Archief

Voetbal

De mythe blijkt waar te zijn: Gareth Bale laat zien dat hij écht goed kan golfen (en is daar dolblij mee)

Gareth Bale gaat al jaren door het leven als de steenrijke voetballer van Real Madrid die eigenlijk liever golf speelt. Tot frustratie vaak van de veeleisende supporters van De Koninklijke.

Lees hier verder op website van nieuwsblad.be

De nieuwe liefde van Hofstede: golf

Arno Hofstede begon na zijn loopbaan een nieuwe carrière in een andere sport. In het golf. De oud-voetbalprof is al enige jaren golfprofessional.

Een beschrijving in de rubriek Anno (1994, Willem II) in Voetbal International wekte enige weken geleden de aandacht. “Arno Hofstede (48) is sinds 2005 golfprofessional en geeft ook golfles op Landgoed Welderen”, viel te lezen. Golfprofessional? Een zoektocht op internet maakte duidelijk dat de beschrijving feitelijk klopt. Arno Hofstede is als professional actief in de golfsport. Maar plannen om Tiger Woods van de troon te stoten, heeft hij niet. Hij is geen ‘playing professional’, zoals Joost Luiten, maar een ‘teaching professional’.

Golfgroepje bij Willem II
Hofstede, de oudere broer van oud-prof Peter Hofstede (46), speelde in zijn voetballoopbaan achtereenvolgens bij Go Ahead Eagles (1985-1990), sc Heerenveen (1990-1991), Willem II (1991-1995) en weer Go Ahead Eagles (1995-1998). Zijn liefde voor golf begon in zijn periode bij Willem II. “Eigenlijk met die groep van 1994, die je op de foto ziet in VI”, aldus Hofstede tegen Goal.

Lees hier verder op de website van Goal.nl

Willy van de Kerkhof wint golfwedstrijd Efteling

Willem van Hanegem, Ronald Koeman, Leo Beenhakker, Kenneth Perez, de gebroeders Van de Kerkkhof en Martijn Reusen speelden maandag op de golfbaan in de Efteling voor het Nederlands Kampioenschap of voor (ex)profvoetballers.

Vorig jaar ging de titel naar Pieter Vink. Willy van de Kerkhof won editie 2013. De wedstrijd is elk jaar gekoppeld aan het goede doel, dit keer de Edwin van der Sar Foundation die aan het einde van de dag een cheque van 17.850 euro ontving.

Via Brabants Dagblad.

PEC Zwolle verruilt voetbalveld voor golfbaan

De spelers van De Blauwvingers golfden er lustig op los. Fred Benson ontpopte zich tot de smaakmaker van de selectie van trainer Ron Jans. De 29-jarige aanvaller was uitermate tevreden over zijn eigen prestaties en stak vervolgens de draak met minder getalenteerde ploeggenoten.

PEC Zwolle eindigde vorig seizoen op de elfde plaats van de Eredivisie. Art Langeler maakte deze zomer de overstap van Overijssel naar de jeugdopleiding van PSV.

Bekijk hier het filmpje op de website van elfvoetbal.nl

Hartstikkene welkom op het Foppe Open

Op 9 september 2013 wordt het Foppe Open georganiseerd op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Met deze unieke golfdag haalt het Foppe Fonds geld op voor kinderen met een beperking voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Samen met tal van BN’ers uit de sportwereld slaat u samen met uw relaties af voor een bijzonder evenement. Ontspanning, plezier en een onderscheidende manier van netwerken. Want wie wil er nu niet golfen met helden als Ruud van Nistelrooy, Ard Schenk of Gertjan Verbeek en daarmee een goed doel steunen? Het grootste deel van deze opbrengst gaat naar het Foppe Fonds t.b.v. het 100rolstoelenproject.

Lees hier meer over het Foppe Fonds, of het 100rolstoelenproject. Of neem gelijk een kijkje op de site van het Foppe Open en voel je “hartstikkene welkom” (je hoort het Foppe haast zeggen!)

Trainingskamp SC Heerenveen – Portugal 2013: Selectie gaat golfen

Na een zware ochtendtraining stond de dinsdagmiddag in het teken van een ontspannen teamactiviteit. Op het programma stond de golfsport. Voor de beginners een golfclinic en voor de pro’s een heuse ‘flight’ langs de negen holes van het resort waar sc Heerenveen verblijft.

Twee trio’s speelden een ‘echt’ potje golf. Marco van Basten, Alfred Finnbogason en Kristoffer Nordfeldt liepen samen langs de negen holes en ook Tieme Klompe, Mark Uth en Menno Heerkes speelden een onderlinge competitie.

Vooral de zesde hole maakte indruk. Tieme Klompe: “Ik speel niet zoveel, maar die zesde hole was echt spectaculair. Je moest over een clif heen slaan, heel apart.” Marco van Basten liep met de twee Scandinaviërs over de baan en coachte af en toe. In 2000 maakte hij zijn debuut in de hoogste afdeling van de Nederlandse golfcompetitie. Van Basten had op dat moment door dagelijkse training een handicap van 3,5, maar inmiddels is dat weer iets opgelopen. Toch had hij nog de laagste handicap van het drietal.

Van Basten: “Het is echt een heel lastig spelletje, want je moet op een bepaalde manier heel ontspannen zijn.” In het voetbal wordt een beslissing in een fraactie van een seconde genomen, terwijl je daar in het golf veel meer tijd voor kunt nemen. Soms teveel tijd. Zo grapten Mark Uth en Menno Heerkes dat Tieme Klompe soms wel erg vaak een oefenswing maakte.  “Moet kunnen,” aldus Klompe. “Zo concentreer ik me!”

Bekijk hier het filmpje op de website van SC Heerenveen.

Joost Luiten traint mee met Feyenoord

Al sinds zijn jeugd is Joost Luiten fan van de club uit Rotterdam. Hij was dan ook zeer vereerd toen hij zomaar mee mocht trainen.

Voor het golfgala maakt RTL-presentator Marcel Maijer ieder jaar korte filmpjes met de spelers die in de prijzen vallen.

Zo speelden Marieke Nivard en Christel Boeljon een spelletje boerengolf, namen Joost Luiten en Robert-Jan Derksen het in een quiz tegen elkaar op, moest professional van het jaar Tim Giles een dagje mee de baan in als greenkeeper en speelde Dewi-Claire Schreefel een spelletje kolf.

Wijnstekers winnaar Golfdag

Windstil, 13 graden, zonnig en een strakke grasmat. Alle ingrediënten voor een geslaagde middag golf waren woensdagmiddag aanwezig tijdens de allereerste Golfdag voor Ex-internationals, georganiseerd door de KNVB en Players United. Ben Wijnstekers, 36-voudig international, ging met de bokaal naar huis.

In de jaren ’90 en ’00 was het een veel gehoorde daginvulling voor ‘gepensioneerde’ profvoetballers. Ze gingen golfen. Van Guus Hiddink en Johan Cruijff was wel bekend dat ze liefhebber waren van het spel met de minuscule balletjes, maar Marco van Basten was één van de eersten die, toen hij stopte, meedeelde dat hij zich echt ging toeleggen op het golf.

Later volgden er veel meer spelers: de broers De Boer, Witschge, Koeman. Golf en voetbal, het bleek een perfecte combinatie. Voor beide sporten heb je immers balgevoel nodig, precisie en uiteraard de wil om te winnen. Het was voor de KNVB en Players United reden om voor de allereerste keer in de geschiedenis een Golfdag te organiseren. Zestien Ex-internationals, variërend in leeftijd van 43 tot 66, kwamen af op het evenement.

Lees hier verder op de website van OnsOranje.

Dries Mertens viert doelpunt met partijtje golf

Dries Mertens scoorde in de thuiswedstrijd van PSV tegen Heerenveen een wat men in Nederland typische ‘Mertens-goal’ noemt: een krul in de verre hoek. Met die mooie goal brcaht Mertens PSV op een 2-1 voorsprong tegen de Friezen. En daarbij toonde hij weer een nieuwe manier om een doelpunt te vieren. Een ren naar de hoek, dan stilstaan en als een golfer de bal putten waarna hij naar de cornervlag liep om de (fictieve) bal uit de ‘hole’ te halen.

Golfen met (ex-)voetballers

Op de golfbaan Delfland in Schipluiden wordt de finale gespeeld van het Nederlands kampioenschap golf voor (ex)profvoetballers, de Soccer Golf Masters. Elke editie van de Soccer Golf Masters staat in het teken van het goede doel. Ditmaal zetten de golfers zich in voor de Edwin van der Sar Foundation, een stichting die projecten voor mensen met een (niet aangeboren) hersenbeschadiging steunt en initieert.

Bekijk hier de foto’s op de website van het AD.

Social Media

Buienradar