Archief

Stok

Odyssey Tank Cruiser putter

Met aanpasbare gewichten in het clubhoofd en de grip kan de gebruiker van de Tank Cruiser zelf de ideale balans bepalen.

De Tank Cruiser is een counterbalanced putter, wat wil zeggen dat de shaft iets langer is en het clubhoofd en de grip iets zwaarder. Het idee hierachter is dat je – zonder ‘m te verankeren – makkelijker een consistente pedulebeweging kunt maken.

Odyssey gaat echter nog een stap verder en biedt de mogelijkheid om de putter te ‘personaliseren’ met verwisselbare gewichten. In het clubhoofd kun je kiezen voor gewichten van 10, 15 of 20 gram – de lichte gebruik je bij snelle greens, de zware bij langzame. En om het balanspunt te optimaliseren plaats je in de grip een gewicht van 5, 15 of 30 gram.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Hoe een golfclub brand kan veroorzaken

Wetenschappers hebben ontdekt dat een golfclub die een laagje titanium bevat gemakkelijk brand kan veroorzaken. Wanneer de golfclub per ongeluk een steen raakt, kunnen vonken ontstaan die vervolgens – bij droogte – tot enorme branden kunnen leiden.

Dat stellen onderzoekers van de University of California, Irvine. Ze trekken die conclusie op basis van experimenten. Die experimenten werden opgezet nadat enkele jaren geleden op een golfbaan in Irvine en Mission Viejo op mysterieuze wijze branden ontstonden. “Eén brand bereikte bijna de huizen alvorens ze deze konden stoppen,” vertelt onderzoeker James Earthman.

De meeste golfclubs hebben een clubhoofd (het onderste deel van de golfclub) dat gemaakt is van roestvrij staal. Maar er zijn ook golfclubs met een clubhoofd gemaakt van een legering waarin onder meer titanium zit. Zulke legeringen maken de golfclub lichter, waardoor deze gemakkelijker heen en weer geslingerd kan worden.

Lees hier verder op de website van scientias.nl

‘Inbraak Khloé Kardashian om golfclubs O.J. Simpson’

De inbraak bij Khloé Kardashian zou weleens te maken kunnen hebben met O.J. Simpson. Volgens de manager van de voormalige American footballspeler waren de dieven op zoek naar Simpsons golfclubs.

Meerdere mensen zouden op zoek zijn naar de golfclubs.En de kans bestaat dat Kardashian ze heeft geërfd van haar vader Robert, die de advocaat van Simpson was en de golfclubs zover bekend als laatste in zijn bezit had. Bovendien bestaat er een hardnekkig gerucht dat Simpson de biologische vader van Kardashian is.

Lees hier verder op de website van Nu.nl

Chippen met een hybride

De hybride club is een ideaal alternatief voor de lange ijzers, maar wist je dat je er ook prima mee kon chippen. Zie dit instructie filmpje:

Big Bertha is terug!

Het blijft een geweldige naam voor een enorme golfclub, de Big Bertha van Callaway. En met nieuwe kleuren beschikbaar dit seizoen.
Meer informatie bij Callaway.

Wilson FG Tour M3 ijzers

Eerder dit jaar is Wilson Staff begonnen aan een nieuw ijzer de FG Tour M3. Met 61 Major overwinningen met de ijzers van Wilson, meer dan enig ander merk, hebben zij hun ervaring en succes gebruikt met het ontwerp van de FG Tour M3. Opvallend is de mat zwarte PVD afwerking.

Het cavity back ontwerp van de clubs zijn geleidelijk door de hele set aangepast om dat te optimaliseren waar en hoe het gewicht is gepositioneerd in elk ijzer. Bijvoorbeeld de langere ijzers hebben meer massa in de hiel en in de teen en minder massa achter de impact gebied om bal zo snelheid en de vergeving te vergroten.

Lees hier het bericht op de website van Golfnet.nl

Acteur Jack Nicholson koopt set golfclubs ter waarde van 75.000 dollar

Acteur Jack Nicholson, bekend om het slecht omgaan met zijn golfclubs na een slechte drive of slag, zal beter met zijn materiaal moeten gaan omspringen. De filmacteur heeft zich een set Honma clubs aangeschaft ter waarde van 75.000 dollar. De platinum en 24-karaat gouden set van 14 clubs worden met de hand gemaakt door de 54-jaar oude Japanse fabriek Honma. Donald Trump, Danny Devito en Marc Anthony gingen Nicholson voor. Of de aanschaf van de set je handicap verlaagt wordt niet gegarandeerd.

Lees hier het bericht op de website van ForeMagazine.

Golf verbiedt buikputters vanaf 2016

Lange putters die tegen de buik of kin worden gezet zijn vanaf 2016 verboden in de golfsport. De Engelse Royal & Ancient Golf Club en de US Golf Association hebben die regel dinsdag aangenomen. Met een lange putter wordt de golfclub tegen het lichaam stilgehouden waardoor het makkelijker zou zijn om te putten.

De meningen in het golf zijn overigens scherp verdeeld over de vermeende voordelen van de lange putter. De PGA Tour en organisator PGA of America zijn tegenstanders van het verbod. Vier van de zes laatste majorwinnaars gebruikten een lange putter.

Lees hier verder op de website van FOKSPORT.nl

 

Lange putter vanaf 2016 verboden

Putten met een lange golfclub die kan rusten tegen het bovenlichaam is vanaf 2016 verboden. De twee belangrijkste golffederaties hebben dat dinsdag gezamenlijk besloten.

Daarmee komt een einde aan een heftige discussie van voor- en tegenstanders in de golfsport. Vier van de laatste zes winnaars van een Major gebruikten een lange putter. Onder anderen Adam Scott, die in april de Masters op Augusta won.

‘We hebben ruim de tijd genomen om een weloverwogen besluit te kunnen nemen’, zei Peter Dawson, de baas van de Britse Royal and Ancient Golf Club.

Lees verder.

Doe-het-zelf, of toch maar niet?

Na een lange winter in de schuur zagen mijn golfclubs er wat sneu uit. Er stond net geen schimmel op mijn grips, maar fris was anders.

De clubhoofden hadden hun winterslaap prima overleefd, want ik haal de ergste rommel er na elke ronde keurig af. Dat is bij forged ijzers geen overbodige luxe, want die zijn gevoelige voor roest, maar zelfs mijn cast werkpaarden hou ik altijd netjes schoon. Niet alleen omdat groeven met modder geen spin geven, maar een verzorgd clubhoofd zegt: ‘Aan mij zal het niet liggen’, en dat geeft zelfvertrouwen. De grips zijn echter een ander verhaal. Ik weet dat handen een soort olie afscheiden en dat je dit ‘vettige’ gevoel met een sopje simpel wegpoetst, maar het komt er nooit van. Stom, want grips zijn het enige onderdeel van de club waar je direct contact mee hebt endus zijn ze essentieel voor grip, gevoel en feedback.

Eén keer heb ik zelf een set ijzers van nieuwe grips voorzien. ‘Als je een IKEA kast in elkaar kan zetten, lukt dit ook’, verzekerde een vriend van me. ‘In een uurtje ben je klaar en morgen speel je met clubs die als nieuw voelen.’ Ik geloofde hem en bewapend met een aantal tips (die lees je hier) ging ik aan de slag.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

 

Social Media

Buienradar