Archief

Solheim Cup

Indrukwekkende overwinning Europa

Nog nooit wonnen de Europese dames zo afgetekend in de ontmoeting met Team USA. Na de 18-10 zege blijft de Solheim Cup in Europa.Hoewel de voorsprong waarmee de speelsters van captain Neumann naar de singles gingen, ruim was, was een (afgetekende) overwinning voor Europa zeker nog niet in kannen in kruiken.

Telde het Europese team immers niet een groot aantal rookies (6) die voor hun eerste rechtstreekse duel stonden, en blinken de Amerikanen niet juist uit in de vrouw tegen vrouw gevechten? De marge van vijf punten (10,5-5,5) voor het ingaan van de singles was ruim, maar er moest nog wel wat werk verzet worden voor de beker mee terug mocht naar Europa.Al snel bleek echter dat dit Europese Team maar met één doel naar de Colorado Golf Club waren gekomen op de slotdag. De buit definitief veilig stellen en zo voor het eerst in de geschiedenis de beker winnen op Amerikaanse bodem én voor het eerst de titel prolongeren.

De ene na de andere partij liet Europees voordeel zien en uiteindelijk stopte de teller pas bij 18-10, de grootste zege ooit sinds de wedstrijd in 1990 voor het eerst werd gespeeld.’Wat een geweldig gevoel is dit’, glom coach Neumann terecht na afloop van de wedstrijd. ‘Ik ben zo trots op het team, ze speelden zo goed deze week’, vatte ze de historische overwinning kort en kernachtig samen. En zelfs dat was nog een understatement.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Boeljon tussen de grootheden

Tijdens de openingsceremonie van de Solheim Cup zat Christel Boeljon tussen twee grootheden in: Laura Davies en Annika Sörenstam.

De kop is eraf – de Solheim Cup is officieel geopend.

Onder luid gejuich maakten beide teams – onder leiding van hun captains Alison Nicholas en Rosie Jones – hun officiële entree op Killeen Castle voor de Solheim Cup 2011.

Bekijk bij golf.nl een impressie van de openingsceremonie.

Daarbij werd tevens het junior Solheim Cup team van de Verenigde Staten gehuldigd – voor de tweede keer op rij wisten de jonge Amerikanen de beker mee naar huis te nemen.

Solheim Cup met Christel Boeljon

Vandaag begint op de golfbaan van  Killeen Castle de twaalfde editie van de Solheim Cup. Het evenement duurt van 23 tot en met 25 september.

Het is een teamwedstrijd tussen de twaalf beste speelsters van Amerika en Europa en is de grote tegenhanger van de Ryder Cup bij de heren. De strijd werd in 1990 in het leven geroepen op initiatief van Ping-oprichter Karsten Solheim.

Amerika won acht keer, Europa was drie maal de sterkste. Voor het eerst in de historie van de Solheim Cup maakt een Nederlandse speelsters deel uit van het elitegezelschap. Christel Boeljon wist zich door haar goede prestaties in de kwalificatieperiode (ze won het Turkish Open en was tweede in het Slowaaks Open) in het Europese team te spelen.

Ga hier naar de website van GolfWeekly voor meer informatie en hier naar de officiele website van de Solheim Cup.

‘De droom is nu werkelijkheid’

Nog een oefendag te gaan – dan gaat de Solheim Cup echt van start. Christel Boeljon vertelt over wat haar bezighoudt deze dagen. Ze is nog maar koud terug uit de Verenigde Staten – zondag speelde ze nog in Alabama in een toernooi van de Amerikaanse LPGA – en de eerste, belangrijke oefenronde voor de Solheim Cup is net achter de rug.

Dinsdagochtend vroeg stond de eerste voorspeeldag op het programma: Christel Boeljon ging de baan in met Karen Stupples –een Majorwinnares – samen met een ander duo: Laura Davies met rookie Melissa Reid, de winnares van het Deloitte Ladies Open en een week terug het Spaans Open. En terwijl het buiten stormt en regent, staan voor Christel Boeljon twee persconferenties achtereen op de rol: een in het Nederlands, de tweede voor de internationale pers. Met daaraan voorafgaand wat een-op-een interviews, waarin we Boeljon te spreken krijgen.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Bekijk de documentaire van Christel Boeljon online

In aanloop naar de Solheim Cup is de documentaire ‘The road to the Solheim Cup’, met Christel Boeljon in de hoofdrol op Golf.nl te zien. Op Sport1 werd de documentaire al enige tijd uitgezonden, maar vanaf vandaag is hij ook – in delen – hier op Golf.nl te zien. In de documentaire wordt Boeljon gevolgd in aanloop naar de Solheim Cup, die aanstaande vrijdag begint.

Vandaag zijn deel 1 en 2 van The road to the Solheim Cup te zien, morgen kunt u kijken naar deel 3.

Ga hier naar de website van Golf.nl om de documentaire te bekijken.

Social Media

Buienradar