Archief

LPGA

Ook LPGA voert puntensysteem in

Net als haar grote broer de PGA met FedEx Cup punten doet, voert ook de LPGA een puntensysteem in: de Race to the CME Globe.

De Race to the CME Globe begint op 20 januari in de openingswedstrijd van de LPGA Tour op de Bahamas en loopt tot de Lorena Ochoa Invitational, die eindigt op 16 november. In elk officieel LPGA evenement dat daar tussenin zit kunnen speelsters punten verdienen, die aan het eind van het seizoen bij elkaar worden opgeteld.

In de laatste week van het seizoen wordt in het CME Tour Group Championship dan om twee grote prijzen gespeeld: De winnares van het toernooi verdient $ 500.000,- en de speelster die gedurende het seizoen de meeste punten heeft vergaard, wordt gekroond tot de Race to the CME Globe Champion en neemt maar liefst $1.000.000,- mee naar huis, de grootste prijs in damesgolf.

Lees hier verder op de website van Golf.nl

Schreefel net buiten top 10 in Texas

Dewi-Claire Schreefel heeft zich kranig geweerd tussen de mondiale toppers in de North Texas LPGA Shootout. De Nederlandse speelster eindigde als 11e in het toernooi uit de Amerikaanse vrouwentour. Ze klom in de vierde ronde met 68 slagen (3 onder par) nog vier plaatsen omhoog.

Landgenote Christel Boeljon sloot het toernooi op de Las Colinas golfbaan in Irving ook goed af met een ronde van 69 slagen (-2). Die bracht haar naar de 28e plaats in de eindstand.
De Zuid-Koreaanse Park Inbee won het toernooi met een totaalscore van 271 (-13). Ze had 1 slag voorsprong op de Spaanse Carlota Ciganda.

LPGA Tour komt met wereldomvattende variant van de Solheim Cup

Twee jaar voor dat golf weer een rentree maakt op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 gaat de Amerikaanse damestour LPGA een nieuw wereldomvattende wedstrijd opzetten. The International Crown gaat in 2014 van start en zal om het jaar worden gehouden. Tijdens het vierdaagse toernooi zullen acht van de beste landen, volgens de wereld ranking, met een team van vier spelers uitmaken welk land het sterkst is.

“We hebben de LPGA om uit te maken wie de beste speelster is, de Olympische Spelen om te bewijzen welke speelster en land het best is maar geen platform om te zien welk land de beste vrouwelijke golfers levert”, aldus LPGA Tour Commissioner Mike Whan tijdens de persconferentie. Het toernooi wordt een aanvulling op de Solheim Cup, een toernooi dat gaat tussen de beste speelster uit Amerika en Europa maar waar de beste speelster zoals Se Ri Pak, Karrie Webb en Yani Tseng niet aan kunnen deelnemen.

Lees hier verder op de website van ForeMagazine.

 

Missie Lafeber en Derksen mislukt

Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen zullen volgend jaar niet op de prestigieuze Amerikaanse PGA Tour spelen. „Op 1 slag niet gekwalificeerd. Ik ben zeer teleurgesteld”, twitterde Lafeber over zijn domper.

De Nederlandse prof lag drie ronden lang in prima positie om zich voor de tweede fase van de zogeheten qualifying school te plaatsen, maar zag op de slotdag zijn score omhoogschieten in Pine Mountain (Georgia) door een ronde van 73 slagen (+1). Hij eindigde daardoor als 19e, terwijl de beste 18 doorgaan.

Derksen speelde wel een goede slotronde van 68 slagen (-2), maar hij werkte zich daarmee net niet genoeg naar boven in het klassement. De Blaricummer eindigde evenals Lafeber als 19e.

Schreefel 13e in Virginia

Dewi Claire Schreefel is zondag (lokale tijd) in Williamsburg (Virginia) op de 13e plaats geëindigd van het Kingsmill Championship, dat meetelt voor de Amerikaanse LPGA Tour. Ze verspeelde in de vierde en laatste ronde haar kansen op een hoge eindklassering door een omloop van 73 slagen (+2), waarmee ze op een eindtotaal van 274 belandde. Schreefel was de voorgaande dagen in Virginia aanmerkelijk beter op dreef met een reeks van 66-66-69.

De Zuid-Koreaanse Jiyai Shin en de Amerikaanse Paula Creamer strijden nog om de eindzege. Hun play-off werd zondagavond afgebroken wegens invallende duisternis.Beiden eindigden op een score van 268 slagen.

Boeljon net buiten top twintig

Christel Boeljon is zondag (plaatselijke tijd) net buiten de top 20 geëindigd in de Manulife Financial Classic, een toernooi van de Amerikaanse vrouwentour LPGA. De nummer 2 van de Europese ranglijst landde na een slotronde van 69 slagen, 2 onder par, op de 23e plaats met een totaal van 277 slagen (-7).

De Amerikaanse Brittany Lang won het toernooi in het Canadese Waterloo. Zij streed met drie Zuid-Koreaanse speelsters om de hoofdprijs van een kleine 200.000 dollar in een play-off, nadat alle vier op 268 slagen (-16) waren uitgekomen. Op de vierde extra hole verschalkte ze de laatste van de drie, Seo Hee-Kyung.

Lotte Championship: Schreefel krabbelt iets terug

Dewi Claire Schreefel is in de derde ronde van het Lotte Championship, het toernooi uit de Amerikaanse vrouwentour (LPGA) op Hawaii, iets gestegen in het klassement. Ze klom dankzij een ronde van 72 slagen van de 49e naar de 39e plaats met een totaal van 218 (2 boven par). De Japanse Ai Miyazato behield na een ronde van 70 slagen de leiding met 206 (-10). Ze is drie slagen los van de eerste achtervolgers. De vrouwen spelen op Hawaii om 1,7 miljoen dollar prijzengeld.

Twee Nederlandse golfsters in eerste major

Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel maken zich op voor het eerste majortoernooi bij de vrouwen. Ze slaan op de baan van het Amerikaanse Rancho Mirage (Californië) af in het Kraft Nabisco Championship.

Beide speelsters verdienden door hun goede prestaties vorig seizoen een speelkaart voor de Amerikaanse vrouwentour LPGA en mogen ook meedoen in de prestigieuze majors. Boeljon speelde vorig jaar ook mee in het Kraft Nabisco en eindigde toen als 15e. Het prijzengeld in Rancho Mirage bedraagt omgerekend 1,5 miljoen euro.

Boeljon bovenin LPGA Thailand

De gemiste cut in de eerste wedstrijd van het jaar op de LPGA werd snel verwerkt door Christel Boeljon. In Thailand opende ze sterk.

De kop van het veld in de tweede wedstrijd van de Amerikaanse damestour – het Honda LPGA Thailand 2012 – is na de eerste ronde slechts nipt van Boeljon verwijderd. Nederlands beste speelster opende op de Siam Country Club in Chonburi met een 69 (-3) en nestelde zich daarmee (voorlopig) op slechts een slag van de koploopster als vierde in het klassement.

Boeljon maakte op de par-72 baan zes birdies en drie bogeys om tot haar score te komen.

Dewi-Claire Schreefel staat na een rondje in 74 slagen (+2) midden in het veld. De Diepenveense maakte twee birdies en vier bogeys, waarvan twee op een par van de langste holes van de baan: de par-5 zevende en achttiende.

Lees verder. 

Social Media

Buienradar