Archief

Lee Westwood

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Golflegende Westwood tekent sponsorcontract met Bollé

Lee Westwood, de Britse nummer 3 van de wereld sluit zich aan bij het Bollé team. Lee heeft een tweejarig sponsorcontract getekend en zal de komende twee jaar voor een wereldwijde exposure voor Bollé zorgen.

De Engelsman draagt één van de nieuwste modellen ‘Bolt’ die uitgerust is met een V3 lens. De V3 lens is speciaal ontworpen voor de golfsport. Lee Westwood, wereldkampioen 2010, wordt unaniem beschouwd als één van de supersterren binnen de Europese en PGA Tours.

De 39-jarige Engelse kampioen heeft al een indrukwekkend verleden dankzij zijn talent, zijn zeer technische spel en zijn consistente prestaties op de PGA Tour en de Ryder cup. Hierdoor is hij de perfecte ambassadeur voor Bollé en de V3 golf lens.

Lees verder.

Lee Westwood ontslaat caddy en coach

Lee Westwood’s manager meldt dat de Engels golfer zich heeft afgesplitst van coach Pete Cowen en tijdelijke caddy Mike Waite na zijn teleurstellende optreden op het PGA Championship. Cowen werkt samen met diverse top golfers, waaronder Darren Clarke, Graeme McDowell en Louis Oosthuizen, maar de 39-jarige Westwood vindt dat een frisse aanpak zijn kansen kunnen verbeteren om eindelijk een major te winnen.

Westwood’s manager Andrew Chandler zegt: “Lee geeft toe dat hij dit  nodig heeft om de zaken op te schudden” en dat “hij verloor zijn focus en zijn enthousiasme een beetje.”Zijn caddy, Billy Foster, die in mei gewond raakte aan zijn knie, zal tot volgend jaar niet terugkeren. Mike Kerr, die normaal gesproken caddiet voor Alvaro Quiros, zal zijn taak voor twee maanden overnemen. Westwood miste de cut in het PGA Championship.

Lees hier het bericht (in het engels) op ESPN Golf.

Brits Open: bookmakers gokken op Tiger Woods

De drievoudige winnaar van The Open is dé favoriet voor de Britse bookmakers. Woods, die op Royal Lytham and St Annes in 1996 – als amateur – 22ste werd en die in 2001 aldaar op de 25ste plaats eindigde, lijkt niet uit de voeten te kunnen op de baan aan de Engelse westkust. Maar van deze resultaten trekken de Britse bookmakers zich niets aan. Zij hebben om kennelijk andere sportieve redenen vertrouwen in Tiger Woods.

Woods stond dinsdagochtend bij de meeste bookmakers op 9 tegen 1.

Mocht hij niet winnen, dan is Lee Westwood voor Ladbrokes cs met 14 tegen 1 de voornaamste kanshebber, gevolgd door Padraig Harrington (laatste zege: het USPGA Championship van 2008), Luke Donald, Rory McIlroy, Justin Rose, Graeme McDowell, Sergio Garcia (?), Phil Mickelson en Rickie Fowler.

In titelverdediger Darren Clarke gelooft kennelijk niemand. Na een feestjaar en een liesblessure staat de Noord-Ier op 125 tegen 1.  Joost Luiten? Eén pond op hem ingezet, levert 250 pond winst op. Een echte outsider dus in de ogen van de bookmakers.

Lees verder.

Wat zit er in de tas van Lee Westwood

Met het US Open in het verschiet en het winnen van het Nordea Masters afgelopen week waren we toch echt benieuwd wat er in de golfbag zit van Lee Westwood. Hij speelt met Ping clubs en als driver gebruikt hij de G10 van 9 graden. Als houten gebruikt hij de I15 3 van 15.5 graden en de Rapture V2 houten 5.

Zijn ijzers, 3 tot en met pw, zijn van de I20 serie met een JZ stiff w/CDS schaft. Verder heeft Westwood nog in zijn tas de Tour W Wedges en wel de 52, 54 en 58 graden.

Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Flinke cheque voor Reiner Saxton in Zweden

Een gedeelde 17e plaats voor Reiner Saxton heeft hem een flinke cheque opgeleverd. De Nederlander eindigde na 4 ronden golfen op de prachtige golfbaan van de Bro Hof Slott Golf Club naast Stockholm op 8-onder par. Gedurende de wedstrijd wist Saxton elke dag in 70 slagen rond te gaan en dat is op zich een heel leuke prestatie.

Maarten Lafeber die zich na de tweede dag in de top van het klassement bevond, eindigde het toernooi met 74 slagen en zijn eindscore werd 1-onder. Met een gedeelde 52e plaats moest hij genoegen nemen. Ook Tim Sluiter liet op de laatste dag 74 slagen noteren en met een eindtotaal van 291 slagen eindigde hij op 3-boven par voor het toernooi.

Lee Westwood won in Zweden. De Engelsman leek er vooral last van te hebben dat zijn putts niet vielen tot de 12e hole waar hij een eagle liet noteren.

Lees verder.

Westwood doet een ‘Mickelson’

Eerder deze maand sloeg Phil Mickelson een onwaarschijnlijke bal iemand zijn broek in. Lee Westwood heeft hem mogelijk verbeterd door de bal in iemand zijn shirt te slaan.

In ieder geval was zijn commentaar beter vanwege de suggestie aan de vrouw die hij zojuist had geraakt om een flink stuk verder op de fairway te lopen. Ook waren de commentators in het filmpje op dreef met de opmerking: “Westwood is either inside somebodies trousers or shirt”…

Westwood in de vorm van zijn leven

Golfer Lee Westwood is in de vorm van zijn leven. De Engelse nummer 3 van de wereldranglijst voegde vrijdag in de tweede ronde van het Thais Open in Bangkok 64 slagen toe aan zijn flitsende eerste rondgang van 60.

Met 124 totaal na twee dagen leidt Westwood al met 20 slagen onder par, een evenaring van het record op de Aziatische Tour. “Absoluut het beste golf dat ik ooit heb gespeeld”, twitterde de 38-jarige Engelsman

Lees hier verder op de website van de Telegraaf.

Westwood blijft eerste

Lee Westwood heeft op de Blackstone-golfbaan het toernooi van Incheon (EPGA/euro 2.205.000) gewonnen. De 38-jarige Engelsman, die vorige week nog het Indonesian Masters won en zo terug nummer één van de wereld werd, zette een ultieme
foutloze ronde neer in 67 slagen, vijf onder par. Met zijn totaalscore van 276 slagen, twaalf onder par, kon hij de Spanjaard Miguel Angel Jiménez met één slag achter zich houden.

Dankzij de overwinning van Westwood en de daarbij horende 367.500 euro blijft hij het nummer één van de wereld.

Lees verder

Lee Westwood: No. 1

Niet Luke Donald, maar Lee Westwood is de nieuwe nummer een van de wereld.

Donald verloor de tweede hole van Brandt Snedeker bij de playoff van ‘the Heritage’.

Westwood moest het onweer even afwachten op zijn laatste hole en maakte toen zijn laatste hole af om drie onder par te eindigen voor Thongchai Jaidee.

Westwood, tot gister nog tweede achter Martin Kaymer won op zijn 38e verjaardag. Op de vraag: wat wil je hebben voor je verjaardag antwoordde Westwood: “Iets glimmends van zilver”. Toen hij de green van de 18e hole afstapte begon een gedeelte van het publiek spontaan “Happy Birthday” te zingen.

Lees verder

Luke Donald bijna nummer 1

En niet zomaar nummer een, maar nummer een van de wereld! Donald is nu nummer drie in de ranglijst na nummer een Martin  Kaymer nummer twee Lee  Westwood. Maar na een winst in Harbour Town zou hij nummer een worden. En daar kan Westwood niets aan doen zelfs al wint hij de Indische Masters waar hij met vijf slagen afstand op nummer een staat. En Kaymer.. die speelt deze week niet.

Donald en Westwood wisselden “Succes” berichtjes uit op Twitter voordat ze allebei aan hun derde rondes begonnen vandaag.

“Ik denk dat ik een goede kans heb om er vandaag voor te gaan en te winnen en als dat gebeurt… dan weet ik wat het resultaat is,” vertelde Donald. “Het is gewoon vriendschappelijke competitie”.

Lees verder

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >

Social Media

Buienradar