Archief

Urban golf

Urban golf in de Stadstuin

Op paasmaandag, 21 april, organiseert ‘Een schot in de Roos’ een urban golf tornooi. Het parcours vertrekt en eindigt in de Stadstuin.

‘Je hoeft niets van golf of urban golf kennen’, verzekert de organisatie. ‘Er zijn geen kledingvoorschriften en geen ingewikkelde spelregels. Urban golf is het rebelse broertje van de golfsport. Het wordt gespeeld in een alternatieve omgeving, zoals de stad, industriezones, parken of bouwterreinen. De traditionele holes zijn vervangen door targets die geraakt moeten worden. Die kunnen vanalles zijn: bushokjes, banken, bomen… Hoe gekker, hoe attractiever.’

De opbrengst gaat naar Levensloop. Lees hier het bericht op de website van Nieuwsblad.be

Golfen in de Zuiderzeewijk

Lelystedeling Michael Tjeertes is bezig met het aanleggen van een 18-holes golfbaan dwars door de Zuiderzeewijk. Het gaat niet om een echte baan maar een virtueel urban golf-parcours.

Bij golfen in de stad zijn de spelregels anders dan bij de normale sport. Zo zijn de ballen van zachter materiaal en is het einddoel niet een hole maar een boom of een lantaarnpaal.

Lees hier verder op de website van Omroep Flevoland.

18 holes golfbaan in het Vondelpark

In het Vondelpark wordt vrijdag 14 juni voor de 19e keer het golftoernooi Vondelpark Open georganiseerd. Het park wordt deze dag omgetoverd tot een volwaardige 18 holes golfbaan. Met het toernooi wordt er geld opgehaald voor de renovatie van het Vondelpark.

Circa 150 deelnemers en vrijwilligers zetten zich die dag in voor de ‘Vondelverzen’ banken. ‘Vondelverzen’ banken zijn klassieke banken van gietijzer en hout.

Wethouder Joep Blaas opent het toernooi. Om 07.30 uur wordt de eerste bal vanuit het Rosarium het park in geslagen door Jort Kelder, waarna er tot 12.00 uur gespeeld wordt. Hierna wordt voor alle teams en vrijwilligers een uitgebreide lunch geserveerd en wordt afgesloten met een borrel.

Lees hier het bericht op de website van Dichtbij.

Het Rabobank Stadspark Open zoekt vrijwilligers

Zondag 23 juni is het weer zo ver, de vijfde editie van het Rabobank Stadspark Open 2013! Een eendaas golftoernooi in het Groninger Stadspark. In het Stadspark liggen dan 18 volwaardige holes met daarbij allerlei gratis side events voor de toeschouwers.

Doe je als vrijwilliger de laatste en lustrumeditie op zondag 23 juni mee?

Wij kunnen dit niet alleen en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen. Wat krijg je terug voor je inzet? Als vrijwilliger ontvang je een polo en complete verzorging qua eten en drinken voor de gehele dag en uitnodiging voor het diner. bij Ni Hao Stadspark Paviljoen waar je na af loop kan netwerken met onze partners en deelnemers. Alle vrijwilligers van dit jaar krijgen ook een ticket voor een wedstrijd van de GaTerra Flames (basketbal) voor volgend seizoen!

Ga hier voor meer informatie naar de website van het Rabobank Stadspark Open.

Aalst introduceert City Golf

City Golf, een kinderwandelzoektocht en de wandelbrochure ‘Een blik tussen de rokken van de Ajuinenstad’: met die troeven wil Aalst de komende zomer toeristen naar de stad lokken. Er komt ook een nieuw interactief toeristisch infokantoor wanneer de Hopmarkt dit jaar heraangelegd is. Een hedendaagse website moet de toerist wegwijs maken in de stad.

Op het niveau van Antwerpen, dat de laatste jaren sterk inzette op beeldvorming, imago en internationale uitstraling met ‘Zot van A’ en ‘de Zomer van Antwerpen’, daar zit Aalst nog niet. Het vorige stadsbestuur liet een studie rond citybranding maken, en daaruit bleek dat Aalst zich het best profileert als sociaal bewogen zorgstad. Wat dit stadsbestuur zal doen met bijvoorbeeld de gedateerde baseline ‘Denderend Aalst’ blijft koffiedik kijken. “Het logo, de baseline en het imago van de stad, daar denken we over na. Het wordt besproken, maar het is voorlopig te vroeg om conclusies naar buiten te brengen”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Wat er zeker wel komt, is een nieuw toeristisch infokantoor op de Hopmarkt. “De ondergrondse parking onder de Hopmarkt zal een van de meest bezochte zijn, wordt ons verzekerd. Wie zich daar parkeert, zal bovengronds in het infokantoor terecht kunnen voor alle toeristische informatie”, zegt Sandy Osselaer van de dienst Toerisme.

Lees hier verder op de website van Aalst.

 

Straatgolf in Amersfoort

Straatgolf of streetgolf: Teambuilding tijdens een actief maar relaxed uitje!

De belangrijkste ingrediënten voor een geslaagd uitje zijn nog altijd teambuilding, actie, beetje relaxen, lekker lachen en toch ook dat stukje sensatie. Straatgolf heeft al deze elementen in zich. Het is één van de snelst groeiende activiteiten in Nederland. Straat golf of streetgolf is het gevolg van 2 soorten golf: urbangolf en straatgolf! In Nederland ontdekken steeds meer mensen straatgolf. Het urbangolf gebruikt originele golfclubs en de daarbij horende golftechniek met een lichter balletje. Straat golf is de zeer populaire variant waar met een klompen golfclub een grotere foambal door de stad je wordt geslagen.

Beide sporten zijn leuk en worden steeds meer beoefend. Er waren echter een paar kleine onvolkomenheden: Bij urbangolf zal men zich eerst de techniek van het traditionele golf eigen moeten maken en zodoende kost dat een hoop ballen. Het straatgolf is door iedereen uitvoerbaar en kan altijd en overal! Deze varianten golf zijn geëvolueerd tot de sport straatgolf of streetgolf! Op straat wordt met een speciale club en zachte (foam) grote golfbal gespeeld. Je golft langs kerken, over pleinen en door de winkelstraten. De ondergrond is altijd bespeelbaar en de gemeente heeft de baan gratis verlicht. Holes zijn alledaagse attributen uit het bekende Nederlandse straatbeeld.

Lees hier verder op de website van TBEvents.

 

Eerste NK onderwatergolf in Galderse Meren

Het is een geintje, maar toch ook weer niet. De Bredase Duikvereniging Quality-divers organiseert zaterdag bij de Galderse Meren de eerste Nederlandse Kampioenschappen onderwatergolf. Ja, dat leest u goed. “De vereniging bestaat 15 jaar. En dat vroeg om een bijzondere activiteit”, vertelt Jeroen Boot na de wekelijkse donderdagavond in De Wisselaar.

Onderwatergolf dus. En dan maar meteen een toernooi, met onder meer deelname van een studentenduikvereniging uit Amsterdam. Op de site www.onderwatergolf.nl is meer te lezen over de sport. “We zagen foto’s van een toernooi in Fuzhou in China. Het leek ons leuk om deze sport in Nederland te introduceren”, vertelt Jeroen Boot.

Lees hier verder op de website van BN De Stem.

Golfballen gespot in Eindhoven

Op zaterdag 29 september was de kans erg groot om de nodige golfballen te spotten in Eindhoven. 18-holes langs de Dommel, stadswandelpark en door de binnenstad van Eindhoven, was het terrein voor de 11e uitvoering van Parkgolf Eindhoven.

Het was dan erg oppassen, voor de golfballen die over en weer door de lucht vlogen. Vooral ook in het stadwandelpark, waar op deze zonnige zaterdag, aardig wat pas getrouwde stellen aanwezig waren, ieder met hun eigen fotograaf 😉

Lees hier verder op de website van Dichtbij.

Centrum wordt een golfbaan

Terwijl de deelnemers van Dorpsgolf in het dorp bezig zijn, geven de professionals van de Edda Huzid Golf Academy bij het kasteel golflessen geven aan belangstellenden.

Voor het eerst wordt zaterdag 25 augustus 2012 een nieuw evenement gehouden in de gemeente Barneveld: Dorpsgolf Barneveld. Voor deze ene dag wordt het centrum van Barneveld omgetoverd in een golfbaan met 18 holes. Achttien teams gaan de uitdaging aan om deze nieuwe baan te verkennen en uit te proberen.

Terwijl de deelnemers van Dorpsgolf in het dorp bezig zijn, geven de professionals van de Edda Huzid Golf Academy bij het kasteel golflessen geven aan belangstellenden. Dorpsgolf Barneveld is een initiatief van Rotary Club Barneveld en van Gert Ansink van ga-advies & organisatie. Judith van den Wildenberg van Rotary Club Barneveld: “Gert Ansink is een groot organisator en had eigenlijk tegelijk met ons het plan om Dorpsgolf op te richten. Daarom hebben we onze krachten gebundeld om dit leuke evenement op poten te zetten. Wij willen dit graag om geld bijeen te krijgen voor de Toon Hermans Salon, een ruimte voor mensen met kanker en hun naasten.
Lees hier verder op de website van de Weekkrant.nl

Bosgolfers halen 60.000 euro binnen

De tweede editie van het Amsterdamse Bos Golf afgelopen dinsdag 10 juli heeft 60.000 euro opgeleverd voor de stichting MS Research. Het resultaat van 47.500 euro van vorig jaar werd daarmee ruimschoots overtroffen. … Het totaal bedrag van ruim een ton wordt door de organiserende Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn overgemaakt aan de stichting MS Research.

Die laat door het MS Centrum in het Amsterdamse VU Mc voor dit bedrag een speciaal onderzoek verrichten. Op dinsdag 10 juli werd om 12.00 uur de eerste afslag verricht door de 14-jarige Florian de Groot van de Haarlemmermeersche Golfclub, die onlangs hoge ogen gooide op het Europees jeugdkampioenschap golf.

Lees hier verder  op de website van Amstelland Dichtbij.

Social Media

Buienradar