Archief

US Open

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Ook golftoernooi US Open uitgesteld om coronavirus

Opnieuw lijkt een groot golftoernooi niet door te gaan vanwege het coronavirus. De US Open zou van 18 tot 21 juni plaatsvinden in de Amerikaanse staat New York, maar gaat uitgesteld worden, meldt de krant New York Post.

Lees hier verder op de website van Ziggo Sport

Golfster loost caddie tijdens U.S. Open

Jessica Korda heeft zaterdag tijdens de derde ronde van de U.S. Women’s Open in Southampton (New York) haar caddie Jason Gilroyed op staande voet ontslagen. Volgens Korda waren er constant meningsverschillen en stond haar hoofd niet naar een verdere samenwerking met Gilroyed.

Haar vriend Johnny DelPrete, zelf profgolfer, neemt de werkzaamheden waar. Vooralsnog lijkt de wisseling van de wacht goed uit te pakken: op de eerste 9 holes van de derde ronde, toen Gilroyed haar caddie nog was, scoorde Korda 5 slagen boven par, terwijl ze de rest van het parcours aflegde in 1 onder par, uitkomend op een slagentotaal van 76. In het tussenklassement bekleedt ze nu de gedeelde zesde plaats, 1 boven par, 11 slagen achter klassementsleidster Inbee Park.

Lees verder.

Rose wint US Open, Mickelson weer tweede

Met een score die zelfs boven par lag, legde Justin Rose beslag op zijn eerste Major. Phil Mickelson werd voor de zesde keer tweede. De mannen die de set-up regelden van de korte baan zullen stilletjes in hun handen hebben staan wrijven toen de climax van het US Open naderde. Met een score nipt onder par kunnen ze over het algemeen wel leven, maar liever nog zien ze geen enkele speler het winnen van de baan. Het US Open is hun ogen de ultieme test in golf, en daar horen geen scores (ruim) onder par bij.

En zo kan het gebeuren dat op de slotdag van het complete veld maar zes spelers een score onder par binnenbrachten. Laird, Weir, Stefani (inlcusief een hole in one op hole zeventien), Matsuyma (T10), Dufner (T4) en Els (T4) deden dat en wonnen daardoor allemaal stevig op dag 4 van het tweede Major van het jaar waar zelfs een score van level par goed was voor positiewinst op het leaderboard.

Het beste bewijs daarvan stond aan het eind van de dag helemaal bovenaan het leaderboard. Justin Rose ging de laatste dag rond in zeventig slagen, maakte evenveel birdies (5) als bogeys en trok met een totaal van +1 de zege in het US Open naar zich toe.

Winst was er op de holes  vier, zes, zeven, twaalf en dertien, ingeleverd werd er op drie vijf, elf, veertien en zestien. Maar het was genoeg. Voor het eerst in 43 jaar won een Engelsman het US Open en voor het eerst luisterde de Majorwinnaar naar de naam Justin Rose.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Donald leidt, Mickelson steelt de show

Vrijdag wordt de eerste ronde van het US Open afgemaakt met Luke Donald op vier onder na dertien, een slag beter dan Phil Mickelson. Mickelson kwam donderdagochtend tegen vier uur in de ochtend bij zijn huis voor deze week aan, nadat hij de avond ervoor de afscheidsavond van dochter Amanda had meegemaakt – in de buurt van San Diego.

Misschien geholpen door wat extra slaap vanwege de onweerspauze in de ochtenduren kwam Phil Mickelson op de par-70 baan van Merion East – zestien kilometer ten noordwesten van Philadelphia – tot een 67. ‘Ik was al op Merion geweest en wist exact hoe ik de baan moest spelen’, aldus Mickelson. De man die al vier keer tweede werd in dit Major liet in ieder geval donderdag de driver uit de tas. ‘Die heb ik op deze baan een keer of twee nodig’, was zijn uitleg. ‘Ik vond een vierde wedge, een met een loft van 64 graden, nuttiger.’

Toch was zijn score niet voldoende, althans mogelijk niet voldoende om de leider te zijn na dag 1. Luke Donald speelde dertien holes in vier onder, het gevolg van een bogey en vijf birdies, waarvan drie op rij als besluit.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Garcia door ‘t stof voor Woods

In de aanloop naar het US Open was er opeens weinig meer over van de rivaliteit tussen Tiger Woods en Sergio Garcia. De Spaanse golfer kwam met knikkende knieën naar Golf Club Merion in Pennsylvania, waar hij in alle opzichten zijn nederigheid toonde aan de nummer één van de wereld. Dat alles vanwege zijn ‘racistische’ opmerking van een paar weken eerder.

Tijdens The Players een maand geleden speelde het duo samen en kreeg het met elkaar aan de stok. Garcia werd naar aanleiding daarvan tijdens een diner op Wentworth gekscherend gevraagd of hij tijdens het US Open een gezellige ontmoeting had gepland met Woods. De Spanjaard antwoordde daar speels op: „Ja hoor, hij is elke avond welkom. En we serveren ‘fried chicken’.”

Die opmerking wordt als racistisch beschouwd, omdat tijdens de slavernij in de Verenigde Staten slaven veel kip aten.

Lees verder.

Vandaag start US Open op Merion

De tweede major van het jaar begint vandaag met 8 miljoen dollar aan prijzengeld. Rory McIlroy, Tiger Woods en Adam Scott (de nummer 1, 2 en 3 van de wereld) spelen de eerste twee ronden in één flight. Woods heeft dit seizoen al vier keer gewonnen, maar speelde twee weken geleden in het Memorial Tournament niet goed.

De laatste keer dat Woods een major won was in 2008 en dat was het US Open. Woods won toen ondanks een knieblessure en veel pijn. McIlroy won het US Open in 2011 en het is een van zijn twee major-zeges.

Sergio Garcia doet ook mee en hij heeft op de range al de hand geschud van Tiger Woods. Garcia liet zich na het Players Championship negatief uit over Woods en maakte ook een opmerking met een racistische ondertoon waarvoor hij later zijn excuses aanbood.

Er doen 43 spelers van de European Tour mee deze week. De bekendste zijn McIlroy, Justin Rose, Luke Donald en Graeme McDowell. Acht spelers van de European Tour maken hun debuut in het US Open: Chris Doak, Jamie Donaldson, Estanislao Goya, Morten Ørum Madsen, Thorbjørn Olesen, John Parry, Eddie Pepperell en Jaco Van Zyl.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Schreefel in achterhoede bij US Open

Dewi-Claire Schreefel staat in de achterhoede na de derde ronde van het US Open. De Nederlandse speelster had voor de derde ronde op de baan in Kohler 82 slagen nodig. Met een totaal van 231 slagen bezet ze de gedeelde 60e plaats.

De Zuid-Koreaanse Na Yeon Choi gaat aan de leiding. Ze leverde zaterdag (plaatselijke tijd) een scorekaart van 65 slagen in en bracht haar totaal op 208 slagen. Ze wordt gevolgd door haar landgenote Amy Yang met 214 slagen.

Christel Boeljon is niet meer present bij het toernooi. Met twee ronden van 75 slagen haalde ze de cut niet.

Amerikaan Simpson wint US Open

Webb Simpson heeft de winst gepakt op de US Open, een van de vier belangrijkste golftoernooien. De 26-jarige golfer begon de slotdag met vier slagen achter de leiders, maar won uiteindelijk met een slag voorsprong. Het was de eerste grote titel voor Simpson.

“Ik heb zoveel respect voor de jongens die meerdere majors hebben gewonnen”, aldus Simpson. “De druk is zoveel groter dan bij de andere toernooien. Ik weet niet hoe Tiger Woods het voor elkaar heeft gekregen 14 majors op zijn naam te schrijven.”

De glooiende banen op de Olympic Club in San Francisco bleken erg lastig voor de golfers. Niemand wist onder par te scoren, Simpson eindigde op 1 slag boven par.

Lees verder.

Sensatie op US Open: McIlroy mist cut

Titelverdediger Rory McIlroy is voortijdig uitgeschakeld bij het US Open. De Noord-Ierse topgolfer slaagde er op de Olympic Club in San Francisco niet in de cut te halen. McIlroy begon het toernooi met een ronde van 77. Aan een tweede rondgang van 73 en een totaal van 150 slagen had hij niet voldoende om naar de beslissende fase te mogen.

Naast McIlroy eindigden het toernooi ook voortijdig voor de Amerikaan Bubba Watson, winnaar van de Masters en Luke Donald, de Engelse nummer 1 van de wereld.

De Amerikaan Tiger Woods gaf wel een goed vervolg aan zijn sterke start.

Lees verder.

Thompson leidt US Open, Tiger jaagt

Na de eerste dag van het US Open op The Olympic Club in San Francisco gaat de Amerikaan Michael Thompson aan de leiding met -4. Tiger Woods staat op -1 en deelt de tweede plaats met o.a. winnaar in 2010, Graeme McDowell.

Michael Thompson had 66 slagen (-4) nodig voor de eerste ronde, waaronder slechts 22 putts. De 27-jarige Amerikaan deed eerder in 2008 mee aan het US Open en werd toen de beste amateur met een gedeelde 29ste plaats. Thompson wordt op drie slagen (69, -1) gevolgd door grote namen als Tiger WoodsNick WatneyJustin RoseDavid Toms en Graeme McDowell die daarmee de tweede plaats delen.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Social Media

Buienradar