Archief

Links

Goofle de golf zoekmachine

‘Als het niet op internet staat, dan bestaat het ook niet!’, zeggen ze weleens. Ook golf, die edele balsport, die volgens Winston Churchill ‘het verpesten van een mooie wandeling’ was, is te vinden op Internet. Maar type bij Google maar eens ‘golf’ in. Dan vliegen de handleidingen voor onderhoud op de Volkswagen Golf I, II, III, IV, V, VI je om de oren. Of je krijgt nieuwsberichten over een scheepskaping in de Golf van Aden, en daar wil je niet heen voor een goedkoop golfweekend. En als je een nieuwe stok wilt kopen, en slim geworden zelf al zoekt op golfclubs, dan ben je niet geïnteresseerd in een golfclub in Florida, waar je voor 20.000 dollar lid kan worden. Het algemene doel van deze website Goolfe is om alle informatie op internet over ‘golf in Nederland’ toegankelijk en bruikbaar te maken. Hiervoor gebruiken we een aangepaste Google-zoekmachine waarin uitsluitend relevante websites over golf zijn geïndexeerd. Ga hier naar de website van Goolfe en probeer het zelf uit.

117 miljoen voor Tiger in 2008


Volgens Golfers Digest GD50, het jaarlijkse overzicht van de grootverdieners in de golfwereld. Het blad combineert toernooigelden met golf gerelateerde andere verdiensten (reclame contracten, bedrijfs presentaties, kleding lijnen, etc.) om tot een totaalbedrag te komen. Voor Woods komt in 2008 7.7 millioen dollar van de golfbaan en iets meer dan 109 miljoen van andere deals.

Lees verder voor de rest van het overzicht of click de link boven.

Yahoo! Sports Fantasy Golf ’09

De afgelopen jaren hebben wij van Golfers van Nederland met veel plezier mee gespeeld met Fantasy Golf. Waarom? Simpel omdat het leuk is en omdat het helemaal niets kost.

Voor elke PGA wedstrijd kies je een team van vier spelers die voor je punten gaan verdienen tijdens het toernooi. En de meeste punten betekent eeuwige roem. Wie wil dat nu niet?

Lees verder

Golftime travel


Een golfvakantie is net als je favoriete drankje. Het verschil zit ‘m in de details. Daarom heb je bij Golftime je vaste reisadviseur. Iemand die je bij naam kent en op jouw golflengte zit.

Aldus de website van Golftime Travel. Dit Amersfoortse bedrijf is ontstaan uit een samengaan van golfspecialist TEE Travel en wintersportspecialist Snowtime.

Handig op de site is de interactieve kaart waar je zowel banen als accommodaties op terug kunt vinden.

Telegolf

Weer een leuk initiatief met al vele banen die lid zijn: Telegolf, wat doen ze? Lees hier de eerste alinea van de tekst op hun website:
Op deze site treft u informatie aan om het Nationaal Golf Pakket (NGP) te koppelen met Internet. Zo heeft u mogelijkheden om de wedstrijdagenda, startlijsten, uitslagen, handicapinformatie en baangegevens direct vanuit uw NGP pakket te publiceren op Internet. Leden kunnen zich eventueel via Internet inschrijven op wedstrijden. Deze inschrijvingen komen online in uw wedstrijd, zodat u deze direct kunt indelen.Daarnaast kunt u op zeer eenvoudige wijze mededelingen onderhouden. Dit alles zonder enige kennis van Internet, html of ftp.
Ga hier naar de website van Telegolf.

Golfpictures.nl

Golfpictures.nl is een site met hoofdzakelijk foto’s van jeugdige golfers/sters en aanstormende talenten in Nederland.Onze fotograaf zal zoveel mogelijk spelers en speelsters volgen op alle NGF wedstrijden.Na elke wedstrijd zullen de foto’s zo snel mogelijk op de site worden gezet. Ga hier naar de officiele website van golfpictures.nl

Hoe wordt mijn kind een golfer: de handleiding

De afgelopen tien jaar is ook golf voor kinderen een serieuze zaak geworden. Golfsets, trainings hulp, tours en scouting, alles is er. Vanaf een leeftijd van pak ‘m beet 3 of 4 zou je zelfs al kunnen beginnen de toekomst van je kroost als golfer uit te stippelen.

Maar hoe? Daar komt deze handleiding goed van pas. Maar om maar even het belangrijkste te noemen: het toverwoord is je kind er plezier in moet hebben en dat het maar een spelletje is.

Arnie en Jack: Rivalen werden legendes


De legendarische golf rivalen Arnold Palmer en Jack Nicklaus waaren tegenpolen. Zowel als persoon en de manier waarop hun spel ze rijk en beroemd heeft gemaakt.

Palmer, de zoon van een arme greenkeeper was mooi, charismatisch en open, bewonderd bij mannen en vrouwen. Hij won 62 keer op de PGA toer en won 7 majors met een snelle, korte swing waarbij het bijna leek of hij uit zijn schoenen zou schieten.

Vroeg in zijn carriere was Nicklaus als zoon van een welvarende pharmacist arrogant en verzorgd. Zijn messcherpe focus tijdens het spel deed hem afstandelijk overkomen. Maar zijn rechte, krachtige swing werd het schoolvoorbeeld voor beginnende golfers en hielp hem aan 73 overwinningen op de toer.

Lees verder in de engelse boekbespreking van: ARNIE AND JACK: PALMER, NICKLAUS, AND GOLF’S GREATEST RIVALRY

Hyves-hype: ook golf

Hyves is een hype en dus wordt ook de golfsport gehyved. Zo is er de Golf-hyve (“Ontmoet golfende Hyvers en wie weet in de toekomst een Hyves Golftournooi?”), nog een Golf-hyve (“Golf. DE sport om te doen! rustgevend, spannend en leuk!”), nog een Golf-hyve (“Speel je golf, meld je dan aan en kom in kontakt met andere spelers. Wellicht gelijk een goede reden om eens wat vaker op de golfbaan te staan. Ook hyvers die niet golfen en interesse hebben in deze sport zijn natuurlijk ook welkom!“), een voetbalgolf-hyve en zoek verder op Hyves onder golf+sport. Meer dan 30 relevante en irrelevante hits…..

XtraGolf.nl, veel golf voor weinig geld?

Ik weet niet of ze ‘for real’ zijn, maar ik kwam zojuist de website tegen van XtraGolf.nl. Het concept klinkt wel leuk:

XtraGolf geeft u de mogelijkheid om voor 350 euro per jaar maximaal 25 keer te spelen. Dat komt dus neer op 14 euro per keer. In de praktijk betekent het dat u 2 keer per maand op doordeweekse dagen kunt spelen en 2 keer per kwartaal in het weekend. En dat op alle deelnemende banen.

Jammer dat ze niet zeggen welke banen deelnemen, dat suggereert een addertje onder het gras. Alhoewel het ook kan suggereren dat ik een er wantrouwend persoon ben.

Lees verder

Social Media

Buienradar