Archief

Phil Mickelson

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Phil Mickelson wint met een 66 het Brits Open

Phil Mickelson heeft op Muirfield het Brits Open gewonnen dankzij een ijzersterke slotronde. Het is voor het eerst dat de Amerikaan de oudste major in golf wint.

Phil Mickelson begon de laatste ronde op de gedeelde negende plaats met een score van +2. De linkshandige Amerikaan, die dfeze major geen driver in de tas had, speelde een ijzersterke laatste ronde (66, -5) terwijl de concurrenten die er aan het begin van de dag veel beter voor stonden te veel fouten maakten.

Mickelson maakte op de eerste negen twee birdies en geen fouten. Op 10 maakte hij bogey om op +1 voor het toernooi te komen, maar er volgden vier birdies: op 13, 14, 17 en 18. Hij speelde de tweede negen in 32 slagen en eindigde op een totaal van drie onder par.

De Amerikaan was vorige week de sterkste op een andere linksbaan in Schotland, Castle Stuart. Hij is de eerste speler die achter elkaar het Schots Open en Brits Open wint.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Phil Mickelsons karate trap


Op bovenstaande filmpje van YouTube zie je dat Phil Mickelson na zijn golfcarrière altijd nog als karate acteur aan de gang kan gaan.
Ga hier op YouTube naar het filmpje.

Donald leidt, Mickelson steelt de show

Vrijdag wordt de eerste ronde van het US Open afgemaakt met Luke Donald op vier onder na dertien, een slag beter dan Phil Mickelson. Mickelson kwam donderdagochtend tegen vier uur in de ochtend bij zijn huis voor deze week aan, nadat hij de avond ervoor de afscheidsavond van dochter Amanda had meegemaakt – in de buurt van San Diego.

Misschien geholpen door wat extra slaap vanwege de onweerspauze in de ochtenduren kwam Phil Mickelson op de par-70 baan van Merion East – zestien kilometer ten noordwesten van Philadelphia – tot een 67. ‘Ik was al op Merion geweest en wist exact hoe ik de baan moest spelen’, aldus Mickelson. De man die al vier keer tweede werd in dit Major liet in ieder geval donderdag de driver uit de tas. ‘Die heb ik op deze baan een keer of twee nodig’, was zijn uitleg. ‘Ik vond een vierde wedge, een met een loft van 64 graden, nuttiger.’

Toch was zijn score niet voldoende, althans mogelijk niet voldoende om de leider te zijn na dag 1. Luke Donald speelde dertien holes in vier onder, het gevolg van een bogey en vijf birdies, waarvan drie op rij als besluit.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Rupsje nooitgenoeg

Hoewel Phil Mickelson al snel excuses maakte zal zijn klaagzang over de enorme belastingbedragen hem nog wel even achtervolgen.

Enkele uren voordat Barack Obama ingezworen zou worden voor een tweede ambtstermijn liet Mickelson zijn hart spreken over de in zijn ogen extreme belastingtarieven die hij voor zijn kiezen kreeg. ‘Als je alles bij elkaar optelt betaal ik wel 62, 63 procent belasting’, mopperde de man die alleen al aan prijzengeld zo’n 75 miljoen dollar bij elkaar sloeg in zijn carrière. Hij kondigde drastische veranderingen aan, waarbij gespeculeerd werd over verhuizen naar een andere staat of zelfs stoppen met golf, en zei er enkele dagen later op terug te willen komen.

Maar in plaats van de aangekondigde extra uitleg volgde er midweeks een officiële verklaring waarin hij niet zozeer op zijn woorden terugkwam, alswel zijn excuses aanbood voor het feit dat hij ze in het openbaar had gemaakt. ‘Financiën en belastingen zijn privézaken en ik had mijn opinie niet openbaar moeten maken. Ik bied mijn excuses aan aan hen die ik gekwetst en beledigd heb. Net als veel andere Amerikanen probeer ik de nieuwe belastingwetten te begrijpen’, probeerde hij wat van de imagoschade goed te maken.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

 

Gaat Phil Mickelson stoppen met golf of verhuizen wegens zwarebelastingdruk

Phil Mickelson heeft aangekondigd dat hij stappen gaat ondernemen om onder het zware belastingsysteem van Californië uit te komen. Mickelson woont in Rancho Santa Fe en de staat heeft wegens een chronisch geldtekort een belasting verhoging aangekondigd dat 62% bedraagt. Mickelson gaat volgende week antwoord geven of hij gaat stoppen met golf of dat hij gaat verhuizen naar een staat waar een gunstiger belastingklimaat heerst. Vorig jaar wilde ‘Lefty’ nog deels eigenaar worden van het baseball team San Diego Padres dat voor 800 miljoen dollar te koop stond.  Mickelson verklaarde dat als gedeeld eigenaar er veel tijd in ging zitten om het team te leiden, tijd die hij (nog) niet heeft. Of hij gaat stoppen met golf en zich gaat storten op het zakenleven wordt volgende week duidelijker.

Lees hier het bericht op de website van ForeMagazine.

Ryder opluchting voor Mickelson

Phil Mickelson zal Amerika’s recordhouder van deelname aan de Ryder Cup worden als hij zijn opwachting maakt in zijn negende optreden in Michigan.

Phil Mickelson klampte zich zondagnacht vast op aan de achtste en laatste kwalificatie positie van het  Amerikaanse Ryder Cup team  en zal de  record houder worden  het optreden in Chicago volgende maand.Na een afsluitende 74 viel hij buiten de top 30 op de USPGA Championship en moest Mickelson wachten om te zien of er iemand hem kon in te halen op de punten.

Lees hier verder (in het Engels) op de website van SkySports.

Luiten redt zich net

Joost Luiten mag ook in het weekeinde, wanneer het om de prijzen gaat, nog meedoen aan het Brits Open op de Royal Lytham & St Annes. De Bleiswijkse profgolfer redde zich vrijdag ternauwernood met een ronde van 70 slagen, conform het gemiddelde van de moeilijke baan.

Met een birdie op de 16e hole, goed voor -2 op dat moment, leek Luiten bijtijds veilig. De enige Nederlander in het grandslamevenement verspeelde meteen daarna met een dubbele bogey de voordelige marge echter weer. Door met een par af te ronden bleef hij met een totaal van 143 (+3) precies boven de streep.

Dat Luiten de cut haalde was een prestatie op zich. Tot het legertje afvallers behoorden titelverdediger Darren Clarke, Jbe Kruger, Rafael Jacquelin, Justin Rose, David Duval, Stewart Cink, Charl Schwartzel, Martin Kaymer, Robert Rock, Davis Love III en Phil Mickelson.

Lees verder.

Brits Open: bookmakers gokken op Tiger Woods

De drievoudige winnaar van The Open is dé favoriet voor de Britse bookmakers. Woods, die op Royal Lytham and St Annes in 1996 – als amateur – 22ste werd en die in 2001 aldaar op de 25ste plaats eindigde, lijkt niet uit de voeten te kunnen op de baan aan de Engelse westkust. Maar van deze resultaten trekken de Britse bookmakers zich niets aan. Zij hebben om kennelijk andere sportieve redenen vertrouwen in Tiger Woods.

Woods stond dinsdagochtend bij de meeste bookmakers op 9 tegen 1.

Mocht hij niet winnen, dan is Lee Westwood voor Ladbrokes cs met 14 tegen 1 de voornaamste kanshebber, gevolgd door Padraig Harrington (laatste zege: het USPGA Championship van 2008), Luke Donald, Rory McIlroy, Justin Rose, Graeme McDowell, Sergio Garcia (?), Phil Mickelson en Rickie Fowler.

In titelverdediger Darren Clarke gelooft kennelijk niemand. Na een feestjaar en een liesblessure staat de Noord-Ier op 125 tegen 1.  Joost Luiten? Eén pond op hem ingezet, levert 250 pond winst op. Een echte outsider dus in de ogen van de bookmakers.

Lees verder.

Phil Mickelson en Peter Alliss in World Golf Hall of Fame

De World Golf Hall of Fame is weer uitgebreid. Phil Mickelson, Sandy Lyle, Dan Jenkins, Hollis Stacy en BBC commentator Peter Alliss zijn woensdag opgenomen in een select gezelschap van 141 personen die worden geëerd als de grootste namen in de golfsport. Voor de tweede keer op rij is een speler die nog steeds actief is opgenomen in de eregalerij der groten.

Na Ernie Els in 2011 is nu Phil Mickelson de eer te beurt gevallen. Dan Jenkins was bij 210 Majors aanwezig om verslag te doen sinds zijn eerste US Open in 1951.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.nl

Phil Mickelson goed bezig

Phil Mickelson is in vorm. De Amerikaanse linkspoot won recent het Pebble Beach Pro-Am en staat er nu goed voor in de tweede ronde van de Northern Trust Open in Californie.

In zijn tweede ronde sloeg hij twee birdies, een eagle en drie bogies, een ronde van 70 slagen. Dat brengt hem op zes onder par; twee slagen voor de rest van de spelers.

De eagle die Phil Mickelson maakte, was er een op de par-4 achtste, waar hij vanaf ongeveer honderd meter een lobwedge uitholede.

Mickelson ging op de US Tour 28 keer eerder na 36 holes aan de leiding. Zestien keer was hij ook de winnaar.

Lees verder.

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Social Media

Buienradar