Archief

Ian Poulter

WGC Matchplay: Sneeuw in de woestijn

Het ‘World Golf Championship (WGC) Matchplay is ook vandaag vertraagd vanwege sneeuwval. In de woestijn.. De twitterende golfers zijn er niet al te zeker van dat er vandaag nog gespeeld wordt:

Ryan Lavner:
Snow suspended opening-round play on Wednesday and, after the initial snow cleared, a second storm has the course covered in snow and golfers expecting further delays.
Well, this is what Dove Mountain looks like at 7:45 a.m. They’ll resume play at 10:30. Maybe. … #WGCMatchPlay pic.twitter.com/cbCoPplz6h

Ian Poulter liet nog onderstaand plaatje van de baan zien:

Lees meer hier.

Ian Poulter kan ook trick shots slaan

Het golfmerk Cobra Golf heeft een promotiefilmpje gemaakt waarin hun boegbeeld Ian Poulter, de Europese Ryder Cup-held, trick shots leert slaan. Hij leert de speciale slagen van de wereldkampioen trick shots, Geoff Swain.

De Engelsman Poulter kan aardig mee met het niveau van Geoff Swain. Ze slaan met golfclubs en -ballen forehands, backhands en services – steeds vanuit de lucht. Verder zien we de ‘ricochet’ (de bal komt eerst tegen een plank aan en wordt vervolgens via de plank uit de lucht geslagen) en nog vele andere slagen die je op de meeste golfbanen niet zult tegenkomen.
Bekijk hier het filmpje op de website van GolfWeekly.

Woods koploper Arnold Palmer

Tiger Woods gaat na drie ronden aan de leiding in het Arnold Palmer Invitational. De 36-jarige Amerikaan noteerde zaterdag (plaatelijke tijd) 71 slagen, één onder par, en bracht hiermee zijn totaalscore op 205 slagen (-11).

Woods, die het PGA-toernooi op de baan van Bay Hill in het Amerikaanse Orlando al zes keer won, heeft 1 slag voorsprong op de Noord-Ier Graeme McDowell, die de derde ronde eveneens aflegde in 71 slagen. De Zuid-Afrikaan Ernie Els en de Engelsman Ian Poulter delen plaats drie met 3 slagen meer dan Woods.

Ian Poulter wint WK Matchplay

Poulter won van Westwood in de aanloop naar de finale en liet ook een geweldige vechtlust zien tegen de belg Colsaerts in de halve spannende halve finale.

In de finale won hij van Luke Donald, die trouwens weer de nummer een positie van Lee Westwood had over kunnen nemen als hij gewonnen had.

It was the 14th trophy of Poulter’s career but the first since the Hong Kong
Open in November.

“Ik vond het heel speciaal om dit te winnen” vertelde Poulter, die was gezakt tot de 22e positie in de wereldranglijst maar vanaf vandaag weer netjes 15e staat.

Lees verder

Poulter verliest $400.000 door droppen van een bal

Ian Poulter heeft op de Dubai World Championship een wel heel dure straf opgelopen. In de Play-Off tegen de Zweed Robert Karlsson liet Ian Poulter per ongeluk zijn bal op zijn marker vallen. Deze bewoog hierdoor, waardoor hij een strafslag moest incaseren. Mede door deze strafslag verloor hij de Play-Off en kon hij geen $1,25 miljoen dollar in ontvangst nemen maar $ 400.000 minder. Een dure fout.

Lees hier verder in het Engels op de website van CBCSports.

Poulter wint Hongkong, 17-jarige Matteo tweede

Opnieuw een zeer sterke prestatie van het 17-jarige talent Matteo Manassero. De jonge Italiaan wist in Hongkong op de tweede plaats te eindigen na een laatste ronde van 62 slagen! Ian Poulter won het toernooi met 22-onder par.

De Engelsman Poulter zal wel zenuwachtig op het scorebord gekeken hebben na de opmars van Manassero. De Italiaan wist de golfbaan van de Hongkong Golf Club in 62 slagen rond te gaan en klom daarmee 6 plaatsen in het klassement naar de tweede plaats. De bogey op de 18e hole voor Poulter was nipt genoeg voor de overwinning. Hij won het toernooi met 1 slag verschil op Manassero en Simon Dyson die beiden op 21-onder par eindigden.

Lees verder

Drie man leiden U.S. Open na eerste dag

Op een winderig, maar in perfecte staat verkerend, Pebble Beach wisten slechts negen spelers op dag een van het U.S. Open par te breken.
Aangezien de twee beste spelers ter wereld geen enkele birdie wisten te maken was het wel duidelijk wie de winnaar van de openingsronde was, de baan zelf.
De omstandigheden in Californië hadden niet veel beter kunnen zijn; een zonnetje, aangename temperatuur en een zeewind die kwam en ging. Toch bleek Pebble Beach weer het monstertje te zijn dat het al zo vaak is geweest.

De spelers die in de ochtend speelden hadden nog de beste omstandigheden en een man die daar van profiteerde was Ian Poulter. De Engelsman was na afloop van zijn ronde 70 (-1) dan ook dik tevreden, ‘Ik ben niet bezig met welke score er op deze baan zou kunnen winnen, ik speel gewoon zo goed mogelijk en dan zien we wel waar het schip strandt. Maar ik kan je wel vertellen dat de baan erg moelijk speelt en ik verwacht dat er niet veel spelers onder mijn score zullen duiken.’

Ian Poulter in WGC – Accenture Match Play Championship, andere finalist nog niet bekend

21-02-2010-poulterIan Poulter heeft afgelopen zaterdag de finale bereikt van het wereldkampioenschap matchplay. De Engelsman (foto) versloeg in de halve finale de Spanjaard Sergio Garcia met 7-6. Eerder had Poulter Thongchai Jaidee verslagen en Garcia versloeg Oliver Wilson.Poulter weet nog niet wie zijn tegenstander wordt in de finale. Zijn landgenoot Paul Casey en de Colombiaan Camilo Villegas stonden gelijk toen de spelers vanwege de invallende duisternis niet verder meer konden spelen. Lees hier verder op de website van Golfnet.

Social Media

Buienradar