Archief

Onbekend

Open dag Golfbaan Sluispolder zondag 13 april

Golfbaan Sluispolder houdt op zondag 13 april as. een open dag, om iedereen te laten zien én beleven hoe gezond, maar vooral ook hoe leuk golfen is.

Sluispolder opent de deuren voor iedereen! Jong, oud, beginner of gevorderden, iedereen is welkom. Hoofd Events Anita vertelt: ‘hoewel we al veel bezoekers mogen verwelkomen die niet golfen of lid zijn voor een hapje of een rondje golf, horen we soms nog steeds verbaasde reacties als we ze vertellen dat iedereen welkom is. Het is zeker geen besloten club!’ Dus kom samen met familie, vrienden en of buren naar dit evenement. Ook voor de kleinsten is er van alles te beleven. Sluispolder opent haar deuren van 12 tot 16 uur, de laatste golfles is omstreeks 17 uur ten einde.

golfbaan Sluispolder, de meest smaakmakende golfbaan, organiseert de hele middag gratis golflessen onder leiding van PGA Holland golfprofessionals (leraren) van golfschool Sluispolder.
Voor de kinderen is er de vermakelijke Fun Factory. De Fun Factory bestaat uit levensgrote spelmaterialen die worden gebruikt om met veel plezier te leren golfen.  Daarnaast zullen ook de maaimachines staan opgesteld waarmee, onder leiding van de greenkeepers,  gras kan worden gemaaid.
Meer ervaren golfers met minimaal handicap 54 kunnen tijdens de Open Dag tussen 12:00-14:00 uur kosteloos 9 holes spelen op de wedstrijdbaan. Om zeker te zijn van een starttijd, is het aan te raden te reserveren via info@sluispolder.nl o.v.v. OpenDag9holes. Er is ook een mooie aanbieding, tijdens de Open Dag hoeven nieuwe leden bij inschrijving géén administratiekosten te betalen, een korting van € 250,-. Bovendien maken alle bezoekers kans op een zomer lang gratis golfen!

Ga hier naar de website van Sluispolder voor meer informatie.

Nieuwe uitdaging voor Rens Megens

Bij het begin van 2014 veranderde Rens Megens het geweer van schouder. Het amateurstatuut behoort tot het verleden. Nu wil de speler van Flanders Nippon het maken als professional op de Pro Golf Tour.

Al enkele jaren droomde Rens Megens (23) ervan om professioneel golfer te worden. Niet als teaching pro, maar wel als touring om zich zo te meten met de betere golfers. Pas sinds begin dit jaar slaagde hij erin de nodige sponsors aan te trekken, waardoor zijn droom in vervulling gaat. ‘Ik had geen zin om dit jaar nog amateur te blijven’, vertelt Rens Megens.

Lees hier verder op de website van Nieuwsblad.be

Pitch&Putt Golf Papendal gekozen tot beste baan van 2013

Afgelopen maandag 20 januari j.l. is, tijdens de landelijke Pitch&Putt Golf Marketing- en Communicatiedag in Koudum, de ‘Beste Pitch&Putt Golfbaan van 2013’ gekozen. Belangrijke criteria hierbij zijn onder andere franchisenemerschap, greenkeeping en marketing & communicatie. Uit alle 25 Pitch&Putt Golfbanen is de baan van Suzanne Bosch in Papendal uiteindelijk gekozen tot ‘Beste Pitch&Putt Golfbaan van het jaar 2013’.
Goed zichtbaar en vindbaar

Suzanne Bosch is ontzettend blij met de uitverkiezing: “Samen met mijn team heb ik afgelopen jaar hard gewerkt en de titel ‘Beste Pitch&Putt Golfbaan van het jaar’ is voor mij dan ook een hele belangrijke waardering. Ik ben heel erg trots op mijn medewerkers.”
Lees hier verder op de website van Pitch&Putt.

Voorschoten4Kids cursus golf

In samenwerking met golfbaan Het Wedde, waarvan Sportfondsen Voorschoten BV exploitant is, organiseerde Voorschoten4Kids een cursus golf. Vijf weken lang hebben 11 enthousiaste jeugdige sporters kennis gemaakt met de golfsport. Vele facetten zijn doorlopen, zoals putten, chippen, afslaan, regelkennis en etiquette.

Omdat alle kinderen iedere les geconcentreerd te werk zijn gegaan en hun best hebben gedaan ontvingen zij na afloop van de laatste les een golfcertificaat van golfpro Arno Zahradnik. Voorschoten4Kids bedankt Sportfondsen Voorschoten BV voor het faciliteren van de cursus en hoopt dat de kinderen zich opnieuw voor een cursussen zullen inschrijven.

Ga hier naar de website van de Weekkrant voor meer informatie.

36 manieren om meer te golfen

Sommige golfers klagen altijd over hoe weinig ze eigenlijk kunnen golfen. Werk, familie, blessures. Af en toe is niet een manier om meer te spelen, maar spreken ze de waarheid. Wanneer het druk wordt in je leven verschuiven hobby’s naar de achtergrond. Daarom hebben zij een lijst van 36 tips gemaakt om meer tijd voor golf te maken in je drukke schema.

Veel van de tips zijn niet baan brekend, maar het helpt je in ieder geval je om op een idee te komen om te denken aan hoe je meer tijd aan golfen kunt gaan besteden.

Lees hier verder op de website (in het Engels) van Golfdigest.
Met dank aan Robert Schoonhoven voor de tip!

Opgejaagde vossen schuilen op golfterrein

Vossen hebben hun weg gevonden naar de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist. Verschillende golfspelers hebben de dieren opgemerkt, die duidelijk geen schrik hebben van mensen. Hoewel de dieren geen probleem vormen, sluit burgemeester Leopold Lippens niet uit dat er op de vossen gejaagd zal worden.

De Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist heeft nieuwe gasten. Enkele golfspelers werden tijdens hun spel verrast door vossen. Tot nu toe werden de dieren vooral aangetroffen in het Zwin en in de buurt van de Kustbaan. De dieren zoeken vooral rustige locaties op, dus hun keuze voor het Zwin is niet zo verrassend. Bovendien mag er in Zeeland de hele dag door op vossen worden gejaagd, waardoor de dieren over de grens trekken. Als het van de Knokse burgemeester Leopold Lippens (GBL) afhangt, zullen ook de vossen in de Knokse Golf worden bejaagd.

Lees hier verder op de website van Nieuwsblad.

Nederland eerste in Europa met nieuwe familiesport Supa Golf

Supa Golf  (1)

Op 8 augustus jl. vond op Landgoed Welderen in Elst (Gld) de kick-off plaats van een nieuw spel in Nederland; Supa Golf. Deze uit Australië overgewaaide familiesport is gebaseerd op de echte golfsport en maakt golfen toegankelijk voor iedereen. SupaGolf Europe, gevestigd in de Limburgse gemeente Peel en Maas, heeft het spel naar Europa gehaald en introduceert het nu in Nederland op de golfbanen in Elst, Afferden en Helden.

Supa Golf voor iedereen
Supa Golf is de vereenvoudigde vorm van het ‘echte’ golf en heeft daarom veel voordelen ten opzichte van de traditionele golfsport. Door de iets grotere, gekleurde golfballen en keuze uit vier vereenvoudigde golfclubs is Supa Golf gebruiksvriendelijk en door iedereen te spelen. Daarnaast is het makkelijk, goedkoper en veilig en is iedereen welkom direct het spel te komen spelen. “Over Supa Golf hebben de Australiërs goed nagedacht”, aldus Gerie Verkoelen van SupaGolf Europe, “Het is zo ontwikkeld dat de techniek van het traditionele golfen identiek is aan die van het Supa Golf.

Lees hier verder op de website van Pretwerk.nl

SKLZ Gold Flex

Het  gaat er om bij een nieuwe golf gadget niet hoe het eruit ziet, maar of het je spel verbetert. De SKLZ Gold Flex training club is niet high-tech (en hoeft gelukkig niet opgeladen te worden), maar het maakt wel gebruik van een high-tech principe. Als je swing, onthult de 48-inch en 2,5-pond gele hoofd op het eind van de golfclub al gebreken, zoals een mogelijk variatie van een slechte verticale of horizontale houding, en een slechte hook.

Voor mij liet de club liet zien dat ik niet goed door sloeg. De rubberen hoofd bleef stoten terug na mijn schot, waaruit blijkt dat ik te vroeg stoppen. De Gold Flex is ook een workout apparaat en verbetert de spiertonus. Het is bijna alsof warming-up voordat je bat.

Lees hier verder in het Engels over wat deze meneer nog meer ervoer. Ga hier naar de officiële website van SKLZ.

Nederlanders verder in Parijs

De drie Nederlandse deelnemers aan het Frans Open in Parijs mogen deelnemen aan het slotweekeinde van het golftoernooi. Joost Luiten ging vrijdag net als in de eerste ronde rond in par (71 slagen). Hij deelt de 26ste positie, met een achterstand van 6 slagen op koploper Fabrizio Zanotti uit Paraguay.

Robert-Jan Derksen had 70 slagen nodig voor de tweede ronde. Hij schaarde zich op gelijke hoogte met Luiten in het klassement. Ook Maarten Lafeber verschijnt zaterdag weer op de fraaie baan in de hoofdstad van Frankrijk. Hij ging rond in slechts 69 slagen en revancheerde zich voor zijn slechte eerste ronde (76 slagen). Met een totaal van 145 slagen deelt hij 53e plaats in het klassement.

Linksaf op golfbaan Molenslag

Op Molenslag, dat zichzelf graag afficheert als ’de andere golfbaan’ is zondag 2 juni een wedstrijd links putten. Leden en eventuele introducés worden uitgenodigd om tegen betaling van respectievelijk vijf en vijftien euro de baan op de stappen. Inschrijfgeld kan worden voldaan bij aankomst.

Alle flights dienen om 10.15 uur aanwezig te zijn en starten vervolgens tegelijk om 10.30 uur. Voor koffie, thee en broodjes wordt gezorgd en zijn bij de prijs inbegrepen.

De wedstrijdvorm is strokeplay met handicapverrekening. Voor de leden met een zogenaamde Molenslag handicap wordt deze verrekend. Deelnemers zonder die ’eigen’ handicap, maar met een EGA-handicap worden langs die weg gehonoreerd. Voor de overige spelers wordt handicap 54 of 36 (naar gelang ervaring) gehanteerd.

Lees hier verder op de website van het Noordhollands Dagblad en ga hier naar de website van golfbaan Molenslag.

Social Media

Buienradar