Archief

Vrouw

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Zesde editie van RSMZakenGolfster op 11 juni 2015

Om de groeiende groep topvrouwen te inspireren, motiveren en met elkaar in contact te brengen, organiseert de Young Girls Community/Match & Mentor voor de zesde keer RSMZakenGolfster. En wel op donderdag 11 juni 2015 op Golfclub Heelsum. RSMZakenGolfster is een zakelijk en educatief netwerkevenement in een sportieve ambiance voor ambitieuze ondernemende vrouwen, zelfstandig en in loondienst. Voel je je aangesproken?Mis RSMZakenGolfster niet, want golf en zakendoen gaan samen!

Op deze dag combineer je werk met de golfsport. Het educatieve programma, met als thema ‘Voeding & Voedsel’ biedt presentaties  en workshops. Sprekers zijn o.a.: Carina Benninga, algemeen directeur Van Ede &Partners en Nienke Verhoeven van Schouten & Nelissen, Berdien van Wezel, diëtiste.

Je kan als beginner en als gevorderde golfster op je eigen niveau golfen. Van een clinic tot 9 holes.
Voor de ervaren speelsters is er de individuele wedstrijd om de ZakenGolfster-trofee 2015  of een teamwedstrijd. Zonder golfervaring ben je dus ook welkom! Nieuw is het WorkshopOnly middagprogramma rond thema Voeding & Voedsel. Ook zijn er volop mogelijkheden om te netwerken met doorgewinterde onderneemsters en ervaren vrouwelijke managers. Kom een dag inspiratie, kennis en contacten opdoen in een prachtige omgeving met een sportief tintje.

Lees hier meer of schrijf je in!

 

St. Andrews gaat stemmen over vrouwen

Het was voorpaginanieuws in de Schotse kranten: de Royal and Ancient Golf Club in St Andrews heeft aangekondigd dat de 2400 leden (allen mannen) gaan stemmen of vrouwen voor het eerst in de tweehonderzestig jaar dat de club bestaat, lid mogen worden. Dit is niet zo maar een golfclub, de R & A bepaalt de regels van de golfsport en de leden spelen op de beroemdste baan ter wereld; The Old Course, door golfliefhebbers beschouwd als the home of golf.

De Oxford Dictionary, zeg maar de Engelstalige Van Dale, omschrijft ‘ancient’ als belonging to the very distant past. De club deed z’n naam tot nu toe dus eer aan. Volgens de kranten heeft het publiekelijk afkeuren van het vrouwonvriendelijke beleid door de Schotse Premier Alex Salmond, een doorslaggevende rol gespeeld in deze kwestie. Salmond, een fervent golfliefhebber, bleef vorig jaar demonstratief weg toen de prestigieuze British Open op Muirfield (een andere men only club), even buiten Edinburgh werd gespeeld. In een verklaring noemde hij het discriminerende beleid van de club als reden.

Lees verder op Linda.nl.

Politieke druk op R&A over vrouwonvriendelijke golfbanen opgevoerd

De druk op de Royal & Ancient of St Andrews wordt meer en meer opgevoerd om het Brits Open uitsluitend op banen te houden waar vrouwen en mannen welkom zijn als lid. Na de voorzitter van het Brits Olympisch comité, Lord Moynihan die opriep om Augusta National te volgen in hun aannamebeleid inzake vrouwelijke leden komt nu ook een oproep van de Engelse minister van sport Hugh Robertson.

“Het is volledig achterhaald om vrouwen te weren om lid te zijn van een golfclub”, aldus de minister. De R&A verdedigd zich door te stellen dat Muirfield een privéclub is en zelf hun regels mogen opmaken. De minister stelt als tegenargument dat clubs die het Open organiseren een publieke functie hebben en dat die regel dus niet meer geldig is.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Vrouwelijke leden welkom op Augusta

Op de befaamde golfbaan van Augusta, waar traditioneel het Masterstoernooi wordt gehouden, zijn voortaan ook vrouwen welkom als clublid. De afgelopen 80 jaar hadden alleen mannen dat voorrecht.

Voorzitter Billy Payne vertelde maandag dat de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice en zakenvrouw Darla Moore de uitnodiging lid te worden hebben geaccepteerd.

Golfsters konden al wel als gast spelen op Augusta National.

Quinoa-salade (voor golf- en kookdiva’s)

Onze golfrestaurant-recensent Hanneke de Jonge maakte eind juni een supergezonde Quinoa salade voor chefs Robert Kranenborg en Julius Jaspers tijdens de kook-battle van de amateurfinalisten voor RTL Topchef. Ze haalde de finale net niet, maar we willen jullie deze bijzondere salade niet onthouden. Quinoa heeft een torenhoog eiwitgehalte is vezelrijk en bevat indrukwekkend veel ijzer, calcium en vitamine B.  Lees hier meer over de ingrediënten of de bereiding. Ben (of ken) jij ook een kookdiva en een golfdiva? Hanneke’s schort werd mede mogelijk gemaakt door Golfdiva en er zijn er meer te koop: Golfdiva.nl.

 

 

Britney Spears maakt golfbaan onveilig

Op advies van haar verloofde, Jason Trawick, is Britney Spears de laatste tijd veel op de golfbaan te vinden. Andere golfers zijn echter niet zo blij met Spears op de tee, weet The Sun..

“Het is oppassen geblazen als zij er is. Ze heeft al een paar golfers geraakt en heeft het zelfs voor elkaar gekregen om ballen in golfkarretjes te slaan”, zegt een bron. Ondanks dat de zangeres lessen heeft gevolgd bij de Sherwood Country Club in Californië, mist ze nog vaak de bal of laat de golfclub uit haar handen vliegen. “Ze is wel sportief en lacht om zichzelf”, vervolgt de insider.

Spears’ zoontjes spelen gezellig mee. De 6-jarige Sean Preston en de 5-jarige Jayden James zijn ook op golfles gezet.

Voor de aardigheid nog even een filmpje van Justin en Britney in hun tijd bij het Mickey Mouse Channel. Wel aan het golfen, dat dan weer wel:

Hello Kitty Golf

Hello Kitty Golf. Dat is zeker een nieuw spelletje voor op mijn smartphone, dacht ik. Maar nee. Juist in deze tijd van crisis en kortingen is er nu een nieuw bedrijf met als focus golfuitrusting voor vrouwen en meisje. En inderdaad ook met het Hello Kitty logo.

Hello Kitty Golf wordt geleid door Michael Lee: “Het merk is in juni 2011 ontstaan. We werden benaderd door het moederbedrijf van Hello Kitty om een lijn van uitrusting en accessoires te maken.”

“Ik heb een dochter van 11”, verteld Lee. “Ze begon een jaar eerder met golf. De pro gaf haar een ijzer 7. Toen probeerde ik een set voor haar te kopen bij de golfshop. De pro vertelde dat alle clubs unisex zijn. Ik keek mijn dochter aan en die zei: “Wat?”. Ze kon het niet geloven. Toen de Hello Kitty opdracht langskwam was  ik ineens een super  pappa.”

Lees verder. 

Golfing Santa of Golfengel

De tijd van de kerstgroeten komt er weer aan en ja, je kunt aan deze jaarlijkse traditie een golftintje geven! Golfkerstkaarten met een cartoon of met een stijlvolle afbeelding. Voor ieder wat wils. Verkoop via deze site.

Golfkalender in retro-stijl

 

Met de feestdagen voor de boeg (en de-wat-zal-ik-dit-jaar-geven-aan-mijn-schoonmoeder-mood) een kalender-suggestie. De Golf 2012 Kalender in Retro Stijl. Prachtige kleurrijke afbeeldingen met sfeer en uitstraling van vroeger tijden.

Op de achterkant staat een beroemde uitspraak van Bob Hope gedrukt:

If you watch a game, it’s fun.
If you play it, it’s recreation.
If you work at it, it’s golf.

O.a. hier te koop.

Golf op de tocht

In het kader van de start van de koude dagen: een golf-tocht-kussen. En natuurlijk ook handig in het kader van de naderende feestdagen: hoe geef ik mijn schoonmoeder een leuk cadeau ….. Hierbij de eerste!

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Social Media

Buienradar