Archief

Ryder Cup

Luiten neemt Ryder Cup heel serieus

Joost Luiten neemt de Ryder Cyp uiterst serieus. Nederlands beste golfer wil er alles aan doen om in september deel uit te maken van het Europese team in de titanenstrijd tegen de Amerikanen. Hij doet eind maart mee in Maleisië aan de eerste Eurasia Cup. Zeg maar een Ryder Cup in het klein en in dit geval spelen de tien beste golfers van de Europese Tour tegen de 10 beste van de Aziatische Tour.

De Bleiswijker eindigde zondag als 23e in de Dubai Desert Classic. ‘Voor mijn gevoel was er echt een veel betere score mogelijk geweest, maar goed, het is niet anders. Ik sloeg de ballen te weinig op de fairways en de greens’, meldde hij op zijn website na zijn slotronde van 70 slagen, 2 onder par.

Lees hier verder op de website van het AD.nl

Ruud Gullit wordt ambassadeur Ryder Cup golf

Ruud Gullit is een van de speciale ambassadeurs van de Ryder Cup in 2014. De Nederlandse oud-voetbalvedette was maandag aanwezig bij de kick-off van het tweejaarlijkse golftreffen tussen de Verenigde Staten en Europa in Gleneagles.

Over een jaar vangt op deze beroemde golfbaan in Schotland de strijd aan tussen de beste Amerikaanse en Europese golfers. Gullit reisde met onder anderen de beide teamcaptains en Schotse politici in een oude stoomtrein van Edinburgh naar Gleneagles Station.

Lees hier verder op de website van Nieuwsblad.

‘Luiten en Huizing in Ryder Cup’

Als nu de balans zou worden opgemaakt voor de Ryder Cup, zouden zowel Joost Luiten als Daan Huizing deel uit maken van het Europese team.

Luiten staat bovenaan in de tussenbalans van de Race to Dubai. Tevens staat de 27-jarige Bleiswijker tweede achter Henrik Stenson in de andere kwalificatiemogelijkheid, het aantal behaalde punten op de wereldranglijst Huizing bezet daar de vijfde plek door zijn twee zeges op de Challenge Tour.

De eerste vijf Europese spelers van de mondiale ranglijst plaatsen zich automatisch voor de prestigieuze strijd tussen Europa en de Verenigde Staten. Evenals de eerste vier in de Race to Dubai. Captain Paul McGinley heeft drie wildcards tot zijn beschikking.

Lees verder.

Naar de Ryder Cup 2014

September 2014 lijkt nog ver weg, maar wie de Ryder Cup, het belangrijkste golftoernooi wil bijwonen, moet er op tijd bij zijn. 

Thomas Cook Sport heeft de nodige plaatsen kunnen bemachtigen en stelde voor de echte golfliefhebbers een arrangement samen. De Ryder Cup vindt plaats van 26 tot 28 september in het Schotse Gleneagles, een van de oudste en beroemdste banen in Europa. Het arrangement omvat vijf overnachtingen met ontbijt (van 24 tot 29 september) in het viersterren-hotel Atholl Palace, vier dagkaartjes voor de Ryder Cup, de verplaatsingen tussen het hotel en de golfbaan, het bijwonen van de openings- en slotceremonie en een Ryder Cupgeschenk.

De prijs van het arrangement bedraagt per persoon op basis van een tweepersoonskamer 3199 euro. Indien u dat wenst, kunt u ook de vlucht via Thomas Cook Sport reserveren. Wilt u zeker zijn van een plaats, dan is snel reserveren aangeraden.

Lees hier verder op de website van Weekend.be.

Vrijwilligers gezocht voor Ryder Cup 2014

U kunt zich de komende weken opgeven voor een mooie ‘job’ op Gleneagles.

In de nazomer van 2014 verdedigt Europa op de baan van het Schotse Gleneagles de Ryder Cup. Zo’n 250.000 toeschouwers uit bijna alle delen van de wereld zullen naar de baan bij de plaats Perth afreizen om de match der matches te volgen.

Naast de professionele staf van de Europese Tour en de Britse PGA zullen er naar schatting achttienhonderd vrijwilligers nodig zijn om alles in goede banen te leiden.

Ook u kunt zich vanaf nu tot 14 april van dit jaar opgeven voor wat ongetwijfeld een geweldige ervaring zal zijn.

Edward Kitson is de Match Director voor de Ryder Cup 2014: ‘De Ryder Cup is een uniek evenement dat voor veel passie bij spelers en toeschouwers zorgt, op een manier die je bij geen enkele andere sport tegenkomt. Dit maakt het vrijwilligerswerk tijdens de Ryder Cup zo heel bijzonder. Het is een kans om deel uit te maken van iets historisch en om de wereld in Schotland te verwelkomen.’

Ga hier naar de website van Golf.nl voor meer informatie.

Watson captain Amerikaans golfteam Ryder Cup

Tom Watson is donderdag benoemd tot captain van het Amerikaanse golfteam dat in 2014 om de Ryder Cup speelt. Hij is met 63 jaar de oudste captain die de Amerikanen ooit hebben aangesteld. Watson is een grootheid. Hij won in zijn actieve carrière acht majors, waaronder vijf keer het Brits Open.

Hij volgt Davis Love III op, die in september van dit jaar niet kon voorkomen dat het Amerikaanse team in Medinah de strijd om de Ryder Cup verloor van het Europese golfteam. Watson was al eens eerder teamcaptain. Hij voerde de Amerikaanse ploeg aan die in 1993 de Ryder Cup won. Dat was de laatste keer dat Amerika de prestigieuze strijd op vijandige bodem wist te winnen.

Olazabal gunt een ander de rol van captain

José Maria Olazabal is bij de volgende Ryder Cup in 2014 geen captain van het Europese golfteam. Hij zei dinsdag in Londen dat hij een ander die functie gunt. De Spanjaard leidde zaterdag op de Medinah Country Club nabij Chicago het Europese Team naar een spectaculaire zege op de Verenigde Staten in de prestigieuze tweestrijd.

 

‘Het is veel werk en vergt veel van je. Bovendien is er een groot aantal spelers die ik graag de kans gun om deze positie te bekleden. Om die reden doe ik het over 2 jaar niet.’ De Ryder Cup is dan in het Schotse Gleneagles.

 

Jose Maria Olazabal nooit meer captain Ryder Cup

Captain Jose Maria Olazabal  beschreef zijn rol in de aanloop en tijdens de Ryder Cup 2012 als een ‘marteling’. Bij terugkeer uit de Verenigde Staten verklaarde de Spanjaard klaar te zijn met zijn functie en niet meer daarvoor in aanmerking wil komen. Na zeven keer als speler en nu als captain komt er een einde aan een 25-jarige loopbaan in de Ryder Cup voor Olazabal. ‘Ik kan jullie verzekeren het

is klaar. Als ze me weer vragen is het nee!, klaar. Het is een hoop werk en vraagt heel veel van je voor een lange tijd. Het is een moeilijke functie en soms is het zelfs een marteling’.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Tom Boonen met een golfclub

De Belg Nicolas Colsaerts maakte de voorbije dagen fameus furore op een golftoernooi in de Verenigde Staten. Dat hij een topper zou worden, zagen de kenners al toen hij nog maar zestien was. Al moest hij eerst wel door een dipje.

Hij heeft maar één gebrek. Hij rookt. Af en toe zelfs, wordt beweerd, terwijl hij een balletje staat te slaan. Voor een topsporter en een aankomend rolmodel is dat niet ideaal, maar het zal hem momenteel ongetwijfeld worden vergeven. Nicolas Colsaerts heeft de voorbije dagen Belgische golfgeschiedenis geschreven.

Lees hier verder op de website van De Standaard.

14,5-13-5, Europa behoudt de Ryder Cup!

Door ijzersterk spel in de singles op zondag heeft Europa de Ryder Cup behouden, ook al had Amerika na de foursomes en fourballs een voorsprong van vier punten. Martin Kaymer maakte de beslissende putt.

Amerika begon de laatste ronde met een voorsprong van 10-6, maar Europa vocht terug en deed het beter in de singles. Acht single-partijen werden gewonnen door het team van captain José María Olazábal’s, dat gekleed ging in een blauw-witte outfit ter ere van Seve Ballesteros. Het waren de favoriete kleuren van de Spaanse golflegende en hij droeg blauw-wit op de laatste dag van een major.

Amerika verloor de Ryder Cup nog nooit – sinds het begin van het duel in 1927 – bij een voorsprong van meer dan twee punten op de laatste dag. Europa wist de ‘mission impossible’ toch te klaren.

Het was tot 2012 maar één keer gebeurd dat een team een achterstand van 10-6 wist goed te maken en dat was in 1999 op Brookline. Toen wonnen de Amerikanen met één punt verschil (14.5-13,5).

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.nl

Social Media

Buienradar