Archief

Robin Kind

Pro Golf Tour: Drie Nederlanders bij beste 10

Het is nog geen Olympisch schaatspodium, maar Kind (foto), Saxton en De Vries eindigden alle drie bij de beste tien.

De tweede wedstrijd van het drieluik in Marokko leverde drie landgenoten een top-10 notering op. Robin Kind, Floris de Vries en Reinier Saxton eindigden het Open Samanah allemaal op de gedeelde achtste plaats met een toernooitotaal van vijf onder par.

Winnaar Eduard Espana bleef met -11 ruim buiten bereik, maar Kind, De Vries en Saxton schoven met rondes in respectievelijk 67, 68 en 69 slagen wel de top-10 in.

Challenge Tour speler Robin Kind tekende voor de beste score van de drie Nederlanders. De speler van Golf Team Holland maakte maar één bogey en zette daar maar liefst zes birdies tegenover. De Vries tekende voor hetzelfde aantal birdies, alleen moest de Apeldoorner een birdie extra slikken, terwijl Saxton met vier birdies en een bogey de rij sloot.

Lees verder op Golf.nl.

Alleen Robin Kind heeft nog kans op plaats Finale Q-School

Het ziet er somber uit voor Richard Kind die dinsdag op de pre-q-school vooreen plek op de European Tour van 2014 een ronde 76 liet noteren. De oudste van de twee broers Kind die strijden voor een startbewijs op het hoogste platform moest voor zijn derde, uitgestelde ronde wegens harde wind, vier bogeys, een dubbel en een triple bogey schrijven naast de vier birdies.

Met een score van +2 staat de Hagenaar op een gedeelde 42e plaats maar heeft nog achttien holes om zich te revancheren. Zijn jongere broer Robin heeft daarin tegen betere kansen.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Kind sterkste na play-off

Het werd uiteindelijk nog spannend, maar na een play-off won Robin Kind in Marokko zijn eerste toernooi als professional .

Kind begon de winderige slotdag met twee slagen voorsprong (-12), maar het was al snel duidelijk dat het geen gelopen koers was in het Open Al Maaden. Een bogey op de eerste hole bracht de concurrentie namelijk direct dichterbij.

De 21-jarige speler van Golf Team Holland stelde vervolgens echter orde op zaken met birdies op 3 en 4 en (na een bogey op 6) zelfs een eagle op de par-5 zevende hole. Een toernooi wordt echter op de back-ninegewonnen en hier wilden de birdies niet meer vallen.

Dat de jonge prof zijn teleurstelling opzij wist te zetten en de play-off weer met een ‘leeg hoofd’ in wist te gaan, getuigt van professionaliteit en mentale weerbaarheid.

Lees verder.

Q School:Nederlanders in positie

Alle Nederlanders op Las Colinas staan hoog op het leaderboard. Sluiter en Remkes delen de koppositie, Huizing volgt op één slag.

De omstandigheden waren gelukkig niet zo slecht meer als tijdens de eerste dag van de Second Stage op Las Colinas nabij Allicante. De openingsronde kwam de regen vrijwel de gehele dag naar beneden, iets wat het veld op de tweede dag goeddeels bespaard bleef.

‘Het weer was een stuk beter vandaag’, reageerde Daan Huizing als eerste van de Nederlanders na afloop van zijn tweede ronde. ‘Er stond een redelijk windje, maar er was geen regen’, telde hij zijn zegeningen.

Lees verder.

Golfamateur Kind is klaar voor profcircuit

Robin Kind is uitgeleerd in de amateurtak van de golfsport. De 21-jarige Nederlander is klaar voor de professionals en start deze week zijn profcarrière in Spanje. Hij maakt zijn debuut op de Evolve Pro Tour. Het toernooi geldt als voorbereidingstoernooi op de kwalificatie voor de Europese of Challenge Tour van volgend jaar. Met zijn stappen in Spanje is Kind officieel amateur af.

“Ik had alle NK’s voor spelers tot en met vijftien en achttien jaar gewonnen”, zegt Kind, die recent het Nationaal Strokeplay van 2012 won, tegen Golf.nl. “Het was mooi om in mijn laatste seizoen als amateur ook deze grote titel in de wacht te slepen.” Vanaf deze start de jacht op een jaarkaart langs de Europese golfbanen. “Een mooie kaart voor de Challenge Tour zou mooi zijn. Een goede kaart voor de Europese Tour zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.”

Lees hier verder op de website van Sportprimeur.

Huizing, Kind en Caron naar WK golf

Daan Huizing, Robin Kind en Rowin Caron vormen het Nederlands golfteam voor het wereldkampioenschap amateurs, van 4 tot en met 7 oktober in het Turkse Antalya. De Nederlandse Golf Federatie maakte maandag het team bekend.

De uitverkiezing van de 21-jarige Huizing en de 20-jarige Kind stond al langer vast. Zij steken volgens technisch directeur Niels Boysen ver uit boven de rest. Huizing staat derde op de wereldranglijst en weerde zich afgelopen week uitstekend tussen de profs in het KLM Open. Hij eindigde als 46e. Caron (19) is als derde man toegevoegd, Robbie van West gaat mee als reserve.

Lees verder.

Huizing adembenemend goed

Met een voorsprong van veertien slagen behaalde Daan Huizing op de Old Course van St Andrews zijn tweede grote titel van 2012.

Vorig jaar werd Daan Huizing tweede in de St Andrews Links Trophy, achter Tom Lewis, die later dat seizoen opzien baarde door op dag 1 van het Brits Open met een 65 (gedeeld) de leiding te nemen en die een paar maanden later als kersverse professional het Portugal Masters te winnen. Lewis werd vanzelfsprekend ookRookie of the Year van de Europese Tour.

Huizing had na 54 holes – een ronde op de par-71 New Course en twee op de par-72 Old Course – een totaal van 197 (-18) achter zijn naam. Hij begon de laatste ronde – op de Old Course – met twaalf slagen voorsprong op de rest van het veld.

Hoewel hij met een bogey startte, kwam Huizing snel in terug in zijn birdie-ritme. Hij maakte er voor de turn vier (op 3, 5, 7 en 9) en op de weg terug naar de Auld Grey Toon nog eens twee, op de lange veertiende en de par-5 vijftiende.

Huizing kwam tot een totaal van 264 (65-64-68-67, 23 onder par) en hij verpulverde daarmee het toernooirecord, dat op 273 stond.

Lees verder.

Weer een 67 voor Huizing

Na de tweede ronde van de Lytham Trophy staat de Nederlandse nummer een op een verbluffend totaal van 134, zes onder par.

Net als vrijdag speelde Daan Huizing de par-70 zeebaan van Royal Lytham and St Annes in 67 slagen. Maakte hij in de eerste ronde vijf birdies en twee bogeys, nu liet hij zes birdies en drie bogeys noteren.

Met nog 36 holes te spelen op zondag heeft hij drie slagen voorspong op de rest van het veld in dit sterk bezette kampioenschap aan de Engelse westkust.

‘Ik heb gewoon gedaan wat ik gisteren deed’, zei hij na afloop. ‘Veel drivers van de tee, zodat ik op veel holes korte ijzers naar binnen had en dus kansen op birdies zou krijgen.’

Lees verder.

Europa wint met record

De Sir Michael Bonnalack Trophy blijft in Europese handen en de twee Nederlandse deelnemers droegen in grote mate bij aan de ruime zege. Het was de vijfde zege van de Oude Wereld in zeven ontmoetingen. Het team van captain Andrew Bennett Morgan begon – na de foursomes en de fourballs – met een 13,5 – 6,5 voorsprong en er waren in de twaalf singles maar drie punten nodig om de Sir Michael Bonnalack te behouden.

De Nederlandse spelers vergaarden deze week in negen partijen liefst 7,5 punten. Robin Kind en Daan Huizing hadden zich de eerste twee dagen uitstekend geweerd. Kind was vier uit vier en Huizing speelde in vier ontmoetingen 2,5 punten bij elkaar. In de singles verhoogde Huizing zijn puntentotaal met een vol punt door op de slothole te winnen van de Koreaan Soo-Min Lee.

‘Dit is natuurlijk waar je het voor doet. Je verwacht natuurlijk altijd alles te winnen, maar ik pak er uiteindelijk vier uit vijf, daar ben ik in dit veld echt heel tevreden mee. Die jongens kunnen echt allemaal golfen hoor.’

‘Het is geen Ryder Cup, maar dat gevoel krijg je er wel een beetje bij. De sfeer, de spullen, het team, de eer om mee te mogen doen. We wilden echt graag winnen en dat is gelukt. We gingen er echt voor en het is lekker als je dan zoveel punten bij kan dragen aan het totaal. Ik denk dat het vanavond nog wel een klein feestje wordt…’

Lees verder.

Daan Huizing: ‘Nooit gedacht ze alledrie te winnen’

De tour door Zuid-Amerika had voor Daan Huizing niet succesvoller kunnen verlopen. Drie weken op rij stapte hij als winnaar van de baan

‘Nog even een paar weken knallen’, was het motto waarmee de 21-jarige amateur drie weken geleden in het vliegtuig naar Zuid-Amerika stapte. Maar zelfs in het meest optimistische schema zal hij geen rekening hebben gehouden met de succesreeks die hij in Venezuela en Argentinië op de mat legde.

Nadat hij twee weken geleden de Copa Simon Bolivar won in Venezuela, was er vorige week winst in de Tailhade Cup. Leunde hij in de eerste wedstrijd nog op Kind, in de tweede wedstrijd was het voor de geblesseerde Kind andersom en pakte Nederland de titel door ijzersterk spel van Huizing die dat ook nog een beloond zag met de individuele titel.

Lees verder.

Social Media

Buienradar