Archief

Martin Kaymer

Martin Kaymer benoemd tot ambassadeur van Mercedes-Benz

De Duitse nummer een golfer, Martin Kaymer, zal vanaf zijn seizoenopening in Abu Dhabi gesponsord worden door het automerk Mercedes-Benz. Kaymer zal wereldwijd optreden als ambassadeur van het Duitse merk en als promotor van de Mercedes Trophy, een serie wedstrijden voor amateur golfers. Kaymer doet dit samen met Masters kampioen Adam Scott en tweevoudig Master winnaar Bernard Langer. Marcel Siem zal vooral in Duitsland het uithangbord voor het automerk zijn.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.nl

Lucratieve zege golfer Kaymer

De Duitse Golfer Martin Kaymer heeft zondag zijn bankrekening gespekt met een kleine 1 miljoen euro. De voormalig nummer 1 van de wereld kreeg deze vette prijs voor zijn overwinning in de Nedbank Golf Challenge, een invitatietoernooi in de Zuid-Afrikaanse stad Sun City.

Hij behield na een slotronde van 69 slagen zijn koppositie en bleef in de eindstand de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel 2 slagen voor. De Amerikaan Bill Haas werd derde op 5 slagen van Kaymer, die zijn eerste zege van 2012 boekte.

Lees hier het bericht op de website van RTL Nieuws.

Zweeds supertrio naar KLM Open

Het KLM Open wist deze week nog drie super Zweden te strikken voor het golftoernooi dat volgende week in Hilversum begint. Peter Hanson, Robert Karlsson en Henrik Stenson werden toegevoegd aan het al zeer sterke deelnemersveld, dat ook een mooi Ryder Cup-tintje krijgt.

Naast Europese teamleden Peter Hanson, Martin Kaymer en Nicolas Colsaerts  zijn ook vier captains van het Europese team aanwezig. Captain José Maria Olazábal kan de tactische besprekingen beginnen met vice-captains Darren Clarke, Paul McGinley en Miguel Angel Jiménez.

Lees hier meer over het deelname van de drie Zweden aan het KLM Open.

Luiten redt zich net

Joost Luiten mag ook in het weekeinde, wanneer het om de prijzen gaat, nog meedoen aan het Brits Open op de Royal Lytham & St Annes. De Bleiswijkse profgolfer redde zich vrijdag ternauwernood met een ronde van 70 slagen, conform het gemiddelde van de moeilijke baan.

Met een birdie op de 16e hole, goed voor -2 op dat moment, leek Luiten bijtijds veilig. De enige Nederlander in het grandslamevenement verspeelde meteen daarna met een dubbele bogey de voordelige marge echter weer. Door met een par af te ronden bleef hij met een totaal van 143 (+3) precies boven de streep.

Dat Luiten de cut haalde was een prestatie op zich. Tot het legertje afvallers behoorden titelverdediger Darren Clarke, Jbe Kruger, Rafael Jacquelin, Justin Rose, David Duval, Stewart Cink, Charl Schwartzel, Martin Kaymer, Robert Rock, Davis Love III en Phil Mickelson.

Lees verder.

Sergio Garcia vs Martin Kaymer in Mini EK voetbal toernooi


Het EK voetbal leeft ook onder golfers. De Spanjaard Sergio Garcia trad in het strijdperk tegen Martin Kaymer om de strijd aan te gaan met golfclubs en voetballen. Doel was om de bal met een golfclub in een doel te krijgen die net achter een diepe bunker was neergezet. Om problemen te voorkomen was oud-international Franz Beckenbauer de scheidsrechter. Sergio Garcia, zelf eigenaar van een voetbalteam in Spanje, won.

Bekijk hier het filmpje op de website van ForeMagazine.

Komiek Kaymer

Vlak voor het BMW International Open in Munchen nam Martin Kaymer in samenwerking met Bild een leuk filmpje op.

Kaymer heeft nog nooit van zijn leven een hole-in-one geslagen. Aan zijn techniek ligt dat in ieder geval niet, bewijst het onderstaande filmpje. Super toll, klasse ja!

Luke Donald bijna nummer 1

En niet zomaar nummer een, maar nummer een van de wereld! Donald is nu nummer drie in de ranglijst na nummer een Martin  Kaymer nummer twee Lee  Westwood. Maar na een winst in Harbour Town zou hij nummer een worden. En daar kan Westwood niets aan doen zelfs al wint hij de Indische Masters waar hij met vijf slagen afstand op nummer een staat. En Kaymer.. die speelt deze week niet.

Donald en Westwood wisselden “Succes” berichtjes uit op Twitter voordat ze allebei aan hun derde rondes begonnen vandaag.

“Ik denk dat ik een goede kans heb om er vandaag voor te gaan en te winnen en als dat gebeurt… dan weet ik wat het resultaat is,” vertelde Donald. “Het is gewoon vriendschappelijke competitie”.

Lees verder

Kaymer bijna nummer 1


De Duitse golfer Martin Kaymer heeft de nummer één-positie op de wereldranglijst in zicht. Hij bereikte vrijdag (plaatselijke tijd) in Arizona ten koste van de Amerikaan Hunter Mahan de kwartfinales van het wereldkampioenschap matchplay. De 26-jarige Kaymer heeft nu nog maar twee overwinningen nodig om de Brit Lee Westwood van de eerste plaats te verdringen. Lees meer.

Kaymer wordt caddie

Jazeker, PGA winnaar Martin Kaymer heeft besloten caddie te worden. Nou ja, voor een paar dagen dan.

Hij wordt caddie bij de Ladies European Tour Q-School pre-qualifier (wat een naam trouwens) in La Manga (Spanje). Daar gaat hij de tas dragen voor Allison Michelete. De reden -vast wel te raden alhoewel de naam mogelijk niet bekend is- Allison is zijn vriendin.

Helaas heeft zijn vriendin het moeilijk op de Q-school met een score van 89 in de eerste ronde. Maar nadat Kaymer de tas oppakte werd die score verbeterd naar 76 in de tweede ronde. Misschien toch een toekomst voor Kaymer weggelegd als caddie?

Lees meer hier

Wordt Kaymer op Valderrama de nieuwe nr 1?

Robert-Jan Derksen en Joost Luiten spelen deze week op Valderrama, waar Martin Kaymer met een zege of tweede plaats de nieuwe nummer 1 van de wereld kan worden. Floris de Vries speelt het slottoernooi van de Challenge Tour en Maarten Lafeber en Reinier Saxton een kwalificatiewedstrijd voor de PGA Tour. Voor de heren van Oranje begint het WK Amateurs. Op zondagavond wordt bekend wie de nieuwe nummer 1 van de wereld wordt: Lee Westwood of Martin Kaymer. Als de 25-jarige Kaymer eerste of alleen tweede wordt, of gedeeld tweede met maar één andere speler, dan is hij de nieuwe nummer 1. Eindigt Kaymer lager, dan neemt Westwood de eerste positie van Tiger Woods over. Westwood speelt  niet deze week, hij herstelt opnieuw van zijn kuitblessure, en Woods speelt ook niet. Maar de wereldranglijst werkt zo dat de Engelsman toch deze week de Amerikaan van de troon kan stoten.

Bekijk het hele programma voor dit weekend hier op de website van GolfWeekly.

Social Media

Buienradar