Archief

Voetgolf

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Selectie speelt Footgolf op Golfbaan IJsselweide

Na de training in de ochtend trok de selectie van ADO Den Haag donderdag naar Golfbaan IJsselweide in Gouda. Daar mochten de spelers de nieuwe Footgolfbaan officieel openen met een onderling toernooitje. Rick Hoogendorp en Gino Coutinho bleken na 9 holes de besten, zij deelden de eerste plaats en verdienden meteen een uitnodiging voor het NK later dit jaar.

Gianni Zuiverloon was derde, de Poedelprijs was voor Wilfried Kanon. Golfbaan IJsselweide, sponsor van ADO Den Haag, verzorgde een perfecte ontvangst en een heerlijke maaltijd na afloop van het toernooi voor alle spelers en staf.

Lees hier verder op de website van ADO Den Haag.

 

Hole in one Van Bommel

Het is weliswaar met een voetbal, maar zeker een knappe hole-in-one. Op één van zijn laatste trainingen bij PSV heeft Mark van Bommel nog eens zijn fraaie traptechniek laten zien. Vanaf een meter of dertig maakt de afzwaaiende middenvelder een heuse ‘hole-in-one’.

Meteen na het geslaagde kunststukje maakt Van Bommel het ‘stopgebaar’.

Open NK FootGolf 2012

FootGolf Holland organiseert dit jaar weer het Open Nederlands Kampioenschap FootGolf. In het weekend van 7, 8 en 9 september a.s. zullen op golfbaan Spaarnwoude (ex)profvoetballers de strijd aangaan met amateurspelers om de titel ‘Nederlands Kampioen FootGolf 2012’.
Onder de (ex)profvoetballers zijn o.a. Kenneth Perez, Roy Makaay en Willem van Hanegem.

Vandaag zullen de voorrondes plaatsvinden, waar iedereen zich voor in kan schrijven. De beste 36 spelers stromen door naar de finale die op zondag wordt gehouden. Hieraan zullen ook de (ex)profvoetballers deelnemen. Mocht u als toeschouwer getuige willen zijn van dit kampioenschap kijk dan voor meer informatie over het programma op www.footgolfholland.com.

Rianne Veldhuizen wint NK FootGolf voor vrouwen

Rianne Veldhuizen heeft de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap FootGolf voor vrouwen gewonnen. Op Golfbaan Spaarnwoude won zij in de finaleronde van SC Telstar-speelsters Priscilla de Vos en Kim Dolstra.

Veldhuizen, speelster van DTS Ede, liet in de voorronde al 15 speelsters achter zich. In de finaleronde bleek Veldhuizen te sterk voor De Vos en Dolstra die respectievelijk tweede en derde werden.

Het NK FootGolf voor vrouwen zal ook volgend jaar georganiseerd worden. Women’s Soccer Events en FootGolf Holland kunnen terugkijken op een geslaagde eerste editie van het NK FootGolf voor vrouwen en meiden.

Lees meer.

Golfbaan Beemster – Footgolf

De chique entourage van een golfbaan waar je de holes niet bespeelt met je golfclub, maar met je voeten en een voetbal. Op de golfbaan liggen de holes al voor uw klaar met maar liefst een hole met een diameter van 53 cm.

Leuk als bedrijfsuitje, teambuilding, familiedag, kinderfeesten of ontspanning met vrienden en vriendinnen. Dit al dan niet in combinatie mer een lunch, diner, hapje en een dranke of een vergaderarrangement. Een leuk uitje waar u lekker sportief bezig bent, maar toch alles op een rustig tempo kunt uitvoeren. Geen onnodige zweetdruppels dus.

Een eerste kennismaking met deze sport is het volgen van wat theoretische uitleg, maar daarna snel de golfbaan op. Een mooie sportieve mix tussen golfen en voetbal.

Ga hier naar de website van golfbaan de Beemster voor meer informatie.

Even niet golfen met de voet

In de zomer en het najaar van 2010 hebben veel mensen kennis kunnen maken met het footgolf, een combinatie van voetbal en golf, op de enige echte footgolfbaan van Nederland in het recreatiegebied Spaarnwoude. Of het footgolf in 2011 ook gespeeld kan worden in dit gebied is maar de vraag. De baan op de huidige (tijdelijke) locatie moet weg en op de nieuwe locatie kan de baan nog niet worden aangelegd.

Beheerder Rody Spaan en de familie Zandvliet worden er bijna gek van. Dagelijks worden zij benadert voor reserveringen. Zij moeten iedereen teleurstellen. ‘Vorig jaar kregen wij van de gemeente en het recreatieschap toestemming om tijdelijk een footgolfbaan aan te leggen naast de Hoge Spaarndammerdijk’ verklaart Spaan. ‘Tijdelijk, want de bedoeling was dat wij daarna zouden verhuizen naar het gebied aan het einde van de Machineweg…’

Lees verder

Voetbalgolf Tournament WK 2010 bij FlevOnice

Zo in afwachting van de 8e finale het volgende: In juni is het Voetbalgolf Tournament WK 2010 bij FlevOnice van start gegaan. Mede door de vele aanmeldingen en hevige WK oranje-koorts is het nu al een succes.

FlevOnice organiseert in het kader van WK 2010 dagelijks voor groepen vanaf 5 personen een geheel verzorgd WK arrangement. Groepswinnaars worden per dag beloond met een mooie prijs. De groepswinnaars spelen mee ook voor de winst in het eindklassement welke eind juni bekend wordt gemaakt.

Voor aanmelden en informatie, zie www.flevonice.nl

Footgolf-primeur op golfbaan De Hoge Dijk

Op vrijdag 14 mei zal op de Amsterdamse golfbaan De Hoge Dijk een tweetal Footgolf-evenementen georganiseerd worden. Daarmee heeft deze baan de regionale primeur voor deze nieuwe en frisse sport. De sport Footgolf is enkele jaren geleden ontstaan op initiatief van oud-profvoetballer Willem Korsten. Hij speelde gedurende zijn loopbaan op trainingen al een soortgelijke variant. Hierbij was de bedoeling was om de bal van het trainingsveld in zo min mogelijk trappen in de deur van de kleedkamer een kilometer verderop te krijgen. Door zijn broer Bas Korsten en Michael Jansen werd dit simpele spelletje ontwikkeld tot officiële, nieuwe sport. Lees hier verder op de website van  Persbericht.nu

De Wave op Hof van Saksen

Het eerste familieveld voor FootGolf is geopend. Profvoetballers als Kenneth Perrez, Ricky van Wolfswinkel en oudprofs Willem Korten, voorheen Vitesse, Leeds United en Tottenham Hotspur en Orlando Trustfull, onder meer Ajax, FC Twente en Feyenoord, gaven de aftrap en leerden en passant kids en recreanten de fijne kneepjes van deze nieuwe sport. Uitgevonden in Nederland en inmiddels wereldwijd actief. Bijzonder aan de baan in hof van Saksen is de relatief korte afstand tussen de holes. Daardoor ligt de uitdaging er vooral in om de bal met de voet in het speciale gat te trappen. Een kwestie van verfijnde bewegingen en veel oefenen. Het leuke is dat iedereen het kan en dat er geen speciale materialen nodig zijn. Gisteren, tweede paasdag, waren er amateurs genoeg om de baan te beproeven. Het 18 holes lange traject mocht, ondanks de motregen, rekenen op een lange stoet kijkers bij opening.  Die vervolgens na het officiële gedeelte graag een balletje trapten op deze nieuwe baan vol verdieping. Ga hier naar de officiele website van FootGolf voor meer informatie en hier naar de website van Hof van Saksen.

FootGolf moet wereldwijde hit worden

footgolf

Het Hof van Saksen opent tweede paasdag een 18-holes FootGolfbaan. FootGolf is een samenvoeging van voetbal en golf waarbij de bal met de voet in de holes wordt geschoten. De baan wordt geopend met een prominententoernooi waar profvoetballers zoals Kenneth Perez van FC Twente en de Groningen-spelers Blind en Matavz aan meedoen. Het belooft DE nieuwe sportrage te worden ….

 Meer over de happening op Hof van Saksen hier of meer over FootGolf hier.

 

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Social Media

Buienradar