Archief

Rolf Muntz

Muntz speelt Qatar Masters

De oud-kampioen verschijnt volgende maand voor de veertiende keer aan de start op de Doha Golfclub.

Rolf Muntz won het kampioenschap in 2000 met een score van acht onder par, vijf slagen beter dan runner-up Ian Woosnam.

In zijn twaalf andere optredens op de lange par-72 baan behaalde Muntz drie andere top-20 plaatsen. Hij werd vijfde in 1998, dertiende in 2001 en achttiende in 2002.

Als voormalig winnaar heeft Rolf Muntz het recht om zich voor dit toernooi in te schrijven. Vorig jaar miste hij met 81-76 de cut.

‘Ik heb de afgelopen weken in Zuid-Afrika de nodige rondjes gespeeld’, zegt Muntz. ‘En het ging prima. In twee opzichten: mijn rug hield zich goed en over de scores was ik ook tevreden.’

Lees verder.

Alleen Derksen door in Katar

Van de vijf Nederlanders die aantraden in de Katar Masters is alleen Robert-Jan Derksen er in geslaagd om het weekend te halen. De 37-jarige Nijmegenaar overleefde met een totaal van +2 de cut, die op +3 uitkwam.

Floris de Vries (+6), Joost Luiten (+7), Maarten Lafeber (+12) en Rolf Muntz (+13) kwamen flink tekort om de schifting te overleven. De eerste ronde regeerde de wind op de Doha Golf Club, maar gisteren waren de omstandigheden goed om te scoren op de lastige baan.

Lees verder

Muntz maakt rentree in Qatar


Na door een blessure maandenlang nauwelijks gespeeld te hebben, maakt Rolf Muntz donderdag in Qatar zijn rentree op het hoogste niveau.
Eigenlijk was de beslissing om niet te starten in Qatar al genomen toen Muntz een mailtje de wereld in stuurde met de mededeling dat hij toch in staat was te spelen in Qatar.

Als oud-winnaar van die wedstrijd heeft hij nog altijd startrechten maar slepende rugklachten leken een streep te halen door deelname aan de editie van 2010.
“Na de laatste behandeling in januari ging het ineens een stuk beter”, schreef Muntz, die daarop besloot alsnog in te schrijven voor de derde wedstrijd van de desertswing.

Lees verder

Muntz krijgt medical extension en Tourkaart

Rolf Muntz heeft vanwege zijn rugproblemen ‘medical extension’ gekregen. Dat betekent dat Muntz volgend jaar ongeveer elf toernooien op de Challenge Tour kan spelen. Rolf Muntz heeft donderdag vernomen van Challenge Tour-baas Alain de Soultrait dat de Tour hem een medical extension heeft gegeven voor 2011. Dat is gunstig; Muntz kon door rugproblemen niet meedoen aan de Qualifying School van dit jaar en hij moest zich afgelopen seizoen door zijn rugblessure terugtrekken uit sommige toernooien.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Uitstel, afstel en autoritten

De beperking van het Europese vliegverkeer als gevolg van de aswolk zorgt ook op golfgebied voor grote problemen.
De Moroccan Golf Classic, is tot nader order uitgesteld omdat het voor spelers te moeilijk wordt om de baan in te bereiken.
De zeven Nederlanders die aan de start zouden verschjinen – Reinier Saxton, Wil Besseling, Rolf Muntz, Inder van Weerelt, Taco Remkes, Floris de Vries en Richard Kind – hebben dus onverwacht een week vrij.
Ook op de Ladies European Tour zijn er problemen. De European Nations Cup wordt wel gespeeld, maar de deelnemers moeten door het beperkte vliegverkeer allerlei toeren uithalen om het Zuid-Spaanse Alicante te bereiken.
Christel Boeljon en Marjet van der Graaff zijn vastbesloten hun titel te verdedigen en hier kan geen vulkaanuitbarsting iets aan veranderen. Het duo is afgelopen weekend – net als vele andere speelsters – per auto naar Zuid-Europa vertrokken.

Ook golfer Rolf Muntz zoekt nieuwe sponsors

De eerste golfer van Nederland die internationaal wat kon laten zien, Rolf Muntz, staat niet bekend als vreemdganger en ook hebben we nooit vernomen dat hij met zijn auto straatmeubilair omver reed. Toch heeft ook hij sponsorproblemen. Lees hier verder op de website van Quote.

(w)Interview – Rolf Muntz

De eerste Nederlandse tourwinnaar blijft op jacht naar een terugkeer op het hoogste niveau. Stap voor stap.


Aan het eind van het jaar 2008 kwam de inmiddels 40-jarige Rolf Muntz maar net te kort om terug te keren op de Europese Tour. De routinier haalde – net als dit jaar – de cut tijdens de Final Stage van Qualifying School, maar kwam daarin niet verder dan een kaart voor de Challenge Tour. Op dat circuit speelde hij echter niet meer dan negen wedstrijden. Te weinig om via de jaarranking op te klimmen maar altijd nog beter dan in 2008. ‘ In dat jaar viel ik echt tussen wal in schip. Dit jaar kon ik wal en schip allebei net aanraken’, lacht hij om zijn eigen beeldspraak.’

Muntz en Van Weerelt door in Saint Omer


Van Weerelt wist zich in Frankrijk als voorlaatste te plaatsen. Hij kwam niet verder dan 73 slagen, net als een dag eerder. Met een totaal van 146, vier boven het baangemiddelde, betekende dat de gedeeld 60e plaats.

Muntz deed het met 71 slagen iets beter dan donderdag (74). Hij staat gedeeld 43e. Besseling moest met 76 en 75 slagen afhaken.

Lees verder

Social Media

Buienradar