Archief

Training

Golftip beter leren putten

Beter leren putten levert je uiteindelijk een lagere golfscore op. Zoals al meerdere keren gemeld bestaat golf voor ongeveer 45% uit putten. Vreemd genoeg zijn er maar weinig golfers die ook bijna de helft van hun tijd besteden aan het oefenen van de putten. Als je beter wil leren putten dan zal je meer tijd moeten steken in het oefenen van dit onderdeel.

Beter leren putten door 3 factoren. Aan de hand van een drietal factoren probeer je te helpen beter te leren putten. Wanneer je dit toepast zal je zien dat je voorruit gaat.

Lees hier verderop de website van Golf-info.nl

Verder slaan = gooien met een golfbal

In ‘The Golf Fix’ analyseert Michael Breed de golf swing van een kijker en laat zien hoe hij verder kan slaan door… het gooien van een golfbal.
Hier het filmpje.

Ready-to-Run & Ready-to-Golf

Wenst u werk te maken van uw conditie? Staat ‘sport’ op uw lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar? Dan kunt u deelnemen aan een sessie golfen of joggen. De gemeente heeft alvast twee programma’s uitgewerkt waarbij u in 6 initiatielessen kunt leren golfen of waarbij u in 12 weken klaargestoomd wordt om probleemloos 5 kilometer te joggen.

Met Ready-to-Golf krijg je de gelegenheid om het golfen onder de knie te krijgen gedurende 6 initiatielessen, gegeven door een professionele golfleraar. De lessen gaan door in het Golf-life-center te Sterrebeek, 1 keer per week gedurende 1 uur. Je betaalt 60 euro voor 6 lessen, materiaal inbegrepen. De sessies beginnen op 5 maart en eindigen 13 april.

Lees hier verder op de website van Nieuwsblad.

In sneltempo beter leren golfen dankzij TrackMan

De toppers in de golfwereld kunnen niet meer zonder: de TrackMan Launch Monitor. Een computerprogramma dat een golfer op 22 techniekpunten verbetert. Brian Griffiths uit Hilvarenbeek was in Nederland de eerste golfleraar die aan de slag ging met de Trackman. Hij en zijn leerlingen zijn er lyrisch over.

Het systeem TrackMan bestaat uit een computerprogramma en een radar die slagen op 22 punten analyseert. Het heeft het werk van de golfleraar drastisch veranderd.

Griffiths: “Voorheen was het zoeken in het donker. Maar nu krijg ik van TrackMan heel precies door wat er schort aan de techniek van mijn leerling. De snelheid waarmee ik tegenwoordig een golfer beter kan maken, is verbeterd met een factor drie.”

Lees hier verder op de website van Omroep Brabant.

Golfcenter Seve maakt slag in de toekomst van golf. “Nieuwe visie op de meest beoefende sport ter wereld”

Golfcentrum Rotterdam is compleet vernieuwd. Ruim 25 jaar ervaring in het faciliteren van golf, nu in een geheel nieuw jasje. Nieuwe eigenaar Robin Bravenboer vond het aan het begin van dit jaar tijd voor een grote metamorfose. Het golfcentrum is volledig gemoderniseerd en er zijn tal van nieuwe mogelijkheden voor golfers gecreëerd. Door dit unieke nieuwe concept rekent Golfcenter Seve af met alle misvattingen over het stoffige imago van golf. Vooroordelen de deur uit en tijd voor een nieuwe approach: Nederlands meest complete Golfcenter Seve!

Golfcenter Seve is vernoemd naar de Spaanse golfspeler Severiano Ballesteros (in de jaren ’70 en ’80 de beste speler ter wereld). Wegens zijn grote charme en populariteit werd hij door het publiek vaak Seve genoemd. Deze naam past dus perfect bij het vernieuwde golfcenter dat o.a. populair is door zijn charmante 9 holes par 3 baan, en de zeer grote driving range. Maar ook zeer charmant is het geweldige moderne mediterrane restaurant.

Golfcenter Seve biedt optimale trainingsfaciliteiten. Er is in het trainingscentrum een leuke uitdagende Par 3 baan aanwezig, met 9 holes maar wel 18 afslagplaatsen, welke binnen een uur te doorlopen is. Er zijn nieuwe studio’s bijgeplaatst waardoor Golfcenter Seve met de meeste afslagplaatsen de grootste indoor driving range van Nederland heeft. Daarnaast zijn alle 80 afslagplaatsen verlicht en overdekt en daardoor winterproof. Golfcenter Seve maakt gebruik van de nieuwste technieken zoals de Trackman driving range om het spel te optimaliseren. Tevens heeft de beste professionele golfer van Nederland Joost Luiten (winnaar KLM Open en het Oostenrijks Open 2013) Golfcenter Seve, vanwege de hoge kwaliteit aan faciliteiten, gekozen tot zijn thuisbasis en hier zijn eigen swingstudio gevestigd.

Ga hier naar de website van Golfcenter Seve voor meer informatie.

Swingyde

De Swingyde heeft zijn waarde meer dan ooit bewezen. Een eenvoudig en zeer doeltreffende trainingshulpmiddel om je golfswing te verbeteren. Door de Swingyde aan de shaft te bevestigen zult u merken of de polsknik juist plaats vindt. Zo voorkom je het doorknikken van de pols (voorbij de 90 graden), wat leidt tot slagafwijkingen en slaan in de grond.

Doordat de polsknik tijdens je golfswing wordt vastgezet in de juiste hoek zal het vervolg van de achterzwaai uit de romp c.q. bovenrug komen. Bij de down swing helpt de Swingyde om de release op het juiste moment te laten plaats vinden. Houdt zolang contact met de Swingyde tot er een hoek van 90 graden is tussen de shaft en uw heup. Na het raken van de bal helpt de Swingyde om de doorzwaai goed te begeleiden.

Ga hier naar de website van SwingAnalyse.nl voor meer informatie.

Nederland Golft

Golf werd en wordt door velen nog steeds als een kostbare en ingewikkelde bezigheid gezien. Nederland Golft vindt dat golf vooral leuk moet zijn en wil deze prachtige sport nu toegankelijk én betaalbaar maken. Voor iedereen.

Nederland Golft biedt laagdrempelige golflessen aan en is actief op meerdere locaties in Nederland. Overal wordt dezelfde lesmethodiek gehanteerd. Met behulp van golfprofessional John Woof (headprofessional op de Leeuwenbergh) is Nederland Golft momenteel bezig met de ontwikkeling van verschillende lesprogramma’s en ondersteunende materialen. Maar Nederland Golft biedt nog veel meer. Van speciale themadagen tot internetblogs en informatieve video’s op onze website.

 Wil je beginnen met golfen? Dan raden wij je aan om met een weekendcursus te starten en zo alle basisprincipes onder de knie te krijgen. Om straks de baan op te kunnen, moet je een theorie-examen afleggen.
Lees hier verder op de website van Nederland Golft

Golfclinic voor topvrouwen

Op golfpark Alm­kreek kregen ondernemende vrouwen van Altena dinsdagmiddag een golfclinic aangeboden. De clinic vormde onderdeel van de verkiezing van de meest ondernemende vrouw van Altena tijdens de Holland Ladies Tour op 7 september in Veen. Marianne Koorengevel (Maropol) werd die dag gekozen tot meest ondernemende vrouw. Naast de tien genomineerde vrouwen namen Feike de Keijzer, Sandra Hofman, Ineke van ‘t Noordende, Nicole Roubos en Bernadette Hulswit deel aan de clinic, zij leverden allen een bijdrage aan het evenement. Voor velen was het de eerste kennismaking met golf.

Lees hier verder op de website van de WeekKrant.

Professionele golfspeler moet olifantengeheugen hebben

Professionele golfers herinneren zich bijna elke swing in elk toernooi, elke caddie en elke opmerking die wordt gemaakt tijdens een wedstrijd. Jeré Longman verklaart deze vreemde observatie in de New York Times.

Joel Fish, directeur van het ‘Center for Sport Psychology’ in Philadelphia, bevestigt dat professionele golfers zich significant meer herinneren van hun belangrijke toernooien dan andere topatleten. Dit is te wijten aan twee speciale eigenschappen van golf:

  • Er zijn zoveel variabelen waar een golfer rekening mee moet houden – de windsnelheid en de helling van de green bijvoorbeeld – dat elke swing uniek is.

  • Golfers gebruiken visualisatietechnieken om zich exact in te beelden waar men de bal wil slaan nog voordat ze de hun swing in gang zetten.

Dit is de reden waarom topgolfers zoals Adam Scott soms maanden voor een belangrijk toernooi het terrein al beginnen afhuren om er op te oefenen. “Ik wil de lokale kennis hebben van iemand die al veertig jaar op dat terrein speelt. Op het toernooi visualiseer ik mijn shots en sla ik de ballen net waar ik ze wil,” aldus Scott. Een goed geheugen is dus een essentieel element van de golfsport.

Lees hier verder op de website van Express.be

Rechtshandige golfpro slaat hole-in-one met links

Hole-in-one Jean Maurice van HamIn de twintig jaar dat Jean Maurice van Ham PGA professional is, sloeg hij nog nooit een hole-in-one. Afgelopen vrijdag 9 augustus, op hole 6 van de Nordkurs van Golfsportclub Rheine/Mesum, kwam daar echter verandering in. En wat vooral bijzonder was: de rechtshandige golfpro maakte de ace met links.

Jean Maurice van Ham sloeg de hole-in-one tijdens de afsluitende wedstrijd van de Golfgeheimen Zomertraining, een intensieve zesdaagse ‘Iron Shirt of Golf’-clinic. Eén van de vele eye-openers waarmee de pro van Golfclub Heelsum zijn leerlingen in de dagen daarvoor kennis had laten maken, was het zogenaamde tweezijdig trainen: deelnemers aan de Zomertraining ontwikkelden niet alleen een rechter-, maar ook een linkerswing.

Op het eerste gezicht lijkt dat vreemd, maar eigenlijk is het best logisch: door af te wisselen tussen rechts en links belast je het lichaam evenwichtiger en benut je beide hersenhelften. Daardoor neemt de kans op blessures aanzienlijk af en wordt oefenen op de driving range leuker en effectiever. Jean Maurice van Ham, die zich na een tweeweekse opleiding in februari van dit jaar bij het selecte gezelschap van ‘Iron Shirt of Golf’ PGA pro’s voegde, ervaart de effecten aan den lijve. Met als voorlopig hoogtepunt – na slechts zes maanden tweezijdig trainen – dus deze hole-in-one.

‘Als ik de afgelopen tijd gelegenheid had om te oefenen, dan deed ik dat altijd tweezijdig: vijf ballen rechts, vijf ballen links,’ aldus Jean Maurice van Ham, die eerder dit jaar een plekje kreeg in de GolfWeekly top-50 van beste golfpro’s van Nederland. ‘Maar ik vond eerlijk gezegd dat ik nog niet goed genoeg was om ook met links door de baan te gaan. Totdat ik eerder deze week een rondje liep met Gert Jan Markus, één van mijn collega pro’s van de ‘Iron Shirt of Golf’. Toen hij linkshandig begon te spelen, dacht ik, ik kan toch niet achterblijven! En eigenlijk ging het toen best goed.’

Mede daardoor besloten Jean Maurice van Ham en zijn collega’s – behalve Gert Jan Markus was ook Marleen Timmers bij de Zomertraining aanwezig – om tijdens de wedstrijd de baan op te gaan met een tas vol linkerstokken. Op de tee van de zesde hole, 91 meter lang, besloot Jean Maurice van Ham om de vlag aan te vallen met een linker ijzer-7: ‘Momenteel sla ik met die club zo’n 100, 110 meter, dus ik pakte hem korter vast en maakte een drie kwart swing.’

Flightgenoot Daan Jacobs vertelt wat er vervolgens gebeurde: ‘Ik zag meteen dat de bal heel goed was: hij vloog prachtig richting de vlag, stuiterde goed, rolde mooi… maar ik heb al zo vaak meegemaakt dat de bal dan uiteindelijk toch langs de hole rolt, dat ik niet wist wat ik meemaakte toen hij opeens in de hole verdween. Zo gaaf!’ Ook de golfpro zelf kon het amper geloven: ‘Dit was wel het laatste wat ik had verwacht. Heb ik mijn hele leven nog nooit een hole-in-one geslagen, loop ik m’n tweede linkshandige rondje en dan gebeurt er dit. Je begrijpt dat ik lekker doorga met dat tweezijdig trainen!’

Meer weten over de voordelen van rechts- en linkszijdig trainen? Ga dan naar golfgeheimen.nl/gratisebook en download het gratis e-book ‘Twaalf redenen om tweezijdig te trainen’.

Social Media

Buienradar