Archief

Goed doel

15e golftoernooi RRR groot succes

Stichting Vrienden RRR brengt 32.500 euro bij elkaar Op 9 april vond de 15e editie van het Golftoernooi van Stichting Vrienden RRR plaats op de Hooge Rotterdamsche. 125 Bekende en minder bekende Rotterdammers sloegen af. Allemaal voor het goede doel: de patiënten van het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR).

Stipt 12.00 uur heeft Aat de Bruin, voorzitter van de bewonersraad van het RRR, de ‘shotgun’ gegeven, waarna een middag van sportiviteit volgde. De dag is afgesloten met een borrel en diner in het RRR, geheel gerealiseerd door de koks van het RRR. Tijdens het diner zijn loten verkocht en was er een veiling. Alle prijzen zijn beschikbaar gesteld door bedrijven uit Rotterdam en omgeving.

Lees hier verder op de website van de Weekkrant.nl

Dolfinn Golf charity toernooi 2014 (24 mei a.s. Golf en Countryclub Heiloo)

Op zaterdag 24 mei 2014 is het weer tijd voor Dolfinn Golf. Het jaarlijks terugkerende charity golftoernooi van Stichting Dolfinn in samenwerking met de Golf en Countryclub Heiloo. Wij nodigen u en de leden van uw club graag uit om een fantastische sportieve dag op de prachtige golfbaan van Heiloo te beleven en daarmee ook meteen een bijdrage aan Stichting Dolfinn te doen.

Deze dag is een combinatie van golfen, heerlijk eten, gezelligheid en het goede doel. De kosten voor deelname aan het all inclusive Dolfiinn Golf charity toernooi zijn € 125,- p.p. Meer informatie: Patrick Sentveld via golf@dolfinn.nl of lees hier de flyer http://issuu.com/leesmij/docs/dolfinn_golf_flyer_2014

 

DUOGOLF GOLFT VOOR KIKA golfdag

Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van stichting DUOGOLF EEREGIO LIGA organiseert de stichting op 19 april 2014 een wedstrijd die geheel in het teken staat van KIKA kinderen kankervrij. De DUOGOLF GOLFT VOOR KIKA golfdag wordt gespeeld op de golfbaan van GC ‘de Semslanden’ te Gasselternijveen.

Van elke deelnemer gaat ca. €15,- naar KIKA, daarnaast zijn er een aantal sponsoren die ook bijdragen, zowel in mooie prijzen als in klinkende munt.

Datum:
19 april 2014
Plaats:
Golfclub ‘de Semslanden’ te Gasselternijveen
Aanvang:
12: 00 uur (aanwezig graag om 11:00 uur)
Spelvorm:
Scottish Greensome (afhankelijk van de deelname in 2 categorieën)
Kosten:        
Greenfee incl. Italiaans buffet na afloop €49,- p.p. (excl. Buffet €39,-) Waarvan €15,- naar KIKA gaat!
Aanmelden:
Via: info@duogolf.eu. Vermeld duidelijk je naam, handicap en of je gebruik wilt maken van het buffet.
Prijzen:
Door sponsoring zijn er vele prachtige prijzen te winnen.

Meer weten over wat Duogolf is en doet? Kijk dan op www.duogolf.eu DUOGOLF, de leukste competitie van Nederland!

Golfballen voor de Alpe d’huZes

Ted en Petra Barendse, eigenaar van Ted’s Golfshop Noordwijk, gaan net als vorig jaar weer deelnemen aan de Alpe d’HuZes. Ook steunen ze de actie met de verkoop van golfballen. Ted’s Golfshop en Wilson Golf hebben een Alpe d’HuZes-golfbal laten maken. Zes ballen kosten € 10. De gehele opbrengst gaat naar de stichting. De ballen zijn te koop bij Ted’s Golfshop of via de website golf4alpedhuzes.nl.

Samen met het team ‘Support Alpe d’HuZes’ gaan Petra en Ted de uitdaging aan om de Alpe d’Huez meerdere malen te beklimmen. Ted Barendse: ‘Mijn doelstelling is om vier keer de berg op te gaan om mijn steentje bij te dragen dat het onderzoek naar deze ziekte voortgezet kan worden en dat we daarmee nog meer mensen vroegtijdig kunnen helpen deze ziekte te overwinnen.’

Men kan Ted en Petra en daarmee de Alpe d’HuZes ook persoonlijk ondersteunen via de persoonlijke websitepagina’s Ted en Petra.

Website: tedsgolfshop.nl.

Via GolfWeekly.nl.

Rotary speelt Bosgolf

Over honderd dagen wordt in het Amsterdamse Bos voor de vierde keer een uniek golftoernooi gespeeld. Het bos wordt voor één dag (17 juni) omgetoverd in een volledige 18 holes-golfbaan. Dat doet het Amsterdamse Bos in samenwerking met de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn, organisator van het Amsterdamse Bos Golftoernooi.

De opbrengsten van het toernooi gaan naar een onderzoek naar de beste behandelmethode van een herseninfarct. Meespelen gaat nu eens niet om het verlagen van de eigen golfhandicap, maar om het verlagen van de lichamelijke handicap voor iemand anders.

Lees hier verder op de website van Dichtbij.nl

Clint Eastwood redt leven

Clint Eastwood heeft opnieuw een heldenrol gespeeld, ditmaal tijdens een golftoernooi in Californië. Tijdens een feest voor de vrijwilligers aan de vooravond van het het AT&T Pebble Beach Pro-Am dreigde toernooi-directeur Steve John te stikken in een stukje kaas.

De acteur van 83 jaar zag het gebeuren, aarzelde geen moment en paste onmiddellijk de heimlich-greep toe. Die greep zorgt voor extra druk, waardoor naar buiten schiet wat het slachtoffer dreigt te verstikken.

“Ik keek hem aan en ik kreeg geen adem,” zei toernooidirecteur John achteraf. “Eastwood begreep meteen wat er aan de hand was. Hij heeft mijn leven gered.” En Eastwood zei: “Ik zag die paniek in zijn ogen die mensen hebben wanneer ze hun leven aan zich voorbij zien trekken. Het zag er niet goed uit.”

Lees hier verder op de website van NOS.nl

Stichting Out of Bounds houdt op te bestaan

Stichting Out of Bounds, een initiatief van golfers, houdt op te bestaan. Oprichter Jules Sohier doneert 9.000 euro aan Stichting Care for cancer, een organisatie die kankerpatiënten thuis begeleidt.

Stichting Out of Bounds is in 2010 opgericht om kankerpatiënten door middel van persoonlijke coaching te helpen mentaal goed door behandelingen heen te komen. Met succesvolle fondsenwerving in de golfwereld is geld opgehaald dat Out of Bounds nu doneert aan Care for cancer. ‘Zij zetten daarmee voort wat ik voor ogen had,’ zegt oprichter Jules Sohier in een persbericht.

Sohier heeft zelf met kanker te maken. Hij kan de benodigde werkzaamheden niet langer meer combineren met zijn privé- en werksituatie. ‘Na twee chemokuren moet ik mijn prioriteiten anders gaan stellen in mijn leven. Ik heb dit besluit na veel wikken en wegen genomen. Dit is het juiste moment om te stoppen met de stichting omdat de opheffing momenteel niemand persoonlijk treft. Ik wil iedereen bedanken die de stichting een warm hart heeft toegedragen in de afgelopen jaren.’

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.nl

Pro zoekt baan

20131021_102637_1Vandaag schenken we extra aandacht aan Alastair Donald P.G.A. Golf Professional.  Alastair is de pro die mij het golfen zo goed als mogelijk heeft geleerd en mij af en toe nog bijspijkert (en dat is hard nodig). Hij zoekt vanaf januari een nieuwe uitdaging in de golfsport. Hij heeft  bijna 40 jaar ervaring in lesgeven, management en verkoop van golfmateriaal.

Mocht je een uitdaging weten of meer informatie voor hem hebben die zijn cariere een nieuwe wending kan geven: hij is te bereiken via aldonaldgolfpro@yahoo.com

Samen met Al Donald, zeker een Swinging 2014!

Ga hier naar de Facebook pagina van Alastair.

Pitch&Putt Golf Leeuwarden in actie voor Serious Request

Dit jaar staat het Glazen Huis in Leeuwarden. 3FM Serious Request vraagt onze aandacht voor kinderen die sterven door diarree. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar ruim 800.000 slachtoffers maakt en het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Om geld in te zamelen voor deze actie organiseren Pitch&Putt Golf Leeuwarden en de Pitch&Putt Golfvereniging Zuiderburen op zaterdag 7 december een speciaal “Elfsteden Pitch&Putt Golftoernooi”.

Geen Elfstedentocht maar Elfstedentoernooi
Initiatiefnemers Pitch&Putt Leeuwarden en de Pitch&Putt Golfvereniging hebben zich laten inspireren door de Friesche Elfstedentocht en bedachten deze originele variant om in actie te komen voor Serious Request. Zij geven aan: “Het is geweldig om met deze sportieve actie een bijdrage te kunnen leveren aan het doel van de Serious Request actie. En wij zijn zeker niet de enige die geld inzamelen, het halve land doet zo ongeveer mee. De Serious Request actie leeft ontzettend in Nederland en dat is belangrijk want dit doel verdient écht aandacht en een heleboel geld.” Het toernooi wordt gespeeld op de 18 holes Pitch&Putt Golfbaan in Leeuwarden. Zowel het inschrijfgeld, als de opbrengst van de holesponsoring en de inhoud van de collectebus worden geheel geschonken aan Serious Request. Leuk detail is dat de collectebus bij de toiletten staat, aangezien de slogan van dit jaar is: ‘Let’s clean this shit up’.

Ga hier naar de website voor meer informatie.

Golftoernooi Sampark goed voor 20.000 euro

Het jaarlijkse golftoernooi voor de onderwijsprojecten in India van de Genemuider Stichting Sampark heeft 20.000 euro opgebracht.

Zo’n 130 liefhebbers schreven zich in voor dit sportieve benefietevenement op de golfbaan in Nunspeet. Met het geld brengt Sampark beroepsscholing in de sloppenwijken van New Delhi tot stand en ondersteunt zij inmiddels vier basisscholen op het platteland van India.

Lees hier verder op de website de Stentor.

Social Media

Buienradar