliet. De loipes zijn in de meeste gevallen gratis toegankelijk en er zijn zelfs banen waar een langlauf uitrusting te huur is.

En als je niet van  langlaufen houdt, kunt u op en rond de golfbanen uitstekend wandelen en eten en drinken in het restaurant op de golfbaan.

Koude ballen

Veel golfers bewaren de golftas in de (koude) lockerruimte op de golfclub. Erg praktisch, maar wellicht ook onverstandig als er in die golftas de ballen bewaard worden.

Waarom? Om een maximaal rendement van de clubsnelheid te krijgen, dient de golfbal voor een derde ingedeukt te worden. Als dit gebeurt dan kan de snelheid van de bal tot 1,5x harder dan de club gaan.Enkele feiten: Optimale temperatuur van de golfbal voor ideale compressie = 27 graden Celsius. Koudere ballen leveren minder compressie. Het duurt ongeveer 6 uur om een koude bal tot in de kern weer op temperatuur te krijgen.

Lees hier verder op de website van Robert Schoonhoven.

Golfen tijdens vorst

De vorst doet deze dagen zijn intrede. Een periode van aanhoudende vorst heeft invloed op de baan en op uw golfspel. Tijdens de vorst doet ook rijp zijn intrede. Rijp bestaat uit minuscule ijskristallen die zich vormen op onder andere het blad van het gras en kleurt het landschap winters wit. Bij rijp zal de baan tijdelijk gesloten zijn, totdat deze is verdwenen. Meestal kunt u in de loop van de ochtend de baan weer op.

Tijdens aanhoudende strenge vorst kan de baan de eerste dagen gesloten zijn, maar zal vervolgens wel weer bespeelbaar zijn, uiteraard op wintergreens. Dit is nodig om het gras te sparen. Indien het gaat sneeuwen, is het afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw of de baan open is. Grote hoeveelheden leggen het spel namelijk stil. Mogelijk kunt u wel ‘sneeuwgolf’ spelen.

Bij dooi zal de baan wederom een periode gesloten zijn, om zich weer te kunnen herstellen.

Lees hier verder op de website van Golf.nl voor meer informatie.

Winterproducten: Winterhandschoenen

Fataal bij het golfen is geen goede grip meer te hebben tijdens je swing. Bij normaal weer is 1 handschoen in dat geval voldoende, maar bij koud weer is het verstandig om beide handen warm te houden om feeling te houden met de stok. Je kunt er voor kiezen om dan wintergolf wanten te gaan dragen of winter handschoenen. Het verschil tussen een winter handschoen en een zomer handschoen is dat ze in tweevoud komen. Dus voor beide handen een handschoen.

De winterwanden (00k in tweevoud) zijn wanten die je voor elke slag uit moet trekken om een slag te slaan. Ze zijn dik en lekker warm. Dit in tegenstelling tot winter handschoenen die goed en strak om je handzitten en je tijdens het slaan gewoon kunt dragen.

Ga hier naar de webshop van Online Golfstore voor de verschillende soorten.

 

Winterproducten: Winter tees

Omdat de baan in de winter keihard is geworden door bevriezingen kun je geen normale tees gebruiken om mee af te slaan. Je zou een nietpistool mee kunnen nemen de baan op om de tee de grond in te krijgen, maar misschien handiger zijn winter tees. Dit zijn meestal drie dopjes van plastic die met een touwtje aan elkaar zitten. Dat ze aan elkaar is weer handig om ze in de sneeuw gemakkelijk terug te vinden.

De dopjes hebben verschillende hoogtes en kunnen daarom door de hele baan gebruikt worden. In sommige gevallen kun je zelfs nog een tee in een dopje steken om de juiste hoogte te krijgen voor een afslag met de driver.

Op sommige banen kan het zelfs een regel zijn dat je tijdens de winter de tees door de baan moet gebruiken. Dit vooral als het winter is en de baan niet is bevroren. Dit om blijvende beschadiging aan de baan te voorkomen tijdens de koude periode.

Deze winter tees zijn onder andere bij Sporthaantje te verkrijgen.

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Social Media

Buienradar