Archief

PGA Tour

Luiten: ‘Rookie in de VS’

Joost Luiten bericht via zijn Weblog op Telegraaf.nl het volgende:

Mijn derde toernooi op rij in de Verenigde Staten is opnieuw een groot evenement. In het World Golf Championship op Doral in Miami doen de beste spelers ter wereld mee. 

 Ik ben hier al vanaf zondag om de baan te verkennen. Hij is helemaal op de schop gegaan ten opzichte van vorig jaar, een heel andere outlet. Dat kan wellicht een voordeel zijn voor me, omdat ook de andere spelers niet weten wat ze te wachten staan. Een ding is me opgevallen. De greens zijn super.Ik heb wel gemerkt dat het lastig is om een topprestatie te leveren op banen die ik niet ken. Ik voel me een soort ‘rookie’ hier in de Verenigde Staten.
De meeste andere golfers spelen hier al jaren en weten op de meeste golfbanen wat ze kunnen verwachten. Ik als nieuweling heb die ervaring hier nog niet.Het lastigste is dat ik me daarom ook niet mentaal kan instellen op wat ik voor mijn kiezen krijg. Daar had ik vooral last  in het Northern Trust Open. Al speelde ik een week later in het WK Matchplay wel heel goed. Ik had een beetje pech door op de achttiende hole te verliezen van een heel goed spelende Ryan Moore, want anders had ik een eind kunnen komen.

Luiten mist cut in Los Angeles

Joost Luiten heeft de cut gemist op de Northern Trust Open in Los Angeles. De 28-jarige Bleiswijker liep op de fraaie Riviera Country Club een rondje van 70 slagen. Dat was niet voldoende om een tegenvallende eerste ronde van 75 slagen voldoende te compenseren.

 Luiten deelde na twee ronden en 145 slagen de 73e positie van het klassement. Bae Sang-Moon uit Zuid-Korea leidt voorlopig in Los Angeles. Hij had slechts 133 slagen nodig voor twee ronden.

Luiten vervolgt het seizoen met een optreden op het WK matchplay in Carlton, het Cadillac Championship in Doral en, als hoogtepunt, de Masters in Augusta.

Via Telegraaf.nl.

Eerste golfzege Stadler na 238 mislukte pogingen

Na 238 mislukte pogingen is golfer Kevin Stadler er eindelijk in geslaagd een toernooi uit de Amerikaanse proftour te winnen. De 33-jarige Amerikaan zegevierde zondag (plaatselijke tijd) in de Phoenix Open.

Stadler herstelde zich in zijn slotronde van een dubbele bogey en leverde een kaart in van 68 slagen, 3 onder par. Hij bleef daarmee met zijn eindscore van 268 (-16) zijn landgenoot Bubba Watson en de Canadees Graham de Laet precies één slag voor.

Stadler verdiende met zijn eerste overwinning in 239 toernooien een startbewijs voor de Masters in Augusta. Dan ontmoet hij zijn vader Craig Stadler, die als oud-winnaar van het beroemde majortoernooi automatisch mag meedoen.

Via Algemeen Dagblad.nl.

Jimmy Walker wint openingstoernooi PGA

Jimmy Walker mag zich de eerste winnaar noemen van het nieuwe seizoen op de Amerikaanse golftour PGA. De Amerikaan zegevierde zondag (plaatselijke tijd) in het Californische San Martin in het openingstoernooi Frys.com Open.
Voor de 34-jarige Walker was het tevens de eerste PGA-zege in zijn carrière, waarin hij al 188 toernooien speelde.

Walker eindigde na een slotronde van 66 slagen (5 onder par) op een totaal van 267 (-17) en bleef daarmee de ervaren Vijay Singh van de Fiji-eilanden twee slagen voor. Vier golfers deelden de derde plaats op drie slagen van de winnaar, die 900.000 dollar (663.000 euro) ontving.

Via AD.nl.

PGA Tour – 10 miljoen voor Henrik Stenson

De Zweed Henrik Stenson is ruim 10 miljoen dollar rijker. Met het winnen van het Tour Championship, dat hem ook nog een een cheque van 1.4 miljoen dollar opleverde, won hij ook de FedExCup dat hem ook de bonus opleverde van 10 miljoen.

De 37-jarige Zweed eindigde na een ronde van 68 slagen (-2) op 13-onder par en dat waren drie slagen minder dan de Amerikaanse rookie Jordan Spieth en zijn landgenoot Steve Stricker.

Stenson liet op de laatste dag drie birdies en een bogey noteren en door zijn overwinning verdrong hij Tiger Woods van de eerste plaats in de FedExCup ranking. Woods eindigde op de 22e met een eindscore van par.

Via Golfnet.nl.

US PGA Championship met Joost Luiten

Joost Luiten maakt zijn debuut in de laatste major van het jaar: het US PGA Championship. Challenge Tour-pro’s Floris de Vries en Jurrian van der Vaart spelen in Noorwegen. Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel spelen een wedstrijd van de LPGA Tour

Deze week wordt de vierde en laatste major van het seizoen gespeeld. Op de Ocean Course van Kiawah Island wordt het US PGA Championship gespeeld. Joost Luiten maakt zijn debuut in het kampioenschap.Het US PGA Championship is na de Masters het jongste major championship. Deze week wordt de 94ste editie gespeeld. Tot 1958 was het een matchplay-toernooi. Het is de meest onbekende van de vier golfmajors.Titelverdediger is Keegan Bradley. De Amerikaan won vorig jaar na een bizar slot op de Atlanta Atlethic Club. Door een dubbel bogey op de vijftiende leek hij de overwinning aan Jason Dufner te geven. Bradley knokte zich echter terug en Dufner maakte een aantal fouten. Een play-off volgde en Bradley won zijn eerste major.

Vorige week won Keegan Bradley de Bridgestone Invitational. Hij komt dus in vorm naar Kiawah Island om zijn titel te verdedigen.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Luiten mag meedoen aan PGA Championship

Joost Luiten speelt volgende week op het US PGA Championship, het vierde en laatste Major-toernooi van het golfjaar.

De Bleiswijker speelde vorig jaar ook al zeer verdienstelijk in dit toernooi in de Verenigde Staten en eindigde toen op de gedeelde 21e plaats.

Luiten reisde eerder deze maand vergeefs af naar Schotland voor het Brits Open. Hij was op de lijst van reserves naar de eerste positie opgeschoven, maar zag uiteindelijk niemand meer op het laatste moment nog afhaken.

Dat was een frustrerende ervaring, want ondanks lichte blessures bij een aantal spelers begon iedereen aan zijn ronde.

Voor Luiten wordt het toernooi in Rochester, New York zijn derde Major. In 2012 werd hij bij The Open gedeeld 45e.

Lees hier verder op de website van Nu.nl

Spieth jongste winnaar op PGA Tour in 82 jaar

De pas 19-jarige golfer Jordan Spieth heeft zondag (plaatselijke tijd) de John Deere Classic gewonnen. De Amerikaanse tiener werd daarmee de jongste winnaar van een PGA-toernooi sinds 1931.

Spieth pakte de zege op de baan in Silvis na een play-off, die nodig was omdat behalve hij ook titelverdediger Zach Johnson en David Hearn na vier speeldagen op 19 onder par stonden. Op de vijfde extra hole besliste de jongeling het duel in zijn voordeel.

Spieth treedt in de voetsporen van Ralph Guldahl, die 82 jaar geleden als 19-jarige de Santa Monica Open won. De eerstejaars prof houdt aan zijn zege ruim 630.000 euro over.

Hoe meet je hoe hard een green is?

Via GolfWeekly een interessant artikel over wat ik zelf ‘green meets science’ wil noemen. Toernooiorganisaties willen spelers niet alleen een bepaalde snelheid op de greens voorschotelen, ze willen de spelers ook harde of juist zachte greens geven. Dit goed voor elkaar krijgen, is een vak apart. Maar ook om te meten en weten HOE hard of zacht en HOE snel of langzaam de green is, zijn er speciale meetinstrumenten.

Met een stimpmeter kan je bijvoorbeeld meten hoe snel een green is. Paul Vermeulen is ‘agronomist’ bij de PGA Tour en laat in onderstaande filmpje zien hoe je de hardheid van de greens kunt meten.

Eerste grote zege Bae Sang-Moon

De Zuid-Koreaanse golfer Bae Sang-Moon heeft zondag (lokale tijd) op het Byron Nelson Championship zijn eerste overwinning op de PGA-Tour geboekt. Na drie ronden van 66 slagen kwam Bae op de slotdag tot een rondgang van 69 slagen.

Bae bereikte daarmee een totaal van 267 slagen en passeerde zo de Amerikaan Keegan Bradley die afsloot met een ronde van 72.

Bradley was op de openingsdag nog goed geweest voor een uitmuntende ronde van 60 slagen. De Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel werd met 270 slagen derde.

Social Media

Buienradar