Archief

Vereniging

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Nederlandse Golf Federatie 100 jaar jong

Honderd jaar na de oprichting is de NGF een belangrijke speler in de Nederlandse sportwereld, met 276 golfclubs en 390.000 golfers.

Op 11 februari 1914 tekenden vier golfclubs, te weten de Doornsche Golfclub (nu UGC De Pan), de Haagsche Golfclub, de Hilversumsche Golfclub en de Kennemer Golfclub, een verdrag waardoor ze onder de naam ‘Het Nederlandsche Golfcomité’ een federatie stichtten, die de belangen van het golfspel in Nederland bevorderde en boven de verenigingen stond. Nu honderd jaar verder is deze federatie, onder de naam de Nederlandse Golf Federatie, een ‘jonge’organisatie die tussen de verenigingen staat, met focus op de toekomst.

Honderd jaar na de oprichting is de NGF een belangrijke speler in de Nederlandse sportwereld, met 276 golfclubs en 390.000 golfers. Het Nederlandsche Golfcomité werd in het leven geroepen om zaken als nationale kampioenschappen, landelijke competities en een handicapsysteem te regelen. “Taken die we nog steeds vervullen”, aldus Ronald Pfeiffer. “Maar er is veel veranderd in die honderd jaar. De NGF is een organisatie die te midden van haar Leden, de verenigingen, staat. We verstrekken veel informatie en zien verenigingsondersteuning als onze belangrijkste taak.”

Lees hier verder op de website van  Golf.nl

 

De kracht van connectie is het thema voor 11e NVG congres

Op 11 februari aanstaande organiseert de Nederlandse vereniging Golfaccommodaties (NVG) voor de 19e keer het Nationaal Golf Congres in de Utrechtse DeFabrique. Thema van het congres is dit jaar “A Tribe Called Golf”. Volgens de NVG is onze gedeelde passie golf, maar wat ons bindt zijn de sociale structuren en contacten in golf: Tribes.

Het boeien en binden van nieuwe spelers kan de branche sterk verbeteren door in te zetten op Tribing. Tijdens het congres gaan we dieper in op de basisbehoeften van de mens als kuddedier en hoe de branche hierop kan inspelen om betere binding te realiseren.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

De NGA en de NGF bekrachtigen samenwerking

De Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA) is een brancheorganisatie die is opgericht in 1991. De NGA is een jonge groene associatie met ruim vierhonderd leden welke wordt onderhouden door vele vrijwilligers die dagelijks hun beroep als (hoofd)greenkeeper, baanmanager of anderszins uitoefenen op een golfbaan. De NGA deelt haar kennis en netwerk vooral door het organiseren van ledenvergaderingen, contactdagen, golfwedstrijden en bijvoorbeeld studiereizen.

Het aanbod van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) om een nauwere samenwerking met de NGA tot stand te brengen, is door het bestuur van de NGA met enthousiasme aanvaard.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Golfbaan Bentwoud homecourse ANWB Golf

Voortaan vormt Golfbaan Bentwoud de thuisbasis voor de golfclub van de ANWB. Leden van ANWB Golf zullen op Bentwoud profiteren van structurele (greenfee)kortingen en maandelijkse acties. Daarnaast zal ANWB Golf een vast aantal wedstrijden bij Bentwoud organiseren en zullen de ANWB Golf-competitieteams Golfbaan Bentwoud als uitvalsbasis hebben. Golfbaan Bentwoud is met 36 holes

de grootste golfbaan van Zuid-Holland en biedt daarmee meer dan voldoende capaciteit om de leden van ANWB Golf te verwelkomen.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Burggolf ontvangt PGA Holland certificaat

Burggolf heeft met het ontvangen van het certificaat van de PGA Holland een statement gemaakt: “Bij ons werken alleen maar door de PGA Holland opgeleide professionals.”

Afgelopen dinsdag reikte Frank Kirsten van de PGA Holland dit certificaat uit in Purmerend, waar bijna alle golfprofessionals die werkzaam zijn voor Burggolf, en wel op diverse banen, aanwezig waren.

De golfprofessionals van Burggolf zijn zo opgeleid dat zij niet alleen aan de swing van golfers kunnen werken maar ook de keuze voor eventueel nieuwe golfclubs voor hun makkelijker kunnen maken. Regelmatig worden de golfprofessionals voorzien van nieuwe kennis omtrent nieuwe clubs en via fitting sessies van bijvoorbeeld Titleist kunnen ze dat in de praktijk direct testen.

Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Hole in One auto voor amateurs te winnen bij Amelisweerd

Op 15 januari 2012 zal tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Utrechtse Golfvereniging Amelisweerd bekend gemaakt worden dat er (voor de amateurs beginselen) een zeer speciale prijs te winnen is voor deelnemers aan haar Lustrumwedstrijd.

In het kader van het Lustrum van de Utrechtse Golfvereniging wordt de golfwedstrijd op 17-6-2012 gedoteerd met een splinternieuwe nieuwe auto.

Recent zijn de internationale golf regels (opgesteld door de Royal Ancient Golf Club) met betrekking tot het winnen van een hole-in-one prijs voor amateurs aangepast.

De te winnen prijs is een Lancia Ypsilon ter waarde van 18.000,-

Lees verder.

85-jarige golfer haalt GVB

Eind november heeft Willem Tkatchew zijn golfvaardigheidsbewijs gehaald. Een bijzondere prestatie want Tkatchew is 85 jaar oud en pas in augustus begonnen met golf.

Willem Tkatchew is een unieke man volgens de redactie van clubblad De Marker van Golfvereniging Reymerswael in Rilland-Bath, die de opmerkelijke prestatie meldde aan GOLF Weekly en een artikel over hem stuurde.

Bij golfvereniging Reymerswael werd Thatchew deze zomer snel een gewone verschijning toen hij in augustus begon met het nemen van lessen. Elke dag oefende de inwoner uit Rilland op de driving range, putting green of oefenholes.

De kleinkinderen van Willem golfen in de buurt van Den Haag en via hen kwam hij dit voorjaar in aanraking met de golfsport. Vroeger heeft de voormalige ambtenaar (stedenbouwkundige) van de gemeente Rotterdam gevoetbald, aan tafeltennis en klaverjassen gedaan. Voorts heeft hij ruim twintig jaar paard gereden.

Lees verder.

Student Open / NSK

Afgelopen weekend stond in het teken van het meest prestigieuze studenten golftoernooi (op het GSGV-Open na) van Nederland. Het Student Open. Een weekend vol golf, gezelligheid, zon en natuurlijk drinken. Uiteraard was de GSGV ook vertegenwoordigd. Met een delegatie van zeker 23 personen werd afgereisd naar Assen waar geslapen werd in de Van Der Valk en gespeeld werd op de Drentsche Golf & Country Club. Voor de verandering was het eens minder dan een uur reizen vanuit Groningen!! Op vrijdag-ochtend was het Nederlands Studenten Kampioenschap al van start gegaan, de GSGV was als enige vereniging met 2 teams aanwezig. Vrijdag avond begon met een BBQ op het zonovergoten terras van de DG&CC om vervolgens na een erg lange speech van de voorzitter van het Student Open te beginnen met de legendarische FustenBorrel. Natuurlijk begonnen de kleine verenigingen met het gezamelijk aanbieden van een aantal biertjes. Rotterdam kwam met 1 of ander slap verhaal over de meisjes en boden 100 Red Bull aan, nogal zielig en BOE-geroep klonk door de zaal. Lees hier verder op de website van de GSGV.

Golfclub ‘Wouwse’ verliest van ‘pro’

Voor golfclub Wouwse Plantage, met ruim 700 leden, dreigt financieel zwaar weer na het verlies van een kort geding tegen golfprofessional Blair John Dempsey. Gisteren is het vonnis in deze zaak bekend gemaakt: de golfclub verliest op alle fronten.

De rechter heeft bepaald dat het contract met professional (‘pro’) Dempsey, die tevens de golfshop en de driving range beheert, niet kan worden ontbonden. Inmiddels echter heeft de club een andere pro, Phil Allen, aangetrokken. Tijdens het kort geding heeft advocaat mr W. Vos namens de golfclub aangevoerd dat de club bij voortzetting van de verbintenis met Dempsey de contractueel aangegane verplichtingen met Phil Allen niet kan nakomen en dus een forse schadeclaim riskeert.

Lees verder

LinkedGolf verwelkomt 2000e lid


LinkedGolf combineert plezier met zakelijk netwerken. Inmiddels hebben bijna 2000 leden er profijt van. LinkedGolf beleeft a.s. vrijdag (9 oktober) de 5e editie en geheel in lijn met de gedachten bij de oprichting wordt het 2000ste lid (meldt zich een dezer dagen aan) op een andere wijze getrakteerd op een diner en stortvloed van prijzen vanuit de 2000 leden. Lees hier verder op de website van Golfsite.

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Social Media

Buienradar