Archief

Golf Weekly

Rapportcijfers Luiten e.a. + top-100 golfende BN’ers

In de nieuwe krant geeft Golf Weekly rapportcijfers aan alle Nederlandse mannelijke Tourspelers en we zochten uit wie de best golfende Bekende Nederlanders zijn.

In Golf Weekly 31 van 2013 onder meer:

 • Het seizoen 2013 is voor de mannen voorbij en Golf Weekly deelt rapportcijfers uit. Twee Nederlandse Tourspelers krijgen een 4 …   *
 • De top-100 van de best golfende BN’ers; hoger dan handicap 24 haalde de ranglijst niet.
 • De swing van ‘De Kromme’: John Woof analyseert de swing van Willem van Hanegem.
 • ‘Winnen heeft iets verslavends’: een interview met talent Daan Huizing die deze week aan zijn debuutsjaar op de European Tour begint.
 • Mentale instructie van de mental coach van Joost Luiten: is kwaad worden goed of niet?
 • Ondernemen in golf: een interview met de general manager van GolfPlaza.

En nog veel meer in deze editie. Ga hier naar online editie van Golf Weekly.

9 holes linkshandig, 9 holes rechtshandig

Negen golfprofessionals en veertien amateurs hebben op Tweede Pinksterdag negen holes  linkshandig en negen holes rechtshandig gespeeld. De wedstrijd, het Oden Open, werd gespeeld op de 9-holes par-29 Golfbaan Molenslag in Noord-Holland. De meest veelzijdige speler in het deelnemersveld van 23 golfers bleek Gert Jan Markus te zijn. De PGA-professional, van nature rechtshandig, presteerde links beter dan rechts. Aan zijn rechterkant had hij 34 slagen nodig, linkszijdig maakte hij 33. Markus won als hoofdprijs een spaarvarken gevuld met 499 euro’s.

Met zijn 67 bleef de winnaar titelverdediger Brian Larsen één slag voor. Tjerk van der Horst, die rechtszijdig ijzersterk begon (hij zette een baanrecord van 26 slagen (-3) neer) kwam door een linkerronde 43 twee slagen te kort om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Evert Jan ten Ham was met 76 slagen (36 rechts, 40 links) de beste amateur.

De prestatie van Gert Jan Markus is de vrucht van anderhalf jaar tweezijdig trainen. Het links- en rechtszijdig oefenen is één van de meest in het oog springende uitgangspunten van ‘Iron Shirt of Golf’, een verzameling ‘golfgeheimen’ die is gebaseerd op de kennis en inzichten van Chinese zwaardvechters.

In februari 2012 leerde Gert Jan Markus tijdens een intensieve, tweeweekse opleiding werken met deze technieken en trainingsprincipes.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

‘SingleGolfers’ in Golf Weekly

In de nieuwe Golf Weekly lees je alles over de organisatie GolfSingles.nl. Golf Weekly gaat ze in samenwerking met SingleGolfers.nl aan golfend Nederland voorstellen: single golfers (m/v) die op zoek zijn naar een golfmaatje om golf mee te spelen en wellicht het leven mee te delen. Jolanda van Uijtert, de initiatiefnemer, vertelt wat SingleGolfers.nl is.

Is het een datingclub voor golfers?
Jolanda van Uijtert: ‘Ja en nee. Leden zijn wel verplicht een profiel in te vullen. Wie zijn ze? Wat voor (golf)partner zoeken ze? Traditionele datingbureaus gaan vervolgens aan matchmaking doen, dat doet SingleGolfers.nl niet. SingleGolfers.nl is een online community. Voor de leden worden golftoernooien georganiseerd en in samenwerking met reisbureau Golftime Travel vakanties naar bijvoorbeeld de Algarve. Tijdens onze golfwedstrijden komen de leden op een ongedwongen manier met elkaar in contact want het gaat in eerste instantie om golf.

”Bij ons ga je gewoon lekker golfen met andere golfers. Golf staat centraal maar er is altijd een kans is dat je een leuk iemand ontmoet met wie je meer wilt. In het “slechtste” geval heb je gewoon een leuke golfdag gehad.’

Lees verder of kijk op www.singlegolfers.nl/ of www.facebook.com/SingleGolfers.nl.

Golf Weekly: Tips van de 50 beste pro’s

De nieuwe Golf Weekly is nu online te lezen en ligt donderdag op de Nederlandse golfbanen. In nummer 2 lees je wie de beste teaching pro’s van Nederland zijn. De pro’s geven een korte tip waarmee je je spel kan verbeteren.

Verder onder meer:

 • Tiger Woods wint voor de tweede keer dit seizoen
 • Maken Joost Luiten en Robert-Jan Derksen gebruik van statistieken?
 • Robin Kind over zijn eerste overwinning als pro
 • Een interview met Louis van Gaal, hcp 28
 • Baanbeoordeling: een 7 voor De Hoge Dijk (Olympus)
 • Equipmentnieuws: nieuwe lichte en makkelijke Wilsons
 • Een ballenverzamelaar zit met een volle zolder
 • De column van Gerard Louter 

en nog meer

In 2013 een Pitch&Putt-baan in Doetinchem

In oktober 2012 is begonnen met de aanleg van een Pitch&Putt-golfbaan op een voormalige vuilstort in Doetinchem. De aanleg verloopt voorspoedig en naar alle verwachting kan er medio 2013 gespeeld worden op de 24ste Pitch&Putt-baan in Nederland.

De baan in Doetinchem zal de achtste baan worden in de provincie Gelderland. Het wordt een baan met veel ondulatie. De baan ligt, vanwege zijn voormalige functie, in zijn geheel vele meters boven het maaiveld en biedt uitzicht op de omgeving. De nieuwe golfbaan is inmiddels ingezaaid en wordt al groen.

Eigenaar Henk van Slageren is blij dat de opening aanstaande. Het project heeft veel jaren in beslag genomen.

Lees verder bij Golf Weekly.

‘De snelste ronde van Gaasterland’

Golfprofessional Paul Grosfeld (51), sinds 1987 pro op Gaasterland, zit 25 jaar in het vak. Het zilveren jubileum wordt op een originele wijze gevierd. Op 20 oktober wordt een recordpoging ondernomen om een golfbal in een zo kort mogelijke tijd het gehele 9 holes-traject van GC Gaasterland te laten afleggen. Dit gebeurt onder de noemer ‘De snelste ronde van Gaasterland’. De opbrengsten gaan naar de Vlinderstichting.

‘Normaal gesproken duurt een ronde (3 kilometer) ongeveer 2 uur, maar met hulp van 100 leden, die allemaal verspreid over de baan klaar staan, willen we nu 1 bal binnen 20 minuten de gehele baan laten rond gaan’, aldus Grosfeld. ‘We nemen daar 10 pogingen voor, want het kan natuurlijk gebeuren dat een bal een keer de eindstreep niet haalt doordat deze onderweg in het water wordt geslagen of in het natuurgebied rondom de golfbaan belandt.’

Lees verder.

Evenement 15 dec: Trendy Third Thursday

Golf Weekly en GOLF USA presenteren na een zeer succesvolle Grand Opening het vervolg: donderdagavond 15 december is een ieder uitgenodigd om van 17:00 tot 21:00 te komen. Elke 3de donderdag van de maand wordt dit trendsettend golfevent in het Golf USA Experience Centre op Golfbaan Landgoed Welderen gehouden.

Bekijk hier de uitnodiging en alle activiteiten die georganiseerd worden (en waarmee prijzen gewonnen kunnen worden) of kom gewoon langs!

85-jarige golfer haalt GVB

Eind november heeft Willem Tkatchew zijn golfvaardigheidsbewijs gehaald. Een bijzondere prestatie want Tkatchew is 85 jaar oud en pas in augustus begonnen met golf.

Willem Tkatchew is een unieke man volgens de redactie van clubblad De Marker van Golfvereniging Reymerswael in Rilland-Bath, die de opmerkelijke prestatie meldde aan GOLF Weekly en een artikel over hem stuurde.

Bij golfvereniging Reymerswael werd Thatchew deze zomer snel een gewone verschijning toen hij in augustus begon met het nemen van lessen. Elke dag oefende de inwoner uit Rilland op de driving range, putting green of oefenholes.

De kleinkinderen van Willem golfen in de buurt van Den Haag en via hen kwam hij dit voorjaar in aanraking met de golfsport. Vroeger heeft de voormalige ambtenaar (stedenbouwkundige) van de gemeente Rotterdam gevoetbald, aan tafeltennis en klaverjassen gedaan. Voorts heeft hij ruim twintig jaar paard gereden.

Lees verder.

1 Pagina golfmode in nieuwe GOLF Weekly

De nieuwe GOLF Weekly is uit met onder meer één pagina over golfmode door moderedacteur Auke. Verder aandacht voor Tiger Woods en zijn vormcrisis, een tip van Joost Luiten, de winnaars en verliezers in de GMG-ondergang en een interview met NGF-president Ronald Pfeiffer.

GOLF Weekly 2 van 2011 is hier online te lezen. De krant ligt donderdag op golfclubs in Nederland.

Golf Weekly Online – Editie 2010 nummer 2

De nieuwe Golf Weekly Online staat weer voor u klaar op via ThisIsGolf.

Golf Weekly Online

In deze tweede editie van 2010 ondertop drivers, het volgende super Aziastisch supertalent, dames down under, Nederlandse tweets, hij is en blijft Tiger Woods, crisis in de golfbranche? Welses, nietes, niet de perfecte swing maar jou perfecte swing, win een golfkalender  en nog veel meer. Ga hier naar deze editie en ga hier naar het archief om vorige edities te bekijken.

 

Social Media

Buienradar