Archief

Pitch en Putt

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Opening Pitch&Putt Golfbanen in Doetinchem en Het Rijk van Margraten

Vandaag  worden de Pitch&Putt Golfbanen in zowel Doetinchem als Het Rijk van Margraten (Cadier en Keer) officieel geopend. In Doetinchem wordt de openingshandeling verricht door burgemeester Joosten en wethouder Kroon. Wie de openingshandeling op de baan van Het Rijk van Margraten verricht, blijft nog een verrassing. Tevens organiseren beide banen op 5 april een feestelijk Open Dag om jong en oud vrijblijvend kennis te laten maken met Pitch&Putt Golf. Iedereen is van harte welkom!

Win een BMW bij Pitch&Putt Golf Doetinchem
De nieuwe Pitch&Putt Golfbaan is een schitterende en sportieve aanwinst voor Doetinchem. De 18 holes Pitch&Putt Golfbaan biedt veel afwisseling door onder andere hoogteverschillen tot wel 12 meter. Naast de Pitch&Putt Golfbaan beschikt het park over een 18 holes Funny Golfbaan, gemaakt van kunstgras en gelegen in een parkachtige setting. Beide banen bieden plezier voor jong en oud en voor recreatieve en geoefende spelers. Ook beschikt het park over een volwaardige driving-range met ballenautomaat en overdekte afslagplaatsen. In het moderne clubhuis of op één van de gezellige terrassen is iedereen welkom om te komen genieten van een hapje of een drankje. Tijdens de Open Dag op 5 april vindt om 10.00 uur de officiële opening voor genodigden plaats door burgemeester Joosten en wethouder Kroon.  Na de officiële opening, start vanaf 12.00 uur een spectaculaire “hole-in-one” actie met een fantastische prijzen waaronder een nieuwe BMW van BMW dealer Broekhuis Oost!

Helikopterspektakel bij Pitch&Putt Golf Het Rijk van Margraten
Sinds begin dit jaar beschikt Het Rijk van Margraten over een 9-holes Pitch&Putt Golfbaan. De Open Golfdag op 5 april aanstaande start om 10.00 uur met de spectaculaire komst van een bijzondere gast. Robert-Jan Derksen, bekend van het populaire tv-programma Zappsport, komt per helikopter langs om kinderen te helpen bij het golfspel. Zappsport gaat hier een super leuke tv-uitzending van maken met als thema “kids & golf”. Naast het helikopter en tv-spektakel, zijn er voor jong en oud diverse sportieve activiteiten om op een vrijblijvende manier kennis te maken met de golfsport. Om 11.30 uur zal de officiële opening van de Pitch&Putt Golfbaan plaatsvinden. Tijdens de Open Golfdag is Iedereen van harte uitgenodigd om met het hele gezin, opa’s en oma’s of andere familieleden mee te doen aan de familiewedstrijd op de Pitch&Putt Golfbaan. De benodigde materialen kunnen geleend worden bij de baan en een GVB is niet nodig. Uiteraard kan men in het sfeervolle clubhuis met terras genieten van lekker eten en de authentieke Limburgse gastvrijheid.

Kijk voor meer informatie op www.pitch-putt.nl

Dutch Open voor 2e jaar bij Pitch&Putt Golf Orvelte

Het was even onduidelijk waar de zevende editie van het Dutch Open in 2014 zou worden gehouden. Maar nu het is definitief. Na het succes in 2013, organiseren Pitch&Putt Golf Orvelte en Brasserie ‘t Flinthoes dit jaar wederom het Dutch Open.

Het Dutch Open is één van grootste internationale Pitch&Putt Golftoernooien. Aan het toernooi zullen zo’n 100 nationale en internationale topspelers uit 10 verschillende landen strijden om de toernooizege. Na een spannende finale werd de laatste editie gewonnen door Ray Murphy. De Ier heeft inmiddels al drie Dutch Opens op zijn naam staan. Tot op heden is de Drent Rolf Kwant de enige Nederlander die het toernooi in 2010 op zijn naam wist te schrijven.

Lees hier verder op de website van de krant van midden van Drenthe.

Pitch&Putt Golf Papendal gekozen tot beste baan van 2013

Afgelopen maandag 20 januari j.l. is, tijdens de landelijke Pitch&Putt Golf Marketing- en Communicatiedag in Koudum, de ‘Beste Pitch&Putt Golfbaan van 2013’ gekozen. Belangrijke criteria hierbij zijn onder andere franchisenemerschap, greenkeeping en marketing & communicatie. Uit alle 25 Pitch&Putt Golfbanen is de baan van Suzanne Bosch in Papendal uiteindelijk gekozen tot ‘Beste Pitch&Putt Golfbaan van het jaar 2013’.
Goed zichtbaar en vindbaar

Suzanne Bosch is ontzettend blij met de uitverkiezing: “Samen met mijn team heb ik afgelopen jaar hard gewerkt en de titel ‘Beste Pitch&Putt Golfbaan van het jaar’ is voor mij dan ook een hele belangrijke waardering. Ik ben heel erg trots op mijn medewerkers.”
Lees hier verder op de website van Pitch&Putt.

Nieuwe exploitant Pitch&Putt Golf Koekange met ambitieuze plannen

Frans de Rooy, de voormalige exploitant van Pitch&Putt Golf Koekange, vertrekt na 4 jaar weer terug naar Leiden. De vestiging is te koop gezet. Peter Kats uit Hoogeveen is vanaf de start van het nieuwe seizoen op 1 maart de nieuwe, trotse bedrijfsleider. Kats ziet het als een enorme uitdaging om het succes van een bedrijf, waar golf en horeca samen komen, verder uit te breiden.

Op dit moment staat de vestiging in Koekange nog steeds te koop. Eigenaar Erik Jorritsma hierover: “De vestiging blijft te koop, hoewel dit niet leidend is. Reden hiervoor is dat Pitch&Putt Golf landelijk nog steeds groeit en we graag willen investeren in nieuwe projecten. We hebben nu 25 vestigingen en momenteel zijn we bezig met nieuwe projecten in Almere en Amsterdam. Kortom, mochten we deze vestiging kunnen verkopen, dan doen we dat. De vestiging in Koekange blijft wel heel speciaal, het is namelijk de allereerste Pitch&Putt Golfbaan in Nederland. Bij Peter Kats is de baan zeker in goede handen. Ook blijft hij als franchisenemer aangesloten bij de Pitch&Putt Golf formule.”

Lees hier verder op de website van Golfnet.nl

Het Rijk en Pitch&Putt bundelen krachten

Het Rijk en Pitch&Putt bundelen krachtenVoor de exploitatie van de 9-holes par-3 baan op Golfbaan Het Rijk van Margraten gaat Het Rijk Golfbanen nauw samenwerken met Pitch&Putt Golf.

Op vrijdag 11 oktober hebben beide partijen een handtekening gezet onder een ‘pilot-overeenkomst’ die de eerste samenwerking tussen een volwaardige golfbaan en een Pitch&Puttgolfbaan een feit maakt. De samenwerking gaat in op 1 januari 2014.

‘Pitch&Putt Golf slaat de ideale brug tussen ons huidige bedrijf en de startende golfer’, zegt Hans Blaauw, algemeen directeur van Het Rijk Golfbanen. ‘Voor veel mensen vormt de korte baan immers een eerste, laagdrempelige kennismaking met de golfsport, waarna ze doorstromen naar het grotere werk. De bestaande combinatie van de 9-holes par-3 en de 18-holes golfbaan maken van Het Rijk van Margraten de ideale locatie om deze doorstroom een goede kans te geven. Wij zijn ervan overtuigd dat we door het bundelen van onze krachten de golfsport in de volle breedte kunnen promoten en nog meer mensen kunnen laten genieten van het spel.’

Lees verder op Golf Weekly.

Nederlands B en C Kampioenschap Strokeplay bij Pitch&Putt Golf Groningen

Op zaterdag 12 oktober 2013 wordt bij Pitch&Putt Golf Groningen het B en C NK Strokeplay gespeeld. Dit is een kampioenschap voor Nederlandse Pitch&Putt Golf topamateurs. Het betreft spelers die qua niveau net onder de Nederlandse ‘top’ spelen maar wel op hoog niveau Pitch&Putten. Door dit toernooi is het ook voor deze spelers mogelijk om binnen hun eigen categorie een Nederlands Kampioenschap Pitch&Putt Golf te spelen.

De baan in uitermate geschikt voor een Kampioenschap van dit formaat. Pitch&Putt Golf Groningen ligt in het recreatiegebied Kardinge, bij de stad Groningen. De professioneel aangelegde baan is een uitdaging voor zowel golfers als niet-golfers. De 18 holes zijn ruim van opzet en voorzien van bunkers, vijvers, rough en greens. De spelers zullen geconcentreerd moeten blijven spelen om zich tot Nederlands Kampioen in hun categorie te kunnen kronen.

Toeschouwers zijn van harte welkom om de kunsten van de spelers te aanschouwen. De toegang aan de Biesemaar 10 in Groningen is gratis. Het toernooi zal om 09.30 uur starten en de finaleronde zal omstreeks 13.30 uur beginnen.

Ga hier naar de website van Pitch&Putt.

Internationaal Pitch&Putt Golftoernooi in Orvelte

Komend weekend (23, 24 en 25 augustus) wordt  voor de zesde keer het Pitch&Putt Golf Dutch Open gespeeld. Nadat het toernooi eerder al in Bussloo en Molenhoek werd gespeeld, is dit jaar gekozen voor de Pitch&Putt Golfbaan in het Drentse Orvelte.

 

Topspelers
Het Dutch Open is één van grootste internationale Pitch&Putt Golftoernooien. Komend weekend zullen zo’n 140 nationale en internationale topspelers uit 10 verschillende landen strijden om de toernooizege. Tot op heden is de Drent Rolf Kwant de enige Nederlander die het toernooi op zijn naam wist te schrijven (2010). Alle voorgaande toernooien werden gewonnen door Ierse topspelers als Ray Murphy en John-John Walsh.

Publiek van harte welkom
Het toernooi begint vrijdagmiddag met een Matchplay Knockout Toernooi. Op zaterdag verricht burgemeester Jan Broertjes van de gemeente Midden-Drenthe de officiële openingshandeling van het toernooi. De Pitch&Putt Golfbaan in Orvelte is het gehele toernooi vrij toegankelijk voor publiek. Bezoekers van het toernooi kunnen de spelers van heel dichtbij in actie zien. Er worden dan ook veel bezoekers verwacht tijdens het spectaculaire, internationale golfevent in Orvelte. Iedereen is van harte welkom!

Lees hier verder op de website van Pitch & Putt.

Landal Dutch Open Pitch&Putt Golftoernooi in Orveltermarke

Op 23, 24 en 25 augustus wordt het Landal Dutch Open Pitch&Putt Golftoernooi bij Landal Orveltermarke gespeeld. Nationale en internationale topspelers geven acte de présence. De Drentse baan is vrij toegankelijk voor publiek, van heel dichtbij kan men de spelers in actie zien. Op zaterdag zal burgemeester Jan Broertjes van de gemeente Midden-Drenthe de officiële openingshandeling van het toernooi verrichten.

Tot op heden is de Drent Rolf Kwant de enige Nederlander die het toernooi in 2010 op zijn naam wist te schrijven. Alle andere zes edities werden gewonnen door Ierse topspelers als Ray Murphy en John-John Walsh. Ook in 2013 zal het spelersveld bestaan uit zo’n 140 topspelers uit 10 verschillende landen. Het toernooi wordt gespeeld onder auspiciën van de Nederlandse Pitch&Putt Bond (NPPB) en de Internationale FIPPA.

Lees hier verder op de website van TourPress.nl en ga hier naar de website van Landal.

Pitch&Putt Golf bestaat 15 jaar

Precies 15 jaar geleden werd in Koekange de allereerste Pitch&Putt Golfbaan geopend door Erik Jorritsma. “Wat in Ierland kan, kan hier ook”,  was zijn gedachte. Hij bedacht het concept van de Pitch&Putt Golf franchiseformule én met groot succes. Pitch&Putt Golf is hard op weg naar een landelijke dekking, medio 2013 wordt de 24stebaan in Nederland geopend.

De oorsprong
De bakermat van Pitch&Putt Golf ligt in Ierland en Engeland. Al sinds 1935 zijn daar op de vele banen duizenden actieve spelers te vinden. Met name in Ierland worden er wekelijks toernooien en competities gespeeld en is het een echte volkssport. Sinds de start van Pitch&Putt Golf in Nederland in 1998, groeit de interesse voor Pitch&Putt Golf ook in de rest van de wereld. Naast het opzetten van het concept in Nederland, heeft Jorritsma tevens aan de wieg gestaan van de oprichting van internationale Pitch&Putt Golf Bonden waarbij zo’n 19 landen betrokken zijn.

Pitch&Putt Golf anno 2013
Pitch&Putt Golf is het seizoen 2013 gestart met een nieuwe ‘look & feel’ en een nieuwe slogan, The Best of Golf! Jorritsma, directeur van Pitch&Putt Support, ligt toe: “Profileerden we ons tot op heden als (een van de vele) aanbieder(s) van een leuke activiteit, vanaf nu zetten we het Pitch&Putt Golfspel nadrukkelijker ‘in de etalage’. Het golfspel voor iedereen is ons uithangbord. Dat is, zeker in de markt van groepsuitjes, onze grote onderscheidende waarde. Pitch&Putt Golf wil zich anno 2013 als een onderscheidend en dynamisch merk in de markt zetten. We profileren ons daarbij als altijd verrassend, gedurfd, soms wat de randjes opzoekend, onderscheidend, maar geschikt voor jong en oud. Kortom Pitch&Putt Golf heeft al het beste van het golfspel!”

Kijk voor meer informatie op www.pitch-putt.nl

 

Google beloont Pitch&Putt Golf

Pitch&Putt Golf is een snelgroeiend franchiseconcept in Nederland. Met 24 golfbanen, blijft de groei van het concept in Nederland zeker niet onopgemerkt. Echter het succes van het concept is nu ook opgemerkt door één van de grootste bedrijven in de wereld: Google!

Een enorme eer
Aangezien de meeste reserveringen om te spelen op één van de 24 Pitch&Putt Golfbanen via de website www.pitch-putt.nl gaan,  zijn de online bezoekersaantallen van deze site de laatste jaren enorm gegroeid. De franchisegever, Pitch&Putt Support uit Drenthe, is namens het Amerikaanse bedrijf, benaderd door Google Nederland. “Een enorme eer”, aldus Erik Jorritsma, directeur en grondlegger van Pitch&Putt Golf in Nederland. “Wie verwacht nou zoiets? Ons is gevraagd of we dit jaar een belangrijk evenement organiseren. Dat is in ieder geval het Pitch&Putt Golf Dutch Open later dit jaar in Orvelte. Het is een internationaal toernooi waarbij alle topspelers uit de Pitch&Putt Golfwereld bij aanwezig zijn. Een ander hoogtepunt dat we genoemd hebben is ons 15 jarige bestaan in 2013. Juist dit jubileum vindt Google een prachtige aanleiding om ons eens flink in het zonnetje te zetten.”

Google past logo aan
Het 15 jarige bestaan van het concept in Nederland is dan ook aanleiding geweest om Google te doen besluiten om vanaf komende week -de gehele week- het bekende logo van de zoekmachine aan te passen in het teken van het 15 jarige jubileum van Pitch&Putt Golf.

Ga hier naar de website van Pitch & Putt voor meer informatie.

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Social Media

Buienradar