Archief

Wil Besseling

Golfy sponsor van Wil Besseling

Golfy is per vandaag officieel sponsor geworden van Wil Besseling. “Wij zien in Wil Besseling een uitstekende ambassadeur voor ons merk en ondersteunen hem graag in zijn doel om een vaste plaats op de Europese Tour te veroveren”, aldus Jan-Douwe Gaastra (Marketing Manager, Golfy).
“Ik ben erg blij met Golfy als sponsor. Zij stellen mij in staat om mij nog beter voor te bereiden op het doel van dit jaar; het behalen van mijn kaart voor de Europese tour. Daarnaast vind ik het erg knap wat Golfy in zo’n korte tijd heeft bereikt. Ik ben onder de indruk van het aantal golfbanen wat ze al hebben aangesloten, van de kwaliteit van de app en de prettige website. Ik raad dan ook bij deze graag alle golfers aan om Golfy te gebruiken voor het reserveren van een starttijd”, aldus Wil Besseling.
Volgens Maarten Slootmaekers van Dutch Golf Management is de keuze voor Golfy een hele logische. “Golfy is net als Wil ambitieus en zij willen ook op Europees niveau een bepalende rol  gaan spelen. Wij delen dezelfde passie voor de golfsport en techniek en willen samen vooruit de komende jaren. We starten met een samenwerking voor een jaar, maar de intentie is al wederzijds uitgesproken om een lange termijn verbinding aan te gaan.
Meer informatie over Golfy? Bezoek dan www.golfy.nl of download de gratis app via www.golfy.nl/app

Goede start Besseling in Kenia

Wil Besseling is als enige Nederlandse golfer goed begonnen aan het Barclays Kenya Open, het eerste toernooi van de Europese Challenge Tour. Hij startte met een ronde van 69 slagen, 3 onder par. Dat was te danken aan een eagle op de 12e hole en nog drie birdies daarna. Op de eerste negen holes noteerde hij twee bogeys. Besseling deelt de vijfde plaats.

Maarten Lafeber, die na jarenlang op het hoogste niveau te hebben gespeeld een stapje terug moest doen, voldeed met 72 precies aan het baangemiddelde, evenals Robin Kind. Zij mogen als 49e hopen op de slotronden in het weekeinde. Voor Tim Sluiter, die opende met een 74, wordt het vrijdag nog een lastige klus.

De Spanjaard Alvaro Velasco leidt in Nairobi met 66.

Via Telegraaf.nl.

Solide opening op Q-school door Besseling, Sluiter en Lafeber

Op de eerste dag van de qualifying school van de European Tour hebben de drie Nederlanders zich goed weten te handhaven. Wil Besseling en Tim Sluiter delen een 44e plaats met een score van -2, Maarten Lafeber deed een slag meer over de Tour Course van PGA Catalunya in Spanje. Wil Besseling opende met drie birdies en een bogey op de eerste negen holes, na de turn voegde de Noord-Hollander een birdie en een bogey toe aan zijn totaal.

Sluiter maakte vijf birdies, waarvan vier op rij op de eerste negen, maar moest daar ook een dubbel bogey noteren. Na de turn volgde een birdie en twee bogeys. Maarten Lafeber had een weinig opwindende ronde met twee birdie op de eerste negen en een bogey op de tweede negen.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Golfers strijden voor ticket Europese Tour

Drie Nederlandse golfers doen vanaf zondag mee aan de finale van de qualifying school van de Europese Tour. Maarten Lafeber, Tim Sluiter en Wil Besseling slaan af op de Catalunya Resort in het Noord-Spaanse Girona. Ze moeten na zes ronden van 18 holes bij de beste 25 staan om een startbewijs te veroveren voor de Europese Tour.

Lafeber is de meest ervaren speler van het trio. De 38-jarige prof speelde dit jaar op de tour, maar verdiende te weinig prijzengeld om zijn startbewijs te behouden. Sluiter en Besseling kwamen een niveau lager uit op de Challenge Tour en eindigden hoog genoeg om zich te plaatsen voor de finale fase van het kwalificatietraject.

Lees hier verder op de website van de Telegraaf.

Golfer Besseling achtste in China

Golfer Wil Besseling is zondag als achtste geëindigd in het Foshan Open in China, een toernooi uit de Challenge Tour. Hij leverde op de slotdag door een ronde van 72 slagen, level par, drie posities in en kwam uit op 279 slagen (-9).

De Spanjaard Nacho Elvira hield in de vierde ronde zijn koppositie vast en won na een ronde van eveneens 72 slagen het toernooi met 274 slagen totaal (-14). Besseling stevende af op een lagere score en daarmee een hogere eindklassering, maar een triple bogey op de 17e hole vervuilde zijn scorekaart.Lees hier verder op de website van het AD.

Besseling handhaaft zich in top China

Wil Besseling heeft zich na de tweede ronde bovenin gehandhaafd in het Foshan Open in China, een toernooi uit de Challenge Tour.

De Nederlandse prof noteerde vrijdag 69 slagen, 3 onder par, en deelt daarmee de vierde plaats. Hij heeft twee slagen achterstand op de Engelse koplopers Tyrrell Hatton en Sam Walker.

Daan Huizing en Tim Sluiter presteerden ondermaats in China en misten de cut. Voor Huizing heeft dat weinig gevolgen; hij heeft zich dankzij twee toernooizeges dit jaar opgewerkt naar de derde plaats in het geldklassement van de Challenge Tour en weet zich al verzekerd van een volledig startbewijs in 2014 op de Europese Tour.Sluiter zal minder blij zijn, want de Tukker verspeelde een ideale kans om te promoveren. Hij staat 18e in de zogeheten ‘order of merit’, terwijl de eerste 15 rechtstreeks naar het hogere niveau gaan.

Lees verder.

Wil Besseling Tim Sluiter en Daan Huizing in China

Wil Besseling heeft op de eerste dag van het Foshan Open in China goede zaken gedaan. De Noord-Hollander sloot de eerste ronde af in 68 slagen (-4) en bezet daarmee een gedeelde 5e plaats op drie slagen van de leiders. Besseling begon met twee bogeys en drie birdies op de eerste negen holes om na de turn nog eens drie birdies aan zijn totaal toe te voegen. De Welshman Rhys Davies en de Australiër Scott Arnold leiden in Shishan Town met een score van -7, op de voet gevolgd door Sam Walker en Tyrrell Hatton die een score van -6 op het bord brachten.

Tim Sluiter begon zijn wedstrijd met een bogey en een dubbel bogey om na de turn twee birdies te scoren. Met een totaal van +1 staat de Hattemmer op een gedeelde 39e plaats.

Daan Huizing begon het Chinese avontuur teleurstellend met een ronde 76 (+4) na vier bogeys, een dubbel bogey en slechts twee birdies. Met zijn score staat Huizing op een gedeelde 71e plaats.

Via ForeMagazine.

Besseling tweede in België

Wil Besseling is als tweede geëindigd bij de Telenet Trophy in België, een toernooi van de Challenge Tour. Hij moest in een play-off op de eerste hole zijn meerdere erkennen in de Australiër Daniel Gaunt.

Beide spelers waren na vier ronden op een score van 273 uitgekomen. In de barrage liet Besseling een par noteren, tegen een birdie voor Gaunt.

Tim Sluiter (21e) en Floris de Vries (48e) waren op Royal Waterloo eveneens van de partij.

Madeira: Derksen en Sluiter halen cut

Robert-Jan Derksen en Tim Sluiter mogen het toernooi van Madeira vervolgen. Beide Nederlandse golfers presteerden ruim voldoende om de ‘cut’ te overleven.

Derksen staat op de gedeelde 11e plaats met 141 slagen, Sluiter neemt de 25e plek in met 143. Wil Besseling (150) en Reinier Saxton (157) overleefden de schifting na twee rondes niet.

De Schot Lee Craig gaat met 135 slagen aan kop op de banen van Clube de Golf do Santo da Serra. De Amerikaan Peter Uihlein en Mark Tullo uit Chili delen de tweede plek met 136 slagen.

Lees verder.

Winterview – Wil Besseling

Hoewel hij zijn kaart voor de Europese Tour niet behield en in 2013 op de Challenge Tour speelt, is Besseling niet ontevreden over 2012

‘Als je puur kijkt naar de resultaten dan snap ik het wel hoor, als mensen zeggen dat dit geen geweldig seizoen was. Tenslotte heb ik mijn kaart op de Europese Tour niet behouden en ben ik “maar” dertigste op de ranking van de Challenge Tour. Toch zie ik het zelf anders. Dit jaar was mijn eerste jaar als ‘zelfstandig ondernemer’, daarvoor heb ik altijd bij Golf Team Holland gezeten. Dat is een flinke omschakeling. Bij Golf Team Holland – en daarvoor bij de NGF – wordt eigenlijk alles voor je geregeld, heeft geld bij wijze van spreken geen waarde. Als je dan ineens alles zelf moet gaan organiseren, kijk je toch anders tegen de dingen aan. Dat, en de ontwikkeling die ik als speler en mens heb doorgemaakt, zorgt dat ik toch met best een goed gevoel terugkijk op het jaar. Al had ik natuurlijk graag wat betere resultaten behaald.’

Wil Besseling stoomde eind vorig jaar, na het behalen van zijn kaart op Qualifying School, direct door naar het nieuwe seizoen. Van Girona ging het bijna rechtstreeks naar Zuid-Afrika. Een start zoals veel promovendi die beleven, maar Besseling wist dat het eigenlijk niet het goede begin van het jaar voor hem was.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Social Media

Buienradar