Archief

Luke Donald

Brits Open: bookmakers gokken op Tiger Woods

De drievoudige winnaar van The Open is dé favoriet voor de Britse bookmakers. Woods, die op Royal Lytham and St Annes in 1996 – als amateur – 22ste werd en die in 2001 aldaar op de 25ste plaats eindigde, lijkt niet uit de voeten te kunnen op de baan aan de Engelse westkust. Maar van deze resultaten trekken de Britse bookmakers zich niets aan. Zij hebben om kennelijk andere sportieve redenen vertrouwen in Tiger Woods.

Woods stond dinsdagochtend bij de meeste bookmakers op 9 tegen 1.

Mocht hij niet winnen, dan is Lee Westwood voor Ladbrokes cs met 14 tegen 1 de voornaamste kanshebber, gevolgd door Padraig Harrington (laatste zege: het USPGA Championship van 2008), Luke Donald, Rory McIlroy, Justin Rose, Graeme McDowell, Sergio Garcia (?), Phil Mickelson en Rickie Fowler.

In titelverdediger Darren Clarke gelooft kennelijk niemand. Na een feestjaar en een liesblessure staat de Noord-Ier op 125 tegen 1.  Joost Luiten? Eén pond op hem ingezet, levert 250 pond winst op. Een echte outsider dus in de ogen van de bookmakers.

Lees verder.

Donald lost McIlroy weer af als nummer 1

 Golfer Luke Donald is weer de nummer één van de wereld.De Engelse golfer Luke Donald heeft de eerste plaats op de wereldranglijst weer overgenomen van de Noord-Ier Rory McIlroy. Donald verdrong McIlroy van de hoogste positie door zijn derde plaats zondag op de New Orleans Classic. Donald en McIlroy wisselden elkaar de afgelopen maanden al regelmatig af aan kop van de mondiale ranking.

Joost Luiten is op de 80e plaats de eerste Nederlander.

McIlroy lost Donald weer af als nummer 1

De Noord-Ier Rory McIlroy mag zich voorlopig weer even de beste golfer ter wereld noemen. De 22-jarige McIlroy lost de Engelsman Luke Donald maandag af als nummer 1 op de wereldranglijst. Donald moet de leiding weer afstaan omdat hij er zondag niet in slaagde bij de eerste acht te eindigen op het US PGA Heritage-toernooi.

McIlroy stond begin vorige maand al even bovenaan de wereldranglijst, maar hij moest die plek enkele weken later weer afstaan aan Donald.

Luke Donald weer nummer 1

Luke Donald is weer de nummer 1 van de wereldranglijst. De Engelsman won zondag het toernooi van Palm Harbor. Hij was de koelste speler in de barrage met de Amerikanen Robert Garrigus, Jim Furyk en de Zuid-Koreaan Bae Sang-Moon. Allen waren geëindigd met een totaal van 271 slagen.

Donald, die afsloot met een ronde van 66, sloeg op de eerste extra hole meteen toe met een birdie. Het leverde hem drie kwart miljoen euro op en de leiding in de mondiale ranking. Die was hij onlangs kwijtgeraakt aan de Noord-Ier Rory McIlroy.

McIlroy pakt eindzege en is nummer 1

http://www.nu.nl/sport/2755716/golfer-mcilroy-nieuwe-nummer-van-wereld.html

Rory McIlroy heeft de Honda Classic in Florida op zijn naam geschreven. Door de zege mag de Noord-Ierse golfer zich nummer 1 van de wereld noemen. McIlroy hield in Palm Beach Gardens de Amerikaan Tiger Woods achter zich.

Woods, jarenlang de beste golfer van de wereld, draaide zondag een geweldige ronde van 62. Het was uiteindelijk net niet genoeg. McIlroy hield stand met een score van 69 en bleef Woods twee slagen voor.

De 22-jarige McIlroy neemt de eerste plek op de wereldranglijst over van de Engelsman Luke Donald, die verstek liet gaan bij het prestigieuze PGA-toernooi.

Hij is na Woods, die de ranking 623 weken aanvoerde, de jongste mondiale nummer één. Ook met de bankrekening van McIlroy zit het wel goed. Hij verdiende met de winst ruim 750.000 euro.

Lees verder.

Donald als eerste Engelsman golfer van het jaar

De golfers van de PGA Tour hebben de Engelsman Luke Donald gekozen tot speler van het jaar. De 34-jarige aanvoerder van de wereldranglijst leverde in 2011 een historische prestatie door het geldklassement van zowel de Europese als de Amerikaanse Tour te winnen.

Donald is de eerste Engelsman die gekozen is tot golfer van het jaar sinds de introductie van de Jack Nicklaus Trophy in 1990. Hij eindigde bij 14 van de 19 toernooien waaraan hij meedeed in de top 10. De 25-jarige Amerikaan Keegan Bradley werd gekozen tot ‘rookie’ (nieuwkomer) van het jaar.

Luke Donald wint dubbel en schrijft geschiedenis

Luke Donald heeft met flair geschiedenis geschreven door in zijn laatste ronde drie birdies te maken op het Dubai World Championship om de ‘Race to Dubai’ te winnen van de Europese Tour.

Het spande erom en er waren eigenlijk maar twee manieren waarop Luke Donald deze overwinning kon behalen zodat hij de enige speler in de geschiedenis zou worden die zowel eerste op de Europese als Amerikaanse Money List zou eindigen: OF hij moest in de top 9 eindigen OF hij moest hopen dat nummer 2 Rory McIlroy er niet met de hoofdprijs van 7.5 US$ vandoor zou gaan.

Donald deed allebei. Bij zijn laatste 46 holes zat geen enkele bogey en opeenvolgende rondes van 6 onder par (66) zorgen ervoor dat hij 3e eindigde met 272 slagen.

“I came here to win the Race to Dubai and I managed to do that. If I had won the tournament, it would have been an extra bonus, but obviously Alvaro played really well.”

Zie hier de duizenden berichten over Luke Donalds’ succes.

Social Media

Buienradar