Archief

Boek

Two Golf Balls Rolled Into A Bar..

Humor is subjectief. Golf Digest geeft in dit artikel aandacht aan het golf humor in het algemeen en ‘Er lopen twee golfballen een bar binnen..’ in het bijzonder. Volgens de schrijver van het boekje, de 80-jarige Bob Morris oftewel Bogey Bob, bevat het boekje ‘honderden nog nooit gepubliceerde golf grappen waar de headcovers op je stokken steil van achterover zullen slaan’.

Het artikel eindigt met een klassieker golfmop in het Engels:

Outraged Golfer: “You must be absolutely the worst caddie in the world.”

Caddie: “I doubt it, sir.”

Outraged Golfer: “Why?”

Caddie: “Too much of a coincidence.”

 

Informatieplatform Golfbaanhandboek.nl viert 1 jarig bestaan

Op 11 december 2011 ging Golfbaanhandboek.nl in de lucht en kwam deze unieke informatiesite over inrichting, beheer en onderhoud van golfbanen, beschikbaar voor alle golfers. Aanvankelijk opgezet als leermiddel t.b.v. greenkeepers opleidingen, werd het nu een openbaar platform.

Alle 118 bezochte banen voor Golfbaanhandboek, [ in Nederland(56), Europa(35) en Zuid-Afrika(27)] zijn voorzien van een Link en worden weergegeven onder Verantwoording.Begonnen in december 2011 met 54 golfbaan gerichte aandachtsvelden, heeft zich de inhoud uitgebreid naar 77 hoofdstukken. Belicht worden onderdelen van de golfbaan als; tee, fairway, green, rough, oefenhoek, natuur, beplanting, drivingrange en clubhuis, naast inrichtingselementen als balvanger, teemarks, banken, bruggen, infrastructuur, schuilhut, toilet, teeinformatiebord e.d.

Maar ook waterhindernis en bunker, waste area en beregening, naast toegangsweg, parkeerplaats en kunstgras krijgen aandacht. Bijzonder is ook de aandacht voor gehandicapte golfers, voor de trolley en de buggy.

Ga hier naar de website van Golfbaanhandboek.nl voor meer informatie.

Golf: de heroine van de veertiger

Golf: de heroïne van de veertiger‘ brengt een wel heel aparte ode aan de golfsport. In literair opzicht een bundel verhalen om van te smullen. Een web van prachtige zinnen pakt de lezer gestadig in. Nergens wordt het boek gratuit of louter anekdotisch, altijd blijft het breed van opzet. Humor loert steevast om de hoek en tegelijk is weekmoed nooit veraf.

Geschreven op het scherpst van de snee laat de auteur zijn licht schijnen over de edele golfsport, maar zijdelings pakt hij ook tal van andere thema’s aan. Om er een paar te noemen: Het Duitse Wirtschaftswunder, geluk en hoe ermee om te gaan, eros en thanatos, hoe John Cleese en Jacques Tati het nakijken te geven de schoonheid van de Scarabee bouwjaar 1991, het interessante van mislukken, de erecode der fraudeurs, etiquetteregels in fitnesscentra, de tragiek van ideale koppels, het recht op lafheid en pakweg het aprilgevoel in september.

Lees hier verder op de website van golfboeken.nl

Brando’s Golf Gadgets for Women

Golf is een serieuze sport. De beste spelers kun rijkdom en roem verzamelen. Voor de meeste van ons, normale stervelingen, blijft het toch vooral een leuk spel.

In ‘Brando’s Golf Gadgets for Women’ presenteert Brando zijn golf gadgets die speciaal ontworpen zijn voor vrouwen met humor en bijbehorende illustraties.  Geen enkele  gadget is conform de regels, geen enkele kan gekocht worden op een golfbaan. Maar allemaal maken ze golf tot wat het zou moeten zijn: een leuk spel.

Bestel hier.

Gerd de Ley – Golfen doe je in je eentje met een club

Geen boek over golf gekregen tijdens Sinterklaas of de kerst? Dan maar zelf eentje kopen.

Nederland kent inmiddels bijna 400.000 golfspelers; België zo’n 50.000. Ieder van hen is op zijn eigen niveau bezig het balletje in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. De golfsport is een bijzondere sport en dat levert vaak rake opmerkingen, grappige uitspraken en pakkende adviezen op.

Het boek van Gerd de Ley zit vol met humoristische, beschouwende, bijzondere en geruchtmakende uitspraken over golf. Citaten van professionele golfers, maar ook van bekende amateurspelers zoals cabaretiers, journalisten en andere golfbobo’s.

Ga hier naar de verkopende website voor meer informatie.

 

Niks mis met golfen door Heinz de Kat

Wat heeft Jododus de schildpad met een hole in one? Kan Sokko het slurfmannetje van planeet Plurk eigenlijk wel golfen? Deze vragen en nog veel meer worden beantwoord in het boekje Niks Mis Met Golfen van striptekenaars Eddie de Jong en Rene Windig. De twee zijn al jaren bezig met de avonturen van Heinz de eigenwijze kat die worden gepubliceerd in Het Parool en Metro.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

‘Wat je als golfer moet weten’

Ron Kaspriske, de samensteller van dit boek, is eindredacteur van het Amerikaanse tijdschrift Golf Digest. Hij heeft de meest bruikbare tips die in het magazine hebben gestaan gebundeld tot een naslagwerk dat voor de neo-golfer zeker handig is om de baan mee op te nemen.

De tips komen niet van de minste spelers. Onder meer Severiano Ballesteros (onlangs overleden, vijfvoudig winnaar van een Major), Phil Mickelson (viervoudig winnaar van een Major) en Annika Sörenstam (tienvoudig winnares van een Major en lange tijd nummer een van de wereld) helpen de lezer op het juiste spoor.

Zij geven de meest gevarieerde tips, van hoe je onder druk put tot hoe je de handtekening van Tiger Woods scoort, en van hoe je de bal bij tegenwind slaat tot hoe je voor de televisie aan je swing werkt.

Lees verder

Bedankt voor het spelen!

Dit boek werd geschreven door Joost Steenkamer. het gaat over over inspiratie, gemoedstoestand en succes. Steenkamer is sinds 2004 bondscoach bij de Nederlandse Golf Federatie, specialist op het gebied van course management. Hij won 21 toernooien, vertegenwoordigde Nederland in 3 World Cups en speelde in 1997 het Britse Open.

Het boek bestaat uit 64 korte hoofdstukjes, die elk lezen als een column. Joost Steenkamer behandelt onder meer: de Cirkel of Golf’ benadering, Tactiek en Routine, Vijf stappen voor onderweg, Het bewaken van je Beginnersgeest, Het stopzetten van de Interne dialoog, Spelen naar je Mogelijkheden, Gronden en Centeren. Maar ook: Moe Norman, Jos van Stiphout, Robert Jan Derksen, Heineken World Cup, het Brits Open op Royal Troon. Lees hier meer (oa. testimonials).

560 boven par

Ruim 30 jaar had de bekende Amerikaanse auteur Carl Hiaasen niet meer gegolfd.

Toen hij zijn oude hobby weer oppakte, besloot hij een ‘golfdagboek’ bij te gaan houden. Dit werkte hij uiteindelijk uit tot een tamelijk boeiend boek, dat doorspekt is met veel humor.

Tijdens het golfen vindt Hiaasen het spel bijna nooit leuk. “Elke keer als ik speel, wil ik er eigenlijk mee ophouden.”

Maar wanneer hij toch weer één goede bal speelt, krijgt hij weer volop hoop en ‘dan wil ik ineens niets liever dan verder spelen.’ De ballen die hij daarna slaat, leveren hem echter weer volop ergernis op.

Lees verder

Eerste uitgave van uitgeverij Condor: ‘From Out of Bounds’

Op eigenzinnige wijze koppelt Erik Trommelen(1963) belangrijke actuele gebeurtenissen van de afgelopen jaren met zijn favoriete sport; Golf. De dood van Michael Jackson, het fenomeen Tiger Woods, de kredietcrisis, jeugdherinneringen van een Haagse jongen. In From Out Of Bounds maakt de lezer op humorvolle wijze kennis met de gedachtenwereld van een golfer. Met in het achterhoofd de universele charme voor het leukste spelletje dat er is.

Trommelen schrijft met humor, passie en relativeringsvermogen sinds 2002 Columns voor ‘Tee-Time’ het clubblad van de Amsterdamse Golfvereniging S.H.E.L.L.  In ‘From Out of Bounds’ zijn deze columns gebundeld uitgegeven, afgewisseld met prachtige full colour foto’s van drie dimensionale kunstwerken die in 2009 geëxposeerd werden op golfbaan de Hoge Dijk, thuisbasis van de auteur. De auteur is een gepassioneerd golfspeler (hcp 10.5) en drukbezet zakenman die zelfs golf analfabeten moeiteloos kan enthousiasmeren voor zijn grote passie, het golfspel.

Ga hier naar de website van de uitgeverij Condor voor meer informatie.

Social Media

Buienradar