Archief

Vakantie

Te vroeg geslagen: jaar geschorst!

Een Zweedse golfer is zwaar gestraft nadat hij een speler in een groep voor hem had geraakt.Volgens het Zweedse TT News Agency is een golfer voor een jaar geschorst door de Zweedse Golf Federatie. De reden? Hij had ‘te veel haast’ tijdens een scramble-wedstrijd.

De man in kwestie beging de overtreding afgelopen herfst toen een door hem geslagen bal de hand van een speler in de groep voor hem had geraakt. Het ‘slachtoffer’ moest naar verluidt zeven weken aan de kant blijven. De dader ging tegen de opgelegde schorsing in beroep omdat hij had gewacht met het slaan van de bal tot de green leeg was, maar de Zweedse Golf Federatie was niet te vermurwen.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Ontdek wereldklasse golf in Zweden; tee-time eind mei

De mooiste golfresorts en golfbanen vind je in Zuid-Zweden in Skåne. Dit jaar wordt het Nordea Masters golftoernooi gespeeld op PGA Sweden National vlakbij Malmö. Voor veel golfers het summum van golf.

PGA National Sweden ligt in het kleine stadje Bara, op zo’n 15 kilometer van Malmö. De baan is ontworpen door Kyle Philips, een van de meest gerenommeerde golfarchitecten. PGA National Sweden ligt in een heuvellandschap maar is wandelend goed te spelen. Het markante Klubbhuset met hotelkamers is een parel, dus waarom niet Nordea Masters golftoernooi combineren met zelf een balletje slaan? Hier tik je de ballen vanaf kort gemaaid gras het oneindige tegemoet.

Een weekend golfen in Zuid-Zweden is goed te combineren met een bezoekje aan Malmö. De hoofdstad van Skåne is de ingang van de zuidelijke Zweedse metropool met het imposante gebouw de Turning Torso. De bijna niet te missen ‘Turning Torso’ priemt scherp de lucht in tot bijna 200 meter boven dit nieuwe, aan zee gelegen stadsgezicht van appartementen, kantoorgebouwen, stranden en kustlijn.

Lees hier verder op de website van Verkeersbureaus.

Topgolflessen op Gran Canaria

De Learn and Play Golf Academy (LPGA) op Gran Canaria heeft een nieuwe lesmethode ontwikkeld om de vaardigheden van golfers snel te verbeteren. De professionals spreken meerdere talen en gebruiken bij hun lessen de nieuwste technieken. Golfers die meedoen aan een prijsvraag van leadingcourses.com kunnen een reis naar Gran Canaria winnen ter waarde van € 4.950.

De Learn and Play Golf Academy is toegespitst op het trainen van golfers van alle leeftijden en niveaus, van beginner tot professionals. Bij het lesgeven wordt gelet op alle aspecten van het golfspel, niet alleen de techniek.  De lessen worden gegeven op het zonnige en warme Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden. Gran Canaria kent een gemiddelde temperatuur van 24° C en heeft bijna acht uur zon per dag.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Beste Europese golfclub zit in Wales

De non-profit organisatie Club Managers Association of Europe heeft Royal Porthcawl Golf Club in het zuiden van Wales uitgeroepen tot beste golfclub van 2013. De Club Managers Association of Europe bestaat uit managementleden van diverse sportclubs uit Europa. De juryleden zijn vooral op zoek gegaan naar een club die traditionele normen combineert met vooruitstrevende ideeën en nieuwe leden weet aan te trekken, zonder de bestaande leden uit het oog te verliezen. Royal Portcawl Golf Club heeft de prijs gewonnen voor zowel de uitdagende linksbaan als het karakteristieke clubhuis.

De prestigieuze golfclub bestaat al sinds 1891 en na een verhuizing in 1895 werd er een 18-holes baan aangelegd. In 1909 kreeg het de titel Royal, hiermee was het een van de eerste golfclubs die deze eer kreeg.

Lees hier verder op de website van Reisgraag.nl

Kenia: paradijs voor golfers

Golfen doe je in Kenia. Voor golfers die op zoek zijn naar een divers aanbod van golfbanen, gecombineerd met wereldklasse en service onder een stralende zon is Kenia de perfecte keuze.Kenia heeft het hele jaar door een ideaal golfklimaat en beschikt over 42 golfbanen variërend van 9 tot 18-holes. Uiteenlopend van golfbanen aan de kust tot aan golfen op de evenaar bij de beroemde Mount Kenya Safari Club.

Kenia is natuurlijk vooral bekend om de wilde dieren en daarmee gepaard gaande safari’s. Echter een rondje golf in Kenia kan vaak ook een natuurwandeling op zichzelf zijn, met een opmerkelijke overvloed aan vogels en wilde dieren rondom de grens. In Kenia zijn vele golfbanen te vinden, bijvoorbeeld aan de kust of op een berg. De Mount Kenya Safari Club is één van de meest luxueuze clubs in Kenia en ligt op de evenaar op een hoogte van 2.135 meter. Het heeft prachtige uitzichten over de groene hooglanden en Mount Kenya.

Lees hier verder op de website van Verkeersbureaus.

Zin in een potje golf?

Golf in Portugal

Golfliefhebbers komen in Portugal niets tekort. Het land telt zo’n 80 golfbanen met uiteenlopende moeilijkheidsgraad gelegen in de meest prachtige landschappen. Het Portugese klimaat is het hele jaar door aangenaam en de lokale golfspecialisten zorgen ervoor dat het je klant aan niets ontbreekt.

Beroemde architecten als Henry Cotton, Rocky Roquemore en Arnold Palmer hebben veel van de Portugese golfbanen ontworpen. De greens in Portugal hebben meestal een unieke ligging. Tussen het golfspel door kan je klant genieten van bijvoorbeeld het uitzicht op de oceaan, kliffen en duinen met wit zand. Ook kun je golfen te midden van meren en bergen, waar de geuren van bloemen en kruiden je neus prikkelen.

Is je klant een ervaren golfer? Dan staat hij vast te popelen om eens een balletje te slaan op een van de golfbanen in de Algarve en het kustgebied rond Lissabon.

Lees hier verder op de website van TravEcademy.

Golf in Wallis: Hoogtepunten in en om het Rhônedal

Met zijn 47 toppen boven de 4.000 m tussen de Rhône-gletsjer en het meer van Genève is Wallis (Valais) een unieke plek om de golfsport te beoefenen. De golfclubs in Wallis bieden gevarieerde parcoursen in een schitterende omgeving, in de bergen zowel als de dalen. Daarnaast biedt de Zwitserse regio een grandioos Alpendecor, met rijke natuur, veel zon en natuurlijk een gastvrij onthaal met fantastische wijnen en authentieke gerechten.

Wie op weg naar zijn Zwitserse golfavontuur via de Furka-pas (2431 m)  in westelijke richting naar het Rhônedal afdaalt passeert op 2272 m hoogte het Belvédère Hotel. Vergeet vooral niet daar te parkeren, adviseert golfmedewerker Toon van Winden, want, zonder dat dit van de weg af zichtbaar is, ligt hier vlakbij de via een pad te bereiken Rhône-gletsjer.

Lees hier verder op de website van OpReisGids.nl

Campings voor golf

Speelt u graag een potje golf op vakantie? Dan komt u tijdens uw camping vakantie niets tekort. De camping spotters van eCamp hebben voor u een selectie van gemaakt van campings met een golfbaan in de omgeving.

Ga hier naar de website van ecamp voor een mooi overzicht en sla uw slag 😉

Golfen in TsjechIë uitdagend en mooi voor iedereen

tsjechie ostravice golf en spa

Een golfbestemming die niet alleen voor golfers de moeite waard is en met een intrigerende naam. Dat is ’55 Holes’ nabij de stad Ostrava in Oost Tsjechië. Golfmedewerker Toon van Winden ging op onderzoek en ontdekte dat golfen in Tsjechië sterk in opkomst is en daar heel genoeglijk en onder uitstekende condities kan worden beoefend..

Golfens is in Tsjechië nog steeds een sport in opkomst, maar de voorzieningen zijn er royaal en alle van een uitstekende kwaliteit. Veel banen zijn uitdagend en vergen veel van je golftalent. 

Ostrava blijkt een mooie stad, met nog de nodige statige bebouwing uit voorcommunistische tijden Het was een belangrijk centrum voor de mijnbouw en was en is nog steeds een centrum van metaalindustrie. Men heeft hier kans gezien dit industriële erfgoed deels om te bouwen tot culturele en toeristische trekpleister.

Hoogoven
Wij bezochten er een omvangrijk industrieel complex, Vitkovice, waar een gashouder, een cokesfabriek en een hoogoven voor het publiek toegankelijk zijn gemaakt. Hoogst interessant en verrassend vonden we het en zeker de begeleide rondgang door de voormalige hoogoven zullen we niet snel vergeten.

Lees hier verder op de website van OpReisGids.nl

New Deals Pin High Golftravel

Pin High Golftravel heeft vrijdag 5 april de aftrap gegeven voor een nieuwe actie: de 1e editie van de Pin High New Deals week! Tijdens deze actie zet Pin High Golftravel ruim een week lang haar nieuwe en exclusieve bestemmingen in de spotlight en ontvangt u bij boeking van een van deze bestemmingen gratis een jaarabonnement Golfers Magazine!

De Pin High New Deals is een nieuwe actie en staat volledig in het teken van de lente. Er zijn dit jaar vele nieuwe, mooie bestemmingen met verrassend leuke introductieaanbiedingen. Naast nieuwe arrangementen in reeds ontdekte golflanden als Duitsland, Frankrijk en Nederland zijn bestemmingen als Griekenland en de regio Porto in Portugal helemaal nieuw in het assortiment.

Voor een overzicht van alle ‘New Deals’ en om te boeken, klik hier.

Social Media

Buienradar