Archief

Marjet van der Graaff

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Marjet van der Graaff stopt als tourspeler

Na een carrière van zes jaar heeft Marjet van der Graaff een punt achter haar loopbaan als Tourspeelster gezet. In een interview op de website Golf.nl, geeft de geboren Zeeuwse, te kennen dat ze eerder dit jaar al besloten had om te stoppen als tourspeelster op de LET. Naast een klinkende overwinning met Christel Boeljon op de Nations Cup in 2009, bleef Van der Graaff zonder hoofdprijs in de 84 keer dat ze aantrad.

Ze had twee keer een top 10 notering met als beste resultaat een gedeelde 4e plaats op het Deutsche Bank Ladies Swiss Open in 2012, een week later nog een zevende plaats op het Prague Golf Masters. In totaal verdiende de Nederlandse 133.748,79 euro op de LET. Op de LET Access Series wist ze één keer te winnen toen ze het Banesto Tour Zaragoza in Spanje op haar naam schreef. “Het is klaar”, is het duidelijke antwoord van Van der Graaff op Golf.nl.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Dit weekend: Iers Open


Het Iers Open wordt dit weekend weer gespeeld, voor Nederland doen Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Joost Luiten mee. Voor het eerst sinds 2006 keert het Iers Open terug naar de uitstekende parkbaan van Carton House. Zeven jaar geleden had het ontwerp van Colin Montgomerie te maken met heel slecht weer en het was de Deen Thomas Björn die met een score van zeven onder par won.

Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen, werdern respectievelijk vijfde en twaalfde op dit toernooi in 2006. Lafeber eindigde in 2008 als derde op Adare Manor, waar winnaar Richard Finch op de laatste hole na het slaan van zijn approach het evenwicht verloor en in de rivier de Maigue viel.

Meer via de website van de European Tour.

Van der Graaff zonder te spelen vierde

Marjet van der Graaff is als vierde geëindigd in het Ladies German Open. Om die positie te verdedigen hoefde de Rijswijkse golfster niet eens de baan meer op. Golfpark Gut Häusern bij München stond door het aanhoudende slechte weer goeddeels onder water.

De omstandigheden waren zo beroerd dat de organisatie besloot, na slechts 27 holes, alleen nog een een play-off te houden om de winnares aan te wijzen.

De Spaanse Carlota Ciganda sloeg op de eerste extra hole meteen toe en verwees de 17-jarige Engelse Charley Hull naar de tweede plaats. Ciganda kreeg voor haar zege 52.500 euro en een Audi met ongeveer dezelfde waarde. Beide speelsters waren uitgekomen op een totaal van 101 slagen. Van der Graaff deelde met 103 de vierde plaats.

Van der Graaff zesde bij German Open

De deelneemsters aan het German Open moeten zaterdag, als ze tenminste boven de streep blijven, 36 holes afwerken. De hevige regenval had de golfbaan Gut Häusern compleet onder water gezet. Omdat zich geen weersverbetering aandiende, besloot de organisatie de speelsters vrijdag een vrije dag te geven.

Na de eerste ronde bezet Marjet van der Graaff de gedeelde tiende plaats. De Rijswijkse opende met een ronde van 69 slagen (3 onder par), twee meer dan de vijf leidsters. Ze sloeg onder meer vijf birdies.

Golfsters vallen terug op World Ladies

De Nederlandse golfsters Dewi-Claire Schreefel en Marjet van der Graaff zijn in het World Ladies Championship in China teruggevallen naar de 15de plaats in de teamwedstrijd. Dat was te wijten aan de zwakke tweede ronde van Van der Graaff, die vrijdag op golfcomplex Mission Hills in Hainan 81 slagen noteerde, 9 boven par.

Schreefel deed het wel naar behoren met opnieuw een ronde van 71 slagen. In het individuele klassement steeg ze naar de 21e plaats met 142 slagen (-2), hoewel nog niet alle speelsters hun tweede ronde vrijdag kon afmaken. Mist zorgde voor lang oponthoud.

Lees verder.

Schreefel en Nivard door in Ierland

In het Iers Ladies Open slaagden alleen Dewi-Claire Schreefel en Marieke Nivard erin de cut te halen.

Met een sterke finish vlak voor het einde van de tweede ronde speelde Dewi-Claire Schreefel zich in het Iers Open naar de gedeelde vijftiende plaats. Schreefel birdiede de par-5 zevende en par-3 achtste – haar zestiende en zeventiende hole – en behield daarmee aansluiting bij de beste tien in het veld.

Marieke Nivard is de tweede Nederlandse speelsters die de cut haalde. Nivard staat met +5 voor het toernooi gedeeld 43ste.

Voor Chrisje de Vries, Marjet van der Graaff en Kyra van Leeuwen is het toernooi afgelopen. Zij haalden met +11 (De Vries), +12 (Van der Graaff) en +16 (Van Leeuwen) de cut, die op +7 lag, niet.

Lees verder.

Derde plaats Marjet van der Graaff op Swiss Ladies Open Carly Booth wint

Met een gedeelde vierde plaats op het Swiss Ladies Open heeft Marjet van der Graaff haar beste professional resultaat ooit op de Ladies European Tour (LET) gehaald. Met ronden van 69-71-67-70 eindigde de Rijswijkse op een totaal van -11, een slag achter Anja Monke, Carly Booth en Caroline Masson die op -12 eindigden. Met een slotronde waarin van der Graaff vier birdies en twee bogeys liet

noteren pakte ze de gedeelde vierde plaats, haar beste individuele resultaat op de LET Tour na eerder dit jaar haar eerste zege te hebben behaald in Zaragoza maar die wedstrijd maakte deel uit van de ACCESS Tour. Met een cheque van € 25,305.00 pakte ze het grootste geldbedrag uit haar individuele professionele loopbaan.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Sluiter leidt in qualifier voor ‘The Open’

Tim Sluiter heeft na een ijzersterke ronde 66 (-6) een goede kans om over zes maanden aan te treden in het Brits Open. Maarten Lafeber is na een 79 al kansloos. Leaderboard.

Tim Sluiter maakte op de East Course van Royal Johannesburg & Kensington GC zes birdies en geen enkele bogey. De 22-jarige Golf Team Holland speler gaat daarmee aan de leiding en heeft een voorsprong van één slag op de Spanjaard Jordi Garcia.

‘Great round today 66, created a lot of chances played really well! @the_open_champ.
Tim Sluiter op Twitter

Lees verder.

Van der Graaff dicht bij tourkaart

Marjet van der Graaff heeft een speelkaart voor de Ladies European Tour (LET) voor het grijpen. De Rijswijkse prof staat na drie van de vijf ronden in de finale van de qualifying school op de tweede plaats in de tussenstand.
Van der Graaff noteerde vandaag op golfclub La Manga in het Spaanse Murcia een ronde van 72 slagen en kwam daarmee op een totaal van 211, 6 onder par. Ze heeft wel een flinke achterstand op de Engelse koploopster Jodi Ewart, die met een ronde van 67 haar totaal op 204 slagen zette (-13), 7 minder dan Van der Graaff. De Nederlandse heeft op haar beurt weer 4 slagen voorsprong op de nummers drie.

Top-20 voor Van der Graaff

Met drie rondjes in 73 slagen eindigde Marjet van der Graaff in de laatste wedstrijd van de Asian Swing op de 18e plaats.

Net als op dag 1 en 2 van het Hero Honda Indian Women’s Open, wist de Nederlandse het nét niet van de baan te winnen. Er waren drie birdies, maar ook vier bogeys voor een dagtotaal van 73 slagen (+1) en 219 voor de wedstrijd (+3), goed voor een gedeeld achttiende plaats.

Van de vier wedstrijden die de Ladies European Tour in Azië afwerkte haalde de Rijswijkse drie keer de cut en in die wedstrijden werd ze 24e, 12e, en nu dus achttiende. Alleen vorige week in Korea overleefde de speelster van Golf Team Holland de schifting niet.

Of het genoeg is voor lijfsbehoud is nog niet duidelijk. Voor aanvang van de voorlaatste reguliere wedstrijd van het seizoen stond Van der Graaff 101e op de Order of Merit waar een plek bij de beste tachtig noodzakelijk is voor directe verlenging van het speelrecht.

Mocht de cheque deze week niet afdoende zijn dan heeft ze nog één wedstrijd om haar kaart veilig te stellen.

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Social Media

Buienradar