Archief

Tim Sluiter

Goede start Besseling in Kenia

Wil Besseling is als enige Nederlandse golfer goed begonnen aan het Barclays Kenya Open, het eerste toernooi van de Europese Challenge Tour. Hij startte met een ronde van 69 slagen, 3 onder par. Dat was te danken aan een eagle op de 12e hole en nog drie birdies daarna. Op de eerste negen holes noteerde hij twee bogeys. Besseling deelt de vijfde plaats.

Maarten Lafeber, die na jarenlang op het hoogste niveau te hebben gespeeld een stapje terug moest doen, voldeed met 72 precies aan het baangemiddelde, evenals Robin Kind. Zij mogen als 49e hopen op de slotronden in het weekeinde. Voor Tim Sluiter, die opende met een 74, wordt het vrijdag nog een lastige klus.

De Spanjaard Alvaro Velasco leidt in Nairobi met 66.

Via Telegraaf.nl.

Matig begin Nederlandse golfers aan World Cup

De Nederlanders Robert-Jan Derksen en Tim Sluiter zijn de World Cup of Golf donderdag matig begonnen. Derksen ging op de eerste dag van de landenwedstrijd in het Australische Melbourne rond in 74 (3 boven par), terwijl Sluiter nog twee slagen meer nodig had (76).

Zij staan daarmee zowel in de individuele als in de landenwedstrijd in de achterhoede. Derksen is 40e van de 60 golfers, Sluiter houdt slechts zes andere spelers onder zich. In de landenwedstrijd staat Nederland 22e van de 26 landen.

Lees hier verder op de website van het AD.

Solide opening op Q-school door Besseling, Sluiter en Lafeber

Op de eerste dag van de qualifying school van de European Tour hebben de drie Nederlanders zich goed weten te handhaven. Wil Besseling en Tim Sluiter delen een 44e plaats met een score van -2, Maarten Lafeber deed een slag meer over de Tour Course van PGA Catalunya in Spanje. Wil Besseling opende met drie birdies en een bogey op de eerste negen holes, na de turn voegde de Noord-Hollander een birdie en een bogey toe aan zijn totaal.

Sluiter maakte vijf birdies, waarvan vier op rij op de eerste negen, maar moest daar ook een dubbel bogey noteren. Na de turn volgde een birdie en twee bogeys. Maarten Lafeber had een weinig opwindende ronde met twee birdie op de eerste negen en een bogey op de tweede negen.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Golfers strijden voor ticket Europese Tour

Drie Nederlandse golfers doen vanaf zondag mee aan de finale van de qualifying school van de Europese Tour. Maarten Lafeber, Tim Sluiter en Wil Besseling slaan af op de Catalunya Resort in het Noord-Spaanse Girona. Ze moeten na zes ronden van 18 holes bij de beste 25 staan om een startbewijs te veroveren voor de Europese Tour.

Lafeber is de meest ervaren speler van het trio. De 38-jarige prof speelde dit jaar op de tour, maar verdiende te weinig prijzengeld om zijn startbewijs te behouden. Sluiter en Besseling kwamen een niveau lager uit op de Challenge Tour en eindigden hoog genoeg om zich te plaatsen voor de finale fase van het kwalificatietraject.

Lees hier verder op de website van de Telegraaf.

Gaat Wil Besseling toch zijn European Tour kaart pakken?

Met een tweede plaats in het Dubai Festival City Challenge Tour Grand Final dat gespeeld wordt op de Al Badia Golf Club in Dubai heeft Wil Besseling nog steeds uitzicht op het behalen van een European Tour kaart. Een overwinning zal er voor zorgen dat hij bij de beste 15 spelers in de algemene ranking van de Challenge Tour komt en dat verzekerd hem van het speelrecht in 2014 op de European Tour.

Besseling staat met 206 slagen (10) op 4 slagen afstand van de leider Shiv Kapur (foto). De 31-jarige Kapur heeft dit jaar al een overwinning op zijn naam staan maar staat nog buiten de beste 15 in de algemene ranking. Met een cheque van 20.000 zal hij al bij de beste 15 spelers binnenkomen maar met de cheque van de winnaar weet hij het zeker dat ook hij volgend jaar weer op de Europese Tour speelt.

Tim Sluiter en Daan Huizing delen na drie ronden de 27e en 40e plaats met par en +5.

Lees verder op Golfnet.nl.

Besseling handhaaft zich in top China

Wil Besseling heeft zich na de tweede ronde bovenin gehandhaafd in het Foshan Open in China, een toernooi uit de Challenge Tour.

De Nederlandse prof noteerde vrijdag 69 slagen, 3 onder par, en deelt daarmee de vierde plaats. Hij heeft twee slagen achterstand op de Engelse koplopers Tyrrell Hatton en Sam Walker.

Daan Huizing en Tim Sluiter presteerden ondermaats in China en misten de cut. Voor Huizing heeft dat weinig gevolgen; hij heeft zich dankzij twee toernooizeges dit jaar opgewerkt naar de derde plaats in het geldklassement van de Challenge Tour en weet zich al verzekerd van een volledig startbewijs in 2014 op de Europese Tour.Sluiter zal minder blij zijn, want de Tukker verspeelde een ideale kans om te promoveren. Hij staat 18e in de zogeheten ‘order of merit’, terwijl de eerste 15 rechtstreeks naar het hogere niveau gaan.

Lees verder.

Wil Besseling Tim Sluiter en Daan Huizing in China

Wil Besseling heeft op de eerste dag van het Foshan Open in China goede zaken gedaan. De Noord-Hollander sloot de eerste ronde af in 68 slagen (-4) en bezet daarmee een gedeelde 5e plaats op drie slagen van de leiders. Besseling begon met twee bogeys en drie birdies op de eerste negen holes om na de turn nog eens drie birdies aan zijn totaal toe te voegen. De Welshman Rhys Davies en de Australiër Scott Arnold leiden in Shishan Town met een score van -7, op de voet gevolgd door Sam Walker en Tyrrell Hatton die een score van -6 op het bord brachten.

Tim Sluiter begon zijn wedstrijd met een bogey en een dubbel bogey om na de turn twee birdies te scoren. Met een totaal van +1 staat de Hattemmer op een gedeelde 39e plaats.

Daan Huizing begon het Chinese avontuur teleurstellend met een ronde 76 (+4) na vier bogeys, een dubbel bogey en slechts twee birdies. Met zijn score staat Huizing op een gedeelde 71e plaats.

Via ForeMagazine.

Huizing en Sluiter nog niet klaar

Een urenlange onderbreking door regen en onweer zorgde ervoor dat de Rolex Trophy toch ‘gewoon’ op zondag eindigt.

Vijf uur en 12 minuten. Zo lang lag het spel stil op de laatste dag van het met ruim tweehonderdduizend euro gedoteerde toernooi van de Challenge Tour. Na drie dagen prima weer, gooide de weergoden roet in het eten.

Van de drie Nederlanders slaagde alleen de vroeg gestarte Wil Besseling er in zijn ronde af te maken. Tim Sluiter en Daan Huizing mochten uiteindelijk pas tegen het begin van de avond de baan in, en kwamen voor het te donker werd om verder te spelen op respectievelijk negen en zes holes.

Sluiter staat er als hij zondag terugkomt op Golf Club de Geneve, het beste voor. Halverwege de laatste omloop staat de man uit Enschede op -1 voor de dag (drie birdies en twee bogeys) en -10 voor het toernooi. Met die score deelt hij de tiende plaats, op zes slagen van koplopers Lima en Otaegui.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Besseling tweede in België

Wil Besseling is als tweede geëindigd bij de Telenet Trophy in België, een toernooi van de Challenge Tour. Hij moest in een play-off op de eerste hole zijn meerdere erkennen in de Australiër Daniel Gaunt.

Beide spelers waren na vier ronden op een score van 273 uitgekomen. In de barrage liet Besseling een par noteren, tegen een birdie voor Gaunt.

Tim Sluiter (21e) en Floris de Vries (48e) waren op Royal Waterloo eveneens van de partij.

Madeira: Derksen en Sluiter halen cut

Robert-Jan Derksen en Tim Sluiter mogen het toernooi van Madeira vervolgen. Beide Nederlandse golfers presteerden ruim voldoende om de ‘cut’ te overleven.

Derksen staat op de gedeelde 11e plaats met 141 slagen, Sluiter neemt de 25e plek in met 143. Wil Besseling (150) en Reinier Saxton (157) overleefden de schifting na twee rondes niet.

De Schot Lee Craig gaat met 135 slagen aan kop op de banen van Clube de Golf do Santo da Serra. De Amerikaan Peter Uihlein en Mark Tullo uit Chili delen de tweede plek met 136 slagen.

Lees verder.

Social Media

Buienradar