Archief

Sergio Garcia

‘Sergio deed niets illegaals’

Sergio Garcia leek gisteren een spikemark plat te drukken (zie video), maar John Paramour nam genoegen met zijn verklaring.

Op de green van hole 14 van de Abu Dhabi Golf Club drukte Garcia tijdens de eerste ronde met zijn putter het gras plat, precies in de lijn van zijn marker naar de hole. Hieronder de beelden.

Het incident werd op internet breed uitgemeten – Sergio werd zelfs een ‘valsspeler’ genoemd – en hoofdscheidsrechter John Paramour was genoodzaakt de Spanjaard vanochtend mee terug te nemen naar de plaats des onheils.

Garcia liet weten dat hij ‘nooit vals zou spelen, maar dat het vervelend voelt om met dit woord te worden geassocieerd. Het doet pijn.’

Lees verder op Golf.nl.

Sergio Garcia nog steeds aan kop in Thailand

Hij sloeg dit keer dan geen hole-in-one maar wist toch opnieuw in 65 slagen rond te gaan net als zijn tweede ronde. Sergio Garcia (foto) behield na de derde ronde van Thailand Golf Championship dat gespeeld wordt op de Amata Spring Country Club in Chonburi in Thaliand met 4 slagen voorsprong de leiding.  De Spanjaard wist 8 birdies te maken en liet daar tegenover slechts 1 bogey noteren. Met 198 slagen (-18) heeft hij 4 slagen minder dan de nummers twee in het klassement Henrik Stenson en Anirban Lahiri.
Lees hier verder op website van Golfnet.nl

Garcia door ‘t stof voor Woods

In de aanloop naar het US Open was er opeens weinig meer over van de rivaliteit tussen Tiger Woods en Sergio Garcia. De Spaanse golfer kwam met knikkende knieën naar Golf Club Merion in Pennsylvania, waar hij in alle opzichten zijn nederigheid toonde aan de nummer één van de wereld. Dat alles vanwege zijn ‘racistische’ opmerking van een paar weken eerder.

Tijdens The Players een maand geleden speelde het duo samen en kreeg het met elkaar aan de stok. Garcia werd naar aanleiding daarvan tijdens een diner op Wentworth gekscherend gevraagd of hij tijdens het US Open een gezellige ontmoeting had gepland met Woods. De Spanjaard antwoordde daar speels op: „Ja hoor, hij is elke avond welkom. En we serveren ‘fried chicken’.”

Die opmerking wordt als racistisch beschouwd, omdat tijdens de slavernij in de Verenigde Staten slaven veel kip aten.

Lees verder.

Social Media

Buienradar