Archief

Jeugd

Golfmode voor kleine kinderen (en baby’s)

Born for Golf is een nieuw Nederlands golfmerk. Het is een modelijn voor kleine kinderen en baby’s.Na een jaar lang ontwerpen, schetsen en ontwikkelen is op 1 mei het nieuwe golfmerk Born Fore Golf geboren en online gegaan!

‘Born Fore Golf is het perfecte (kraam)cadeau aan kersverse ouders, opa’s en oma’s met een passie voor golf’, zegt Hanneke Vos die de mode-artkelen, prints en verpakking ontwerpt. ‘Met de producten wil ik die passie voor golf doorgeven aan een nieuwe generatie! En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen …’

De eerste producten zijn T-shirts met golfgerelateerde prints. De shirts worden feestelijk en geheel in golfstijl verpakt.

Lees hier verder op de website van Golf.nl en ga hier naar de website van Bornforgolf.nl

 

Derksen in de helikopter met Zappsport

Op zaterdag 5 april vliegen topgolfer Robert-Jan Derksen en het populaire tv-programma Zappsport per helikopter langs de vier golfbanen van Het Rijk Golfbanen om daar golfende kinderen te helpen met hun golfuitdaging. Bezoekers zijn van harte welkom.

Hans Blaauw, Algemeen Directeur van Het Rijk Golfbanen: ‘Op Het Rijk zijn wij ervan overtuigd dat golf de ideale sport is om met kinderen of in gezinsverband te beoefenen. Omdat wij hier graag zoveel mogelijk mensen van overtuigen, ontwikkelden wij een opvallende promotiestunt voor onze jaarlijkse Open Dag. Op zaterdag 5 april arriveren topgolfer Robert-Jan Derksen en het populaire tvprogramma Zappsport per helikopter op onze vier banen om golfende kinderen te helpen met hun golfuitdaging. De uitzending die Zappsport hiervan maakt is zaterdag 19 april om 08.45 uur te zien bij Zapp op Nederland 3. Als dat geen promotie van de golfsport is!’

Lees verder bij Golf Weekly.

Golfster Dewi Weber wint Sportstimuleringsprijs

Wethouder Sport, Dig Istha, heeft donderdag de sportstimuleringsprijs 2013 uitgereikt aan de 17-jarige golfster Dewi Weber. Ze werd geroemd om haar professionele sportinstelling en zelfredzaamheid.

Dewi Weber golft voor de Noord Nederlandse Golf- en Countryclub in Glimmen. Zij heeft als junior Nederlandse Kampioenschappen gewonnen waaraan ook senioren en profspelers deelnemen. Ze combineert topsport met een opleiding aan het Praedinius Gymnasium en zit in het eindexamenjaar. De veertienjarige Judoka Aniek Norder en taekwondoka Shannon Schaap van vijtien jaar waren ook genomineerd voor de prijs.

Lees hier verder op de website van OOG Radio en TV.

20-jarig golftalent springt van 800 naar 17 in één jaar

De 20-jarige Jordan Spieth is in één jaar van de 800ste naar de 17de plaats gesprongen op de wereldranglijst golf. Nicolas Colsaerts behoudt zijn 68e plaats. De Brusselaar begint volgende week aan zijn nieuw seizoen. Hij staat dan aan de start van de Humana Challenge in het Amerikaanse Palm Springs.

Na het eerste tornooi van het nieuwe seizoen, het Tournament of Champions, heeft de Amerikaan Zach Johnson zijn positie met twee plaatsen kunnen verbeteren. De 37-jarige klimt van de negende naar de zevende plaats.

Lees hier verder op de website van Sport.be

Stichting creëert een “kweekvijver” vol golftalent.

Vanaf 1 januari 2014 start de Stichting Golf Talent Nederland. Golf Talent Nederland gaat zich bezig houden met talentherkenning en talentontwikkeling van jeugdgolfers. De stichting is een initiatief van Peter Hemmen, die naast fervent en gepassioneerd golfer veel ervaring heeft opgedaan met jeugdgolf als NGF Jeugdcoach en sinds kort ook als gecertificeerd NGF Talentcoach .
Het doel van de stichting is het bieden van een trainings- en coachingsprogramma voor de jeugd topgolfer naast het reguliere programma bij de eigen club. Ervaring heeft geleerd dat er veel jonge talenten op de golfclubs rondlopen maar dat het lastig blijft voor de clubs om ze te begeleiden naar de top. Door professionalisering en bundeling van talent kan dit gerealiseerd worden, zodanig dat de jeugdgolfer ook aangesloten blijft bij de eigen golfclub. In de ontwikkelingsfase van Golf Talent Nederland is er goed gekeken naar de behoeften van spelers, clubs  en van golfpro’s. Daarnaast is er overleg geweest met de NGF om er voor te zorgen dat golftalent optimaal kan worden voorbereid op een carrière als toekomstige topsporter.
Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Stichting Golf Talent Nederland opgericht

Peter Hemmen, een jeugdcoach en gecertificeerd NGF Talentcoach, heeft in een persbericht bekendgemaakt dat hij de Stichting Golf Talent Nederland heeft opgericht. Het doel van de stichting is het bieden van een trainings- en coachingsprogramma voor jeugdtopgolfers naast het reguliere programma bij de eigen club.

Ervaring heeft volgens Hemmen geleerd dat er veel jonge talenten op de golfclubs rondlopen maar dat het lastig blijft voor de clubs om ze te begeleiden naar de top: ‘Door professionalisering en bundeling van talent kan dit gerealiseerd worden, zodanig dat de jeugdgolfer ook aangesloten blijft bij de eigen golfclub.’ In de ontwikkelingsfase van Golf Talent Nederland is volgens Hemmen goed gekeken naar de behoeften van spelers, clubs en van golfpro’s. Hemmen: ‘Daarnaast is er overleg geweest met de NGF om er voor te zorgen dat golftalent optimaal kan worden voorbereid op een carrière als toekomstige topsporter.’

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Zwolse brugklassers proefkonijn bij onderzoek digitale golfles

Honderd brugklassers van het Thomas a Kempis College doen mee aan een onderzoek van het lectoraat ‘Bewegen, School en Sport’ van hogeschool Windesheim.

De afgelopen maanden volgden ze op verschillende manieren golfles. Doel is om vast te stellen of het digitaal spelen van golf helpt bij het daadwerkelijk onder de knie krijgen van de sport. De brugklassers werden in vier groepen verdeeld: één groep kreeg traditionele golfles, op de baan. Een tweede in de gymzaal en een derde kreeg digitale golfles via de Xbox in het ‘game center’ van hogeschool Windesheim. Een vierde groep kreeg geen les en functioneerde dus als controlegroep.

Lees verder bij De Stentor.

Michelle Wie ambassadeur van Jeugd Olympische Spelen

De Amerikaanse golfster Michelle Wie is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) benoemd tot ambassadeur van de Jeugd Olympische Spelen (JOS) die in 2014 in de Chinese stad Nanjing voor de tweede keer wordt gehouden. Wie, die met 10-jaar de jongste speelster was die zich voor een toernooi van de USGA wist te kwalificeren, Zal haar kennis overdragen aan de eerste generatie JOS-golfers.

De 24-jarige Michelle Wie heeft twee keer gewonnen op de Amerikaanse LPGA Tour en is zeer geëerd met haar benoeming. “Ik hoop de jongste generatie golfers te inspireren om plezier te hebben in het golf, een doel te hebben en hun dromen waar te maken.”

“Het is een belangrijke taak om jongeren te motiveren om de sport op te pakken en actief te zijn buiten de deur. Ik was zelf altijd aan het sporten en zat zelden thuis.”

Lees verder bij Fore!.

Finale NGF Ouder Kind toernooi 2013

Op 6 oktober werd de finale van het NGF Ouder Kind toernooi 2013 gespeeld op golfbaan de Haenen in Teteringen. Ondersteund door Deloitte en van Lanschot en georganiseerd door Golfpartner werd een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel JINC, dat kinderen in achterstandssituaties helpt hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. In totaal gingen 38 koppels (winnaars van het lokale Ouder Kind toernooi op de eigen club) de baan in.

Voor meer informatie over het toernooi: www.golfpartner.nl.

Brabantse Golf ontvangt jonge golfers

Golf is dit jaar de sporttak in de kijker in Vlaanderen. De sport heeft het voorbije jaar aan aandacht gewonnen. Het is dan ook een druk seizoen geweest op de Brabantse Golf in Melsbroek en dat was dit weekend niet anders. Zaterdag vond er de finale van het Kampioenschap van Vlaanderen Kids plaats. Het jonge volkje liet onder een stralende zon zien dat de opvolging van Colsaerts verzekerd is.

Lees hier het bericht op de website van Nieuwsblad.be

Social Media

Buienradar