Archief

Algemeen

Pin High organiseert seminar ‘golf & beleggen’

Pin High organiseert op 24 en 25 mei 2014 een seminar dat bestaat uit golf op Het Rijk van Sybrook, dineren op Michelin-sterrenniveau en een presentatie van expert Peter van der Slikke over de ins en outs van private banking en beleggingen.

‘Golfers houden niet alleen van mooie banen, maar ook van lekker eten in een goed hotel én ze zijn geïnteresseerd in beleggen en financiën’, zegt de sales en marketing-manager van Pin High Golftravel, Matthijs Hermsen.

Pin High combineert deze interesses in een seminar en golf-arrangement. Hermsen: ‘In het vorig jaar met een Michelin-ster bekroonde Tuindorphotel ’t Lansink ontvangen we geïnteresseerde golfers met een lichte lunch, gevolgd door een boeiend en verhelderend seminar over private banking en beleggen onder leiding van een autoriteit op dit gebied, Peter van der Slikke. Van der Slikke is auteur van het bij banken gevreesde boek “Ontmaskerd”.’

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.nl

 

Politici in Lousiana besteden $800,000 aan golf

In Louisiana hebben politici tussen 2009 en 2012 ongeveer $7  miljoen uitgegeven aan zaken als eten, cadeau’s en kaartjes voor sportwedstrijden; een derde van hun totale onkosten in dat tijdsbestek. En ongeveer $800,000 werd gebruikt op de golfbaan. volgens een rapport in de New Orleans Times.
Het meest bont maakte Jiff Hingle het, de voormalige Sheriff van Plquemines Parish (hij werd schuldig bevonden aan aannemen van steekpenningen van een aannemer). Hingle gaf ongeveer $87,000 uit aan golf tussen 2009 en 2012. Meer dan $35,000 daarvan werd uitgegeven tijdens een golftoernooi in 2009 en 2010 op de English Turn Country Club in New Orleans (bron: de Times-Picayune’s online database).

“Omdat de wet erg vaag is, kunnen ze onkosten rekeningen in principe gebruiken als prive bankrekeningen”, aldus professor Ed Chervenak van de Universiteit van Orleans, “en er is geen echte controle”.

Lees meer op Golf Digest

Golf-Jobs.nl is

Golf-Jobs.nl is sinds augustus 2012 online met de grootste golf vacature aanbod van de Benelux en misschien wel Europa.

Hier staan Nationale en Internationale vacatures op van golfbanen, golf shops, management, horeca, stages en ga zo maar door. Dus lekker makkelijk en overzichtelijk op 1 website.
Zo hoef je niet honderden websites af te struinen voor je iets gevonden hebt. Je kan je tijd wel anders besteden toch?

Ga hier naar de website van Golf-Jobs voor meer informatie.

Beste wensen voor 2014!

nieuwjaar

Man die schoot op missende golfer bekent schuld

Een Amerikaan heeft bekend een golfer te hebben beschoten nadat die een afzwaaier had geslagen. Door de misser vloog de bal door een ruit van een woning naast de golfbaan. De bewoner aarzelde niet, pakte een geweer en schoot. De golfer moest met lichte verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis.

Het incident deed zich vorig jaar voor op de golfbaan van Lakeridge in Reno, in de Amerikaanse staat Nevada. Omwonenden veroordeelden het gedrag van hun buurtgenoot omdat ‘wonen bij een golfbaan dit soort ongemakken nu eenmaal met zich meebrengt’.

Lees hier verder op de website van het AD.

Golf is al bijna een volkssport

Golf was meer dan een eeuw een elitaire bezigheid, geassocieerd met bekakte accenten en ruitjesbroeken. En net nu de sport bezig was met een opmars onder een groter publiek slaat de crisis toe. De grote Twentse golfclubs zien hun ledental teruglopen. Reden om de laatste financiële drempels weg te halen.

Golf geen elitesport meer? „Nou, als je lid wilt worden van één van de grotere Twentsegolfclubs kost dat tot nu toe nog altijd één tot twee netto maandsalarissen. Dat is niet voor iedereen weggelegd”, weet Floris van der Zijp.

De pr-man van de Twentsche Golfclub in Ambt Delden kan daar natuurlijk direct tegenover stellen dat golf dan misschien wel veel geld kost, maar beslist niet duur is: „Voor dat geld krijg je bij ons wel een sportterrein van 54 hectare, dat is honderd voetbalvelden.

Lees hier verder op de website vanTubantia.

17 mile drive

Nee, deze blog gaat niet over de langste drive ooit geslagen, maar over een stukje asfalt in de Verenigde Staten. Fysiek zit ik dan wel in het pittoreske Hoofddorp (waar ons kantoor gevestigd is), maar met mijn hoofd zit ik duidelijk nog in Amerika. Ruim drie weken reed ik daar in april met twee vrienden door Californië. Een roadtrip, mannen onder elkaar, veel lol, veel drank en geen golf.

Geen golf omdat de mannen waar ik mee was het niet spelen en er ook helemaal niets mee hebben. Geen golf in het land waar een kleine 20.000 (!) golfbanen liggen, en niet de minste. Nu kan ik me prima vermaken zonder te golfen hoor, daar niet van, maar als je keer op keer langs de ene na de andere mooie baan komt, dan begint het toch te kriebelen.

Ik ben niet het type dat per se zijn zin wil krijgen en heb dan ook niet gezeurd dat ik een dagje wilde golfen. Toen ik echter zag dat we onderweg vlak langs Pebble Beach, Cypress Point en Spyglass Hill kwamen, besefte ik dat het tijd was voor een list.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Vermoeden van grote fraude golfbaan

Instellingen en clubs, die een ondersteuning krijgen van de gemeente van 50.000 Euro of meer per jaar, moeten een accountantsverklaring overleggen, waaruit blijkt dat de gemeenschapsgelden op de juiste manier zijn aangewend. Wanneer niet voldaan wordt aan de eisen, zijn er de nodige sancties zoals stopzetting van subsidie. Nu blijkt dat Alphen aan den Rijn al in 1985 met de stichting die de golfbaan exploiteert een overeenkomst heeft, waarin staat dat:

1. de stichting jaarlijks voor 1 juni een door de accountant goedgekeurde jaarrekening dient te overleggen
2. winst in overleg met de gemeente aan het OPENBARE deel van het gebied moet worden besteed of moet worden overgemaakt aan de gemeente

De gemeente heeft in de loop van de jaren vele miljoenen Euro’s aan onderhoud van het gebied besteed. Daaronder waren tal van zaken, waar ook de golfclub belang bij had, zoals bruggen, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen. Verder kreeg de club vrijwel alle grond gratis in bruikleen.

Lees hier verder op de website van Alphens.

Bloso: ‘Het stereotiepe beeld van golf doorbreken’

Golf werd door Bloso uitgeroepen tot sport van het jaar 2013.

De golfsport wil van zijn elitaire imago af en stelde zich daarom kandidaat om door Bloso als ‘sport van het jaar’ in de kijker gezet te worden. Een initiatief dat al sinds 2000 meegaat en tot doel heeft om de bekendheid en toegankelijkheid van een sport te verhogen.

“Dat ondertussen Nicolas Colsaerts voor een heuse boost zorgde met zijn knappe prestaties op het WK matchplay en de Ryder Cup is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Dit is de ideale timing”, aldus een glunderende Jacky Mouligneau, voorzitter van de VVG (Vlaamse vereniging voor golf).

Er komen tv-spots op radio en tv, de verschillende Blosocentra worden uitgerust met golfmateriaal en overal in Vlaanderen krijgen leraars LO een cursus golfbeginselen. Daarbovenop zullen een heleboel golfclubs activiteiten en laagdrempelige initiatiestages inlassen.

Lees hier verder op de website van Sportmagazine Knack.

Oud-hockeyer Bram Lomans wordt player developer bij de Golf Federatie

Oud-hockeyer Bram Lomans uit Breda gaat werken voor de Nederlandse Golf Federatie (NGF). De strafcornerspecialist is per 1 maart ‘player developer’, een spelersbegeleider.

Lomans gaat de toptalenten van de NGF begeleiden op vooral het niet-sportieve vlak. “Ik vind het een geweldige uitdaging om met mijn ervaring in de topsport golftalenten te begeleiden en helpen”, zegt Lomans maandag.

‘Gaandeweg steeds enthousiaster’
De boomlange Lomans (37) speelde 205 interlands waarin hij 141 keer tot scoren kwam. De oud-speler van Push en HGC won met Oranje olympisch goud in 1996 en 2000. In 1998 veroverde de Brabander de wereldtitel.

“Ik las dat er een vacature was bij de NGF en ik werd gaandeweg steeds enthousiaster”, vertelt Lomans. “Vanzelfsprekend ben ik geen swingcoach, maar ik weet heel goed wat het is om je leven zo in te richten dat je het beste uit jezelf kunt halen in toernooien, dat je met successen en teleurstellingen kunt omgaan. Geloof me, ik heb dat allemaal meegemaakt.”

Lees hier verder op de website van Omroep Brabant.

Social Media

Buienradar