Archief

Marieke Nivard

Joost Luiten traint mee met Feyenoord

Al sinds zijn jeugd is Joost Luiten fan van de club uit Rotterdam. Hij was dan ook zeer vereerd toen hij zomaar mee mocht trainen.

Voor het golfgala maakt RTL-presentator Marcel Maijer ieder jaar korte filmpjes met de spelers die in de prijzen vallen.

Zo speelden Marieke Nivard en Christel Boeljon een spelletje boerengolf, namen Joost Luiten en Robert-Jan Derksen het in een quiz tegen elkaar op, moest professional van het jaar Tim Giles een dagje mee de baan in als greenkeeper en speelde Dewi-Claire Schreefel een spelletje kolf.

Schreefel en Nivard door in Ierland

In het Iers Ladies Open slaagden alleen Dewi-Claire Schreefel en Marieke Nivard erin de cut te halen.

Met een sterke finish vlak voor het einde van de tweede ronde speelde Dewi-Claire Schreefel zich in het Iers Open naar de gedeelde vijftiende plaats. Schreefel birdiede de par-5 zevende en par-3 achtste – haar zestiende en zeventiende hole – en behield daarmee aansluiting bij de beste tien in het veld.

Marieke Nivard is de tweede Nederlandse speelsters die de cut haalde. Nivard staat met +5 voor het toernooi gedeeld 43ste.

Voor Chrisje de Vries, Marjet van der Graaff en Kyra van Leeuwen is het toernooi afgelopen. Zij haalden met +11 (De Vries), +12 (Van der Graaff) en +16 (Van Leeuwen) de cut, die op +7 lag, niet.

Lees verder.

Uitstekende start Boeljon

Christel Boeljon is uitstekend begonnen aan het Turks Open op de nationale golfbaan van Belek-Antalya. De Nederlandse titelverdedigster voltooide donderdag de 18 holes in 70 slagen (-3) en bezet daarmee de gedeelde eerste plaats. Boeljon heeft gezelschap van de Zweedse Pernilla Lindberg, de Italiaanse Diana Luna en de Engelsen Florentyna Parker en Charlotte Ellis.

Boeljon noteerde zes birdies en drie bogeys op haar scorekaart. Marieke Nivard staat met 76 (54e) ook nog boven de streep in het deelnemersveld. Dewi Claire Schreefel (77), Chrisje de Vries (78) en Marjet van der Graaff (79) moeten zich vrijdag verbeteren om de cut te halen.

Lees verder.

Sterk begin dames op Q-school

In het Spaanse Murcia wordt op La Manga Golf Club de Final Stage van de LET Q-School gespeeld. De Nederlandse dames begonnen uitstekend

Op La Manga is het zaak om na vijf ronden bij de beste 30 speelsters te staan. Daarmee wordt een (nagenoeg) volledige kaart voor het komende seizoen van de Ladies European Tour verdiend. De weg is nog lang, maar na de eerste ronde staan alle Nederlandse dames binnen de gewenste top-30.

De beste start was er voor Chrisje de Vries. De speelster van Houtrak moest voor de Final Stage nog langs de pre-qualifying en speelde zich toen met een vijfde plaats met gemak in het eindtoernooi.

Ook Marjet van der Graaff begon goed aan de vijfdaagse slijtageslag. Gecaddied door Marieke Nivard kwam zij op de South Course tot een twee onder par ronde 71.

 Lees verder. 

Social Media

Buienradar