Archief

Rory McIlroy

Rory McIlory slaat zijn eerste hole-in-one in zijn professionele carrière.

In bovenstaande filmpje van YouTube slaat de nummer 1 van de wereld zijn eerst hole-in-one op de 15e hole tijdens de Abu Dhabi HSBC Golf Championship in zijn professionele carrière. Er wordt nog even uitgezocht hoeveel hij er nu in totaal in zijn leven heeft geslagen.

Ga hier naar Youtube voor het filmpje.

McIlroy: Net naast de 2.5 miljoen hole-in-1

Rory McIlroy mikte vol op de vlag op de par hole 17 van de Emirates Golf club. In de derde ronde van de Dubai Desert Classig gisteren miste zijn bal net de hole zodat zijn kans op 2.5 miljoen dollar verkeken waren.

“Had ik een trouwerij van kunnen betalen” was zijn commentaar volgens dit verhaal in de Independent. McIlroy is verloofd met tennister Caroline Wozniaki. “Ik dacht dat hij goed was. Je kunt dat nooit met zekerheid weten omdat je de pin niet echt kan zien. Ik liep er naar to en zag de pitch mark. De bal moet vlak langs de hole zijn gegaan.”

Lees verder op Golf Digest

Toptennisster zegt ‘ja’ tegen topgolfer

2014 is goed begonnen voor Caroline Wozniacki: De Deense tennisspeelster werd ten huwelijk gevraagd door haar vriend, golfer Rory McIlroy. De twee kondigden hun verloving meteen aan op Twitter. Wozniacki en McIlroy leerden elkaar kennen in de zomer van 2011. Enkele maanden later bevestigden de twee dat ze een koppel vormden. Vorig jaar gingen er geruchten dat hun relatie op de klippen gelopen was, maar dat bleek niet te kloppen.

De twee vierden het nieuwe jaar in Sydney, en dat leek McIlroy ineens het ideale moment om zijn geliefde ten huwelijk te vragen. ‘Ze heeft ja gezegd! Mijn eerste overwinning van 2014!’, twitterde de Noord-Ier, een van de beste golfers ter wereld.

Lees hier verder op de website van de Standaard.

Joost Luiten op DP World Tour Golf in Dubai: Rory McIlroy favoriet

Van donderdag 14 tot zondag 17 november spelen de beste golfers ter wereld het laatste grote toernooi van het jaar, de DP World Tour in Dubai. Joost Luiten wordt na het sterkste jaar uit zijn loopbaan beloond met een startplek.

Zestig golfers mogen afslaan in Dubai. De DP World Tour Golf vond voor het eerst plaats in 2009, toen de Race to Dubai werd ingevoerd. Gedurende het hele jaar moeten golfers genoeg punten en prijzengeld verdienen om aan de start te mogen staan. De prijzenpot is gevuld met acht miljoen Amerikaanse dollar. Vorig jaar won de Noord-Ier Rory McIllroy.

Het wonderkind is sinds de val van Tiger Woods uitgegroeid tot het nieuwe uithangbord van de golfsport. Het jaar 2013 was echter niet van het niveau als de voorgaande jaren. McIlroy stopte wellicht teveel energie in zijn relatie met toptennisser Caroline Wozniacki en is daarnaast betrokken bij twee rechtszaken met voormalige sponsoren.

Lees hier verder op de website van Bet.nl

‘Rory McIlroy verbreekt relatie met Caroline Wozniacki’

Het is uit tussen tussen Rory McIlroy en Caroline Wozniacki, in respectievelijk het golf en tennis gewezen nummer 1’s. Volgens verschillende media heeft tweevoudig major-winnaar McIlroy een einde aan het liefdesverhaal gemaakt.

De Deense tennisster zou er naar verluidt ‘helemaal kapot van zijn’, maar volgens de Engelse kwaliteitskrant The Telegraph is er geen weg terug. De Ier wil niet langer een relatie om zich de volle 100 procent op het golf te kunnen concentreren. Hij wil nog een keer proberen nummer één van de wereld te worden.

Het is gedaan. Voor zowel hem als haar is dit een moeilijke periode, maar op lange termijn is het de beste beslissing’, aldus een bron in een Ierse krant. ‘Er zijn heel wat traantjes gevloeid. Op haar sociale netwerken heeft Caroline nog wel een foto van hun twee in betere tijden staan, maar het is over en uit. Rory heeft veel respect voor Caroline en ze hebben het samen leuk gehad, maar hij vindt dat het tijd is voor iets anders. En wenst haar alleen maar het beste toe.’

Lees hier verder op de website van AD.nl

Woods voorbeeld voor McIlroy

Een gebrek aan zelfvertrouwen doet veel met een mens en zeker met een golfer. Rory McIlroy is ergens dit jaar de branie en het charisma kwijtgeraakt, waarmee hij vorig seizoen de beste golfer ter wereld werd. Alsof de tijd vijf jaar is teruggedraaid, zo verlegen komt de meest ’gevreesde’ uitdager van Tiger Woods momenteel over. De 24-jarige Noord-Ier zal vanaf vandaag zijn titel in het USPGA Championship proberen te verdedigen, maar mist waarschijnlijk de wapens om daarin te slagen.

„Het is geen geweldig jaar. Liever zat ik hier nu ook te vertellen hoe goed het allemaal met mijn spel gaat. De realiteit is anders”, was McIlroy eerlijk. De jongeling weet het even niet meer allemaal, zoveel werd een dag voor de start van de laatste Major van het jaar wel duidelijk. „Mijn swing is niet zo vloeiend als ik gewend ben.

Lees hier verder op de website van de Telegraaf.

Rory versus the Robot

Bovenstaande filmpje van YouTube komt van de European  Tour.  Rory McIIroy heeft bijna van elke golfer  op deze planeet gewonnen en nu mag hij voor de laatste European Tour challenge het opnemen tegen een robot. Om precies te zijn een Golf Laboratory Computer Controlled hitting machine.

Ga hier naar de website van YouTube.

McIlroy heeft spijt van opgave

Rory McIlroy heeft er spijt van dat hij vrijdag in de tweede ronde van de Honda Classic in het Amerikaanse Palm Beach Gardens (Florida) de strijd staakte. De nummer één van de wereld gaf er de brui aan toen hij na de eerste acht holes al zeven boven par stond.

“Het was een slechte beslissing”, zei McIlroy tegen Sports Illustrated. “Ik had mijn verlies moeten nemen en had gewoon moeten doorgaan. Wat ik deed was niet goed voor het toernooi en niet goed voor de kinderen en de fans die naar mij aan het kijken waren. Het was niet goed wat ik heb gedaan.”

Lees verder.

Mentaal geknakte McIIroy stapt van de baan

Rory McIlroy heeft voor opschudding in de golfwereld gezorgd door tijdens de tweede dag van de Honda Classic van de baan te stappen. De nummer één van de wereldranglijst stond in Palm Beach na acht holes op zeven slagen boven par (+7) en zei dat hij er genoeg van had.

Het gaat al een tijdje niet zo lekker met de Noord-Ierse topgolfer. Vorige week ging hij al ten onder in de openingsronde van het WK matchplay en ook de cut op het toernooi in Abu Dhabi haalde hij niet.

Lees hier verder op de website van Sportprimeur.

Rory McIlroy tekent bij Bose


Bose heeft bekendgemaakt dat Rory McIlroy Global Brand Ambassador wordt voor het merk, dat onder meer hoofdtelefoons, draagbare luidsprekers, thuis- en automotive systemen verkoopt.

McIlroy, de huidige nummer één op de wereldranglijst, gaat een meerjarige overeenkomst aan met Bose. ‘Ik kies voor Bose omdat ik altijd de best mogelijke geluidskwaliteit zoek,’ verklaart McIlroy in een persbericht.

‘Rory is een atleet zoals je die maar één keer per generatie tegenkomt,’ aldus Bob Maresca, president van Bose Corporation.

Lees verder.

Social Media

Buienradar