Archief

Maarten Lafeber

Derksen laat topklassering liggen in Agadir

Robert-Jan Derksen heeft een topklassering bij het golftoernooi van het Marokkaanse Agadir uit handen gegeven. De 40-jarige Nederlander, tot zondag nog derde in de rangschikking, liep een slechte slotronde van 75 slagen (drie boven par). Daardoor duikelde hij in het eindklassement naar de gedeelde 17e plek.

 Derksen kwam uit op een totaal van 281 slagen. Dat zijn er 12 meer dan de Spanjaard Alejandro Cañizares, die de Trophée Hassan II won. De Engelsman Andy Sullivan werd tweede. Magnus Carlsson uit Zweden en Seve Benson uit Engeland deelden de derde plek.

Daan Huizing leverde op de slotdag een scorekaart van 70 slagen in, twee onder par. Hij eindigde daardoor op de gedeelde 56e plek.

Via Telegraaf.nl.

Maarten Lafeber nu de beste Nederlander in Kenia

Met 72, 72 en 69 slagen (-3) is Maarten Lafeber (foto) op de gedeelde 23e plaats terecht gekomen in het Barclays Kenya Open.  Wil Besseling staat nu gedeeld 46e na 69, 75 en 73 slagen (+1) en Robin Kind zakte naar de 54e plaats na 72, 70 en 76 slagen (+2).
Lafeber liet op de derde dag vna het toernooi 5 birdies noteren en twee bogeys. Besseling had drie birdies maar ook een dubbel bogey en twee bogeys. Kind Had twee birdies maar helaas ook 6 bogeys.

Goede start Besseling in Kenia

Wil Besseling is als enige Nederlandse golfer goed begonnen aan het Barclays Kenya Open, het eerste toernooi van de Europese Challenge Tour. Hij startte met een ronde van 69 slagen, 3 onder par. Dat was te danken aan een eagle op de 12e hole en nog drie birdies daarna. Op de eerste negen holes noteerde hij twee bogeys. Besseling deelt de vijfde plaats.

Maarten Lafeber, die na jarenlang op het hoogste niveau te hebben gespeeld een stapje terug moest doen, voldeed met 72 precies aan het baangemiddelde, evenals Robin Kind. Zij mogen als 49e hopen op de slotronden in het weekeinde. Voor Tim Sluiter, die opende met een 74, wordt het vrijdag nog een lastige klus.

De Spanjaard Alvaro Velasco leidt in Nairobi met 66.

Via Telegraaf.nl.

Lafeber sluit mooie deal

Het was niet zo vanzelfsprekend dat Maarten Lafeber een nieuwe sponsor zou vinden. De laatste jaren waren zijn prestaties op de golfbaan immers niet echt hoogstaand.

 Lafeber vocht vooral voor zijn kaart voor de Europese Tour. Een strijd die hij dit seizoen na veertien jaar verloor. Toch wist zijn manager Michiel Floris in Hof Hoorneman Bankiers vanaf 1 januari 2014 een nieuwe geldschieter te vinden voor de komende vijf jaar. “Je kunt best zeggen dat de opluchting groot is”, zei de Nederlandse golfer.

Toeval is het niet dat Hof Hoorneman een contract met Lafeber afsloot. De bank, die zich met vermogensbeheer bezighoudt, helpt vooral bedrijven die (nog) ondergewaardeerd worden.

“Zo zien wij Maarten ook. Hij past heel goed bij onze identiteit”, laat de opvolger van Van Lanschot Bankiers weten. Lafeber: „Negen jaar lang hebben ze mij gesteund. Ik ben blij dat Hof Hoorneman me wil helpen om de volgende stappen te zetten. De meeste van mijn kosten zijn nu afgedekt.”

Lees hier verder op de website van de Telegraaf.

Lafeber denkt niet aan stoppen

Maarten Lafeber piekert er niet over om te stoppen. De Nederlandse prof is vastbesloten om volgend jaar op de Challenge Tour te spelen en via die weg weer een speelkaart voor de Europese Tour te bemachtigen.

 „Er wordt hier en daar gespeculeerd dat ik misschien zou stoppen, maar daar is absoluut geen sprake van”, schrijft de Nederlander maandag op zijn website.

Lafeber heeft een teleurstellend jaar op de Europese Tour achter de rug. Hij verdiende te weinig om zijn speelbewijs automatisch te verlengen en slaagde er afgelopen week in Girona tijdens de finale van de ‘qualifying school’ niet in zijn kaart te behouden. „Het is een enorme teleurstelling en een vreemde gewaarwording dat ik voor het eerst in 14 jaar geen volledige kaart heb voor de Europese Tour.”

Via Telegraaf.nl.

Lafeber is Europese tourkaart kwijt

Maarten Lafeber is er niet in geslaagd om zijn kaart voor de Europese Tour met een jaar te verlengen. De 38-jarige prof maakte op de zesde en laatste dag van de PGA Qualifying School in Girona door een rondgang van 76 (4 boven par) een duikeling in de rangschikking.

Lafeber ging de slotdag in als gedeeld 33e en had na de laatste 18 holes bij de beste 25 moeten staan om ook volgend jaar verzekerd te zijn van een vaste stek op de Europese Tour. Hij zal het toernooi echter rond de 50e stek afsluiten, waardoor hij na 14 jaar weer een stap terug moet doen naar de Challenge Tour.

Via RtlNieuws.nl.

Maarten Lafeber in gevarenzone Q-School Girona

Maarten Lafeber is donderdag in de gevarenzone terechtgekomen na een ronde 72 (par) op de voorlaatste ronde van de qualifying school van de European Tour. Lafeber noteerde een dubbel bogey op de par-3 derde en wist pas na de turn drie birdie te maken om een en ander recht te trekken. Op de laatste hole moest de enige overgebleven Nederlander een bogey noteren waarmee zijn totaal op -7 blijft staan. Lafeber moest wel negen plekken inleveren voor een gedeelde 34e plaats.

Vrijdag gaan na zes ronden op PGA Catalunys de beste 25 spelers en ties naar huis met een tourkaart voor de European Tour.De Spanjaard Carlos Del Moral heeft de beste papieren met een totaal van -20 waarmee hij James Morrison en Fabrizio Zanotti zes slagen voorblijft.

Lees hier het bericht op de website van ForeMagazine.

Solide opening op Q-school door Besseling, Sluiter en Lafeber

Op de eerste dag van de qualifying school van de European Tour hebben de drie Nederlanders zich goed weten te handhaven. Wil Besseling en Tim Sluiter delen een 44e plaats met een score van -2, Maarten Lafeber deed een slag meer over de Tour Course van PGA Catalunya in Spanje. Wil Besseling opende met drie birdies en een bogey op de eerste negen holes, na de turn voegde de Noord-Hollander een birdie en een bogey toe aan zijn totaal.

Sluiter maakte vijf birdies, waarvan vier op rij op de eerste negen, maar moest daar ook een dubbel bogey noteren. Na de turn volgde een birdie en twee bogeys. Maarten Lafeber had een weinig opwindende ronde met twee birdie op de eerste negen en een bogey op de tweede negen.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

Golfers strijden voor ticket Europese Tour

Drie Nederlandse golfers doen vanaf zondag mee aan de finale van de qualifying school van de Europese Tour. Maarten Lafeber, Tim Sluiter en Wil Besseling slaan af op de Catalunya Resort in het Noord-Spaanse Girona. Ze moeten na zes ronden van 18 holes bij de beste 25 staan om een startbewijs te veroveren voor de Europese Tour.

Lafeber is de meest ervaren speler van het trio. De 38-jarige prof speelde dit jaar op de tour, maar verdiende te weinig prijzengeld om zijn startbewijs te behouden. Sluiter en Besseling kwamen een niveau lager uit op de Challenge Tour en eindigden hoog genoeg om zich te plaatsen voor de finale fase van het kwalificatietraject.

Lees hier verder op de website van de Telegraaf.

Derksen erin, Lafeber eruit in Turijn

Robert-Jan Derksen heeft zich vrijdag verzekerd van deelname aan de laatste twee dagen van het golftoernooi om de Open Italiaanse titel in Turijn. Hij steeg van de 44e naar de 25e plaats met een prima rondje van 69 slagen (3 onder par), waarmee hij op 140 uitkwam. Derksen produceerde zes birdies en drie bogeys. Hij was op de eerste dag in 71 slagen rond gegaan.

Maarten Lafeber verging het vrijdag een stuk slechter. Hij miste de cut door een moeizame omloop waarvoor hij 77 slagen nodig had. Lafeber verspeelde zijn kansen door een triple-bogey op de 16e hole. Met een totaalscore van 147 kwam hij 4 slagen tekort voor kwalificatie voor het slotweekeinde.

Lees verder,

Social Media

Buienradar