Archief

Golfpaspoort

NGF, NVG EN PGA Holland gaan nog intensiever samenwerken (kerst gedachte)

De Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en de Professional Golfers Associatie Holland (PGA Holland) gaan de samenwerking verder optimaliseren om golf nog meer te promoten in Nederland. Een van de meest in het oog springende stap is de integratie van het door de NGF gepropageerde 9-stappenplan en het door de NVG als concurrerend platform geïntroduceerde Nationaal Golfpaspoort.

Met ingang van 1 maart 2014 zullen de twee baanpermissiesystemen in elkaar opgaan en onder de naam 9-stappenplan verder gaan. De NVG introduceerde het Golfpaspoort om de drempel voor beginnende golfers aantrekkelijker te maken. Het maakte mogelijk dat pas beginnende golfers meteen de baan in mochten om zo plezier voor de sport te ontwikkelen, dit zeer tegen de wensen van de NGF die een goede opleiding en kennis van de regels noodzakelijk achten. Het leidde een paar jaar geleden tot een breuk in de samenwerking tussen de NGF en de NVG. Het Nationaal Golfpaspoort werd door de meerderheid van de golfbanen in Nederland niet omarmt en leek op een flop uit te draaien.

Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Aantal deelnemende banen Nationaal Golfpaspoort neemt toe

Al 38 golfbanen gaan het Nationaal Golfpaspoort gebruiken om nieuwe spelers te boeien en te binden aan de golfsport. Tijdens de Nationale Open Golfdagen op 21 en 22 april a.s. kunnen golfers op vele van deze golfbanen, terecht om direct aan de slag te gaan met het Golfpaspoort. Een overzicht van de golfbanen die met het Golfpaspoort gaan werken is te vinden via http://www.mijngolfpaspoort.nl/Golfbanen/.

Meer dan 80 banen accepteren het Golfpaspoort als baanpermissie. De afgelopen weken heeft op 11 golfbanen de pilot voor het Nationaal Golfpaspoort plaatsgevonden. Inmiddels zijn al meer dan 250 golfers aan de slag met het Golfpaspoort. De pilot mag dan ook met recht een succes genoemd worden. Met de ervaringen uit de pilot wordt het product aangepast en waar nodig verbeterd, zodat er tijdens de Nationale Open Golfdagen een goed product klaarligt om de golfers te bedienen.

Lees verder.

Eerste Pashouder Nationaal Golfpaspoort

Tijdens de Amsterdam Golf Beurs is het eerste pasje behorend bij het Nationale Golfpaspoort uitgedeeld aan Mels Otsen door Ellen Zwart van de Zaanse Golf Club. Mels is beginnend golfer en heeft les bij Maxifit Golfschool van Brian Schutz op de Zaanse.

Ellen Zwart, pr medewerker van de Zaanse Golf: “Het Nationaal Golfpaspoort is voor ons een ideaal middel om nieuwe golfspelers op hun eigen tempo thuis te geraken in de golfsport en op de Zaanse Golf Club. Naast Golfvaardigheid is er ruimte voor beginners om in hun eigen tempo te kunnen spelen, kennis te maken met de cultuur en omgangsvormen van de Zaanse Golf Club en de golfsport.”

Brian: “Als Golfschool Maxifit vinden wij het Golfpaspoort de juiste manier om spelers naar hun international golf licence te begeleiden, zonder dat zij examen hoeven te doen, wat veel beginnende spelers afschrikt.”

Lees verder.

Elst is onderdeel van een golfrevolutie

Golfclub Welderen in Elst is een van de golfclubs waar komende maandag een proef start met het nieuwe golfpaspoort, de vervanger van het Golfvaardigheidsbewijs (GVB).

Dat Welderen voorop loopt, is geen toeval. Eigenaar en Elstenaar Dirk Jan Vink zit namens de golfbaaneigenaren in de commissie die het golfpaspoort heeft uitgewerkt.

Het golfpaspoort is heel anders dan het GVB, betoogt Vink. “Je mag meteen de baan op en je wordt meegenomen in hoe leuk golf is en de golfcultuur. Regels zijn straks ook minder belangrijk. Er komt juist meer aandacht voor de etiquette, maar die leer je spelenderwijs.”

Lees verder.

Golfbranche weet het niet meer

De Nederlandse golfbranche is hopeloos verdeeld over de vraag hoe de stroom nieuwe golfers toegang moet krijgen tot de baan. Dit schrijft het Financieele Dagblad maandag. Het gevolg van deze verdeeldheid is volgens het FD dat er vanaf eind april twee soorten spelerspassen zijn: het oude golfvaardigheidsbewijs (gvb) en het nieuwe Nationale Golfpaspoort.

Examen
Om in Nederland op een officiële negen of 18 holes golfbaan te mogen spelen, heeft een speler een golfvaardigheidsbewijs nodig. Om dit bewijs te krijgen, moet een speler een theorie- en praktijkexamens afleggen en daardoor haken nieuwe spelers af. golfbaaneigenaren, golfleraren en nieuwe spelers vinden deze drempel dus te hoog. Ook, zo schrijft het FD, worden de gvb-examens niet altijd reglementair afgenomen.

Lees hier verder op de website van BNR.nl

NGF en NVG vinden elkaar niet

Na diverse gesprekken tussen de NGF en de NVG, waarin is gesproken over het samenvoegen van de initiatieven 9-Stappenplan en het Nationaal Golfpaspoort, is gebleken dat er vooralsnog onvoldoende basis is om te komen tot één gezamenlijk plan. Dit betekent dat voorlopig ieder zijns weegs gaat.

Met deze korte verklaring op de websites van de Nederlandse Golf Federatie en de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties is klaarblijkelijk een einde gekomen aan wekenlang proces van wel-niet-wel-niet samenwerken.

Gevolg is dat de de golfer nu met twee systemen te maken gaat krijgen, waarbij het Stappenplan en het vernieuwde GVB van de NGF duidelijk veel kwaliteit en visie uitstraalt. Van het golfpaspoort is niet veel meer bekend dan dat het er nu ook daadwerkelijk gaat komen.

Lees verder.

Social Media

Buienradar