Archief

Tiger Woods

Eerste Tiger Woods-golfbaan geopend

Tiger Woods heeft in de Mexicaanse badplaats Cabo San Lucas de eerste door hem ontworpen golfbaan officieel geopend. Voor de 38-jarige golfer is daarmee een droom uitgekomen.

De golfbaan is gelegen aan de Grote Oceaan. De naam van de baan is El Cardonal. ,,Met de opening van El Cardonal wordt een droom werkelijkheid voor mij en mijn team”, liet de levende golflegende vooraf weten via zijn website. Woods wilde naar eigen zeggen altijd al golfbanen ontwerpen.Lees hier verder op de website van het AD.nl

Tiger Woods niet in Masters

Voor het eerst in zijn professionele carrière moet Woods de Masters missen. Oorzaak: zijn rug.

De speculaties waren al een tijd op gang, maar vandaag maakte Tiger Woods zelf bekend dat hij niet op tijd klaar is om The Masters te spelen, omdat hij een kijkoperatie voor een beknelde zenuw in zijn rug moet ondergaan.

Nadat ik heb getracht op tijd fit te raken voor The Masters en daarbij niet de gewenste progressie heb geboek, heb ik in samenspraak met mijn medische staf besloten om deze behandeling te ondergaan. Ik wil graag mijn teleurstelling uiten aan het Augusta National Membership, het personeel, vrijwilligers en andere betrokkenen, dat ik dit jaar niet bij The Masters aanwezig zal zijn. Het is altijd een week voor me geweest die erg speciaal is. Het lijkt er ook op dat ik nog een aantal toernooien zal moeten missen met het oog op mijn revalidatie.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Deelname Woods aan Masters onzeker door rugblessure

Het is nog niet zeker dat Tiger Woods kan afslaan in de Masters, de enige major die de 38-jarige golficoon nog nooit oversloeg.

De rugklachten van de Amerikaanse aanvoerder van de wereldranglijst zijn nog niet verholpen. ”Het is eerlijk gezegd nog te vroeg om iets over Augusta te zeggen en dat is eigenlijk heel frustrerend”, zei Woods tijdens een persconferentie in Washington. De golfer kreeg begin deze maand last van zijn rug tijdens de Honda Classic en zegde vorig week af voor de Arnold Palmer Invitational.

Lees hier verder op de website van Nu.nl

Man getroffen door golfbal Tiger Woods

Een onfortuinlijke toeschouwer van het WGC-Cadillac Championship is gisteren geraakt door een tee-shot van Tiger Woods. Bij golf is de tee de plaats waar de eerste slag voor de hole wordt gespeeld.

)

De man bleef achter met een bebloed hoofd, maar kreeg wel een gesigneerde handschoen van de Amerikaan cadeau. Zo heeft de toeschouwer wellicht toch een goede herinnering aan zijn bezoek.

Via AD.nl.

Tiger Woods, de prachtige pitch uit 2005

Hole 16, Augusta National. 2005 Masters Championship. Prachtig.

Woods bakt er weinig van

Via de Telegraaf.

Tiger Woods is voortijdig uitgeschakeld bij het Farmers Insurance Open op Torrey Pines. De Amerikaanse nummer 1 van de wereld had voor de derde ronde 79 slagen nodig en haalde met een totaal van 222 slagen de cut niet. Vorig jaar schreef hij het evenement voor de zevende keer op zijn naam.

Bij het toernooi werd na de cut na de eerste twee ronden het deelnemersveld voor de laatste ronde verder teruggebracht naar zeventig spelers. Woods maakte in zijn derde rondgang twee dubbelbogeys en zeven bogeys. “Ik ben er klaar mee”, was zijn korte reactie voordat hij in een auto stapte en van de golfbaan verdween.

De Amerikaan Gary Woodland gaat met 208 slagen aan de leiding.

De Waanzinnige Pitch van Zach

Het gebeurt niet vaak dat Tiger Woods de laatste ronde in gaat met de leiding in handen maar niet wint, maar dit jaar tijdens de Northwestern Mutual World Challenge gebeurde het op spectaculaire wijze.

Op de laatste hole stonden Tiger Woods en Zach Johnson gezamenlijk aan de leiding. Tiger sloeg zijn tweede bal in de bunker naast de green en het leek ‘voordeel’ te gaan worden voor Zach Johnson. Toen echter sloeg Johnson een nog slechtere bal en eindigde in de waterhindernis voor de green.

Als toevoeging op regel 26-1 was er een extra dropzone op ongeveer 58 yards van de vlag waar Johnson gebruik van maakte en zijn bal voor 3 dropte. Dit is wat er toen gebeurde.

Bekijk hier het filmpje en lees verder op de website van Hiddogolf.nl

Woods verbaast met wonderbaarlijke rondgang

Golfer Tiger Woods heeft vrijdag op de tweede dag van de Northwestern Mutual World Challenge met een wonderbaarlijke rondgang van 10 onder par de leiding genomen. De Amerikaan had op de Sherwood golfbaan van Thousand Oaks slechts 62 slagen nodig. De twee golfers die het dichtst in de buurt kwamen van Woods, de Noord-Ierse titelverdediger Graeme McDowell en de Engelsman Ian Poulter, lieten 67 slagen noteren.

In de stand volgt de Amerikaan Zach Johnson, de leider na de eerste dag, op twee slagen van Woods. De derde plaats is voor Matt Kuchar.

Lees hier verder op de website van de Volkskrant.

Humberto’s verhaal | Pioniers

Vandaag sta ik stil bij twee pioniers in de golfsport. Een pionier is iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt, zodat hij daar zijn weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen, lees ik op internet na het woord te hebben opgezocht via google.

Maar goed, ik heb het over de The King en Eldrick. Wie? Arnold Palmer en Tiger Woods, Tiger is een bijnaam, zijn doopnaam is Eldrick! Palmer is een van de grootste golfers aller tijden. Dat heeft hij met Tiger gemeen. Vanaf eind jaren vijftig tot begin jaren zeventig won Palmer vrijwel alle grote toernooien. Zo won hij The Masters, gespeeld op Augusta, in die periode vier keer. In totaal won Palmer 62 toernooien. Hij werd in 1974 opgenomen in de World Golf Hall of fame.

Lees hier verder op de website van BNR.nl

Regelwijzigingen: iets minder invloed van tv-beeld

Regelwijzigingen: iets minder invloed van tv-beeld

Tiger Woods kreeg dit jaar twee strafslagen omdat zijn bal volgens de referees een fractie bewoog. Per 1 januari 2014 gelden er andere regels in een dergelijke situatie.

De regelinstanties R&A en USGA hebben dinsdag 87 regelwijzigingen aangekondigd voor de periode 2014 tot en met 2015.

Een van de opvallendste veranderingen betreft Decision 18/4, die gaat over het gebruik van haarscherpe videobeelden of slow-motion video om te bepalen of een bal is bewogen. Na 2013 geldt dat beweging van de bal met het naakte oog te zien moet zijn geweest:

‘The ball will not be deemed to have moved if that movement was not reasonably discernible to the naked eye at the time. The Decision ensures that a player is not penalized under Rule 18-2 in circumstances where the fact that the ball had changed location could not reasonably have been seen without the use of enhanced technology.’

Lees verder.

Social Media

Buienradar