Archief

Nieuws

Dode man in boom op golfbaan al drie jaar vermist

Het lichaam dat begin april in een boom op 12 meter hoogte op de golfbaan van het Britse Bournemouth werd gevonden, blijkt dat van de vermiste Jurij Sliachtecov te zijn. Volgens de politie zijn de lichaamsdelen van de Litouwer die in 2011 verdween. Toen de 21-jarige Sliachtecov drie jaar geleden als vermist werd opgegeven, kwam er een grootscheepse zoekactie op gang, maar zonder resultaat.

Nu werd zijn lichaam dus gevonden in een golfclub nadat een hond met een arm kwam aanzetten.

Lees hier verder op de website van HLN.be

Van Lanschot stopt sponsoring golfsport

De Nederlandse golffederatie (NGF) raakt een trouwe sponsor kwijt. Van Lanschot Bankiers heeft besloten na ruim 10 jaar te stoppen met de financiële ondersteuning van de golfsport. Eind van dit jaar lopen de overeenkomsten met de NGF, Golfteam Holland en drie competitieteams af. De bank wil een ander sponsorbeleid voeren, aldus een woordvoerder.

Via AD.nl, meer ook via Golf.nl:

NGF-directeur Jeroen Stevens: “Aan alles komt een eind en natuurlijk vinden we het jammer, maar tegelijkertijd is er begrip voor de keuze die Van Lanschot gaat maken. De afgelopen 10 jaar hebben we goed samengewerkt, mede door hun steun en expertise hebben we veel bereikt binnen golf, tezamen met onze andere partner Deloitte. Van Lanschot verdient daarvoor een enorm compliment voor visie en loyaliteit.”

Twee tips over slaan met golfclub in Mierlo-Hout

Als je bovenstaande kop leest, zou je misschien denken dat dit bericht over trainingstips gaat. Helaas gaat het bericht over de  ernstige mishandeling van twee jongens in Mierlo-Hout. Zij werden vanuit een auto met een golfclub tegen het hoofd geslagen. Dit gebeurde op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari op de Hoofdstraat en de Houtsestraat.

In de auto, hoogstwaarschijnlijk een blauwe Opel Astra, zaten vier mannen. Een van hen hing uit het raampje en sloeg in het voorbijgaan de fietsers op het achterhoofd. De eerste keer sloegen de daders toe op de Hoofdstraat in Mierlo-Hout, ’s avonds rond 21.30 uur. De volgende dag, rond 16.15 uur, was het weer raak, maar nu op de Houtsestraat.

De twee slachtoffers konden langere tijd niet naar school. Eén van hen is nog in therapie om zijn trauma te verwerken, werd maandag gemeld in het opsporingsprogramma.

Via ED.nl.

Golfleraar in Oosterhout op pad met bijzonder apparaat (video)

Ook wie gedeeltelijk verlamd is, kan gewoon de golfbaan op. Met een paragolfer: een speciaal apparaat dat golfers in staande positie brengt, zodat ze hun sport weer kunnen beoefenen.

Helmuth van Heel, als zelfstandig golfleraar verbonden aan de Oosterhoutse Golf Club, bezit sindskort zelf een paragolfer. Bijzonder, omdat golfersdie er een nodig hebben tot nu toezélf zo’n apparaat moesten kopen (kosten circa 15.000 euro) of alleen konden golfen bij clubs die er een in bezit hadden.

Lees hier verder op de website van BN De Stem.

Barack Obama speelt potje golf

Wat Barack Obama graag doet buiten werkbezoeken en toespraken om? In zijn vrije tijd is hij een fanatieke golfer.

Op nieuwjaarsdag spotten we de Amerikaanse president op de golfbaan in Hawaii. Geheel in stijl laat hij zien dat hij goed met een golfclub om kan gaan. Naar de volgende hole wordt de staatsman niet gereden door één van zijn mannetjes, maar kan hij het niet laten om zelf in een golfkarretje over het terrein te scheuren.

Bekijk hier de foto’s op de website van Showbiznewz.nl

Lomans al weg bij golffederatie

Bram Lomans verlaat binnen een jaar alweer de Nederlandse Golf Federatie. De voormalig tophockeyer verhuist met zijn echtgenote naar het buitenland. Oud-international Lomans, die 141 keer scoorde in 205 interlands en twee keer olympisch kampioen werd met Oranje, fungeerde als spelersbegeleider bij de nationale selecties van de NGF. Hij trad in maart van dit jaar in dienst.

 „Jammer dat er nu al een einde komt aan een korte, maar mooie periode”, zegt Lomans op de website van de NGF. „Ik heb dit jaar een goede band met de spelers en speelsters van de nationale selecties gekregen. Zij moeten nu aan een andere begeleider wennen. Dat is vervelend. Maar ik weet zeker dat de NGF een goede opvolger zal vinden.”

Wie Lomans opvolgt als zogenoemde ‘player developer’ is nog niet bekend.

Lees hier het bericht op de website van de Telegraaf.

‘Golfbaan ideale plek om te pitchen’

Op de markt van informele investeringen is er in Nederland nog een schat aan kapitaal verkrijgbaar. Dat is de boodschap van Bob Hodde. Hij wist zonder bank en zonder eigen vermogen een golfbaan van 6 miljoen euro aan te schaffen.

Hodde is sinds 2012 met acht investeerders de eigenaar van golfbaan Naarderbos. Ze hebben de baan voor 6 miljoen euro gekocht van ingenieursbureau Grontmij, dat een jaar daarvoor het onroerend goed had overgenomen van een exploitant die failliet was gegaan. Dat vertelde Hodde bij een presentatie tijdens de Week van de Ondernemer.

“Ik wilde de baan erg graag kopen, omdat ik hem tussen 2003 en 2008 al eens gehuurd en geëxploiteerd had. Ik denk dat het naast een golfbaan ook kan uitgroeien tot een prachtige evenementenlocatie en businessclub. Maar zonder eigen vermogen was ik wel aangewezen op extern kapitaal.”

Om groeikapitaal voor het project aan te boren, sprak Hodde al zijn netwerkcapaciteiten aan. Hij liet zich onder meer onderdompelen in de wereld van lokale businessclubs. “Als je een informele investeerder wilt vinden, heeft een contactadvertentie plaatsen weinig zin. Je moet ze opzoeken en ze face-to-face ontmoeten, anders laat je geen blijvende indruk bij ze achter. Wat voor indruk je ook achterlaat, je zult zien dat er nog veel vermogende ondernemers zijn met de bereidheid om te investeren.”

Lees hier verder op de website van NuZakelijk.

 

Dorhout Mees nieuwe IGG lokatie

Dorhout Mees is de nieuwe lokatie voor Inner Genius Golf. Auke Hempenius ziet ernaar uit om de IGG co-creators die in de afgelopen drie jaar zulke geweldige ervaringen in de polder hebben gehad op de nieuwe IGG polderlocatie te begroeten. Dorhout Mees heeft 36 volwaardige holes (A status), 18 holes par 3 en 2 driving-ranges met voor IGG afslagplaatsen van natuurlijk gras.

En Auke heeft meer leuke plannen, waaronder ons uit de wintergolfslaap houden! In plaats van een golfwinterslaap ga je met drie golfmaatjes actief de winter door met IGG. Hij verzekert je dat je wakker blijft en bij de les wordt houden. Deze winter experience kost slechts € 19,- per persoon/per sessie, bij minimale deelname van 4 personen. Lees hier meer over IGG of over het winterprogramma.

Man die schoot op missende golfer bekent schuld

Een Amerikaan heeft bekend een golfer te hebben beschoten nadat die een afzwaaier had geslagen. Door de misser vloog de bal door een ruit van een woning naast de golfbaan. De bewoner aarzelde niet, pakte een geweer en schoot. De golfer moest met lichte verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis.

Het incident deed zich vorig jaar voor op de golfbaan van Lakeridge in Reno, in de Amerikaanse staat Nevada. Omwonenden veroordeelden het gedrag van hun buurtgenoot omdat ‘wonen bij een golfbaan dit soort ongemakken nu eenmaal met zich meebrengt’.
Lees verder.

Inner Genius Golf & NVG werken samen aan een flow in golfbranche

Ondertekening9

Op 2 juli jl. is de samenwerkingsovereenkomst tussen Inner Genius Golf en de NVG getekend. De unieke, individuele coaching methode, ontwikkeld door Auke Hempenius (Inner Genius Golf), sluit prima aan op de veranderde vraag naar golf in Nederland. De NVG onderstreept de werkwijze van Inner Genius Golf en denkt dat de door haar ontwikkelde methodiek voor veel Golfprofessionals een uitstekende toevoeging kan zijn aan de reeds aanwezige expertise en knowhow.

Met de coaching methode van Inner Genius Golf ervaren golfers door 100% ontspannen concentratie, volledige vrijheid tijdens de golfswing. De combinatie van ontspanning en vrijheid wordt gecreëerd door bewustzijns-, balans-, ritme- en gevoelsoefeningen die op individuele basis worden ontwikkeld en uitgevoerd. Inner Genius golf belevingen zijn minimaal 75 minuten en elke vierde sessie vindt plaats in de baan. Na een discovery ontvangt de IGG co-creator een mindmap met op maat gemaakte oefeningen gekoppeld aan zijn/haar passie metafoor. De ervaringen van Inner Genius Golf hebben een product in de markt gebracht waarbij technische en mentale coaching met doelgerichte energie > flow samenkomen.

In samenwerking met de NVG gaat Inner Genius Golf haar kennis en knowhow delen met andere Golfprofessionals. In een 19-daagse experience ervaren Golfprofessionals de flow van Inner Genius Golf en haar nieuwe manier van coachen. Lees op de site van de NVG het hele artikel of bezoek de site van Inner Genius Golf voor meer informatie.

Social Media

Buienradar