Archief

Ladies European Tour

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Schreefel tweede in Dubai

Dewi Claire Schreefel is als tweede geëindigd bij de Dubai Ladies Masters. De Nederlandse profspeelster moest na vier ronden op de Emirates Golf Course alleen de Chinese topspeelster Feng Shanshan voor zich dulden. De Aziatische gebruikte de afgelopen dagen 267 slagen, Schreefel kwam zaterdag na haar 272e slag bij het clubhuis.

De Dubai Masters is het slottoernooi van de Europese vrouwentour LET. Het prijzengeld bedraagt 500.000 euro. Feng, de nummer 6 van de wereld, kwam tot rondes van 66, 65, 67 en 69. Met haar score van 21 onder par verbeterde ze het toernooirecord.

Schreefel nam dankzij haar tweede plaats ruim 50.000 euro meer naar huis.

Lees verder.

Deze week: Alle ogen gericht op Broekpolder

Het Deloitte Ladies Open wordt deze week, net als de voorgaande twee jaren, gespeeld op de polderbaan van Golfclub Broekpolder bij Vlaardingen. Dit jaar zijn alle ogen vanzelfsprekend gericht op de onbetwiste leider in het klassement van de Ladies European Tour en tweevoudig winnares dit jaar, Christel Boeljon.

De Beverwijkse gaat proberen om de tweede Nederlandse vrouw te worden die in eigen land wint. In 1994 was huidig toernooidirecteur Liz Weima de laatste die dit op het Rijk van Nijmegen voor elkaar kreeg. Vorig jaar was de Engelse Melissa Reid de beste.

Maar Boeljon zal de beker niet in de schoot geworpen krijgen zondag. Een sterk deelnemersveld staat klaar om haar de voet dwars te zetten. Toppers als Helen Alfredsson, Trish Johnson, Lee Anne Pace, Becky Brewerton en Gwladys Nocera doen allemaal mee.

Het toernooi op de in topconditie verkerende polderbaan begint aanstaande vrijdag.

Meer informatie: www.deloitteladiesopen.nl.
Totale prijzenpot: 250 duizend euro.
Winnaar: 37.500 euro.

Lees verder.

Ladies Open naar nieuwe baan bij Schiphol

Het Ladies Open golf verhuist in 2013 naar de nieuwe golfaccommodatie ‘Amsterdam International’ aan de rand van Schiphol.

De afgelopen twee jaar werd het enige Nederlandse profevenement, onderdeel van de Europese tour, afgewerkt op golfbaan Broekpolder in Vlaardingen. Ook dit jaar vindt het toernooi daar nog plaats, van 1 tot en met 3 juni.

Lees hier verder op de website van RTV N-H.

European Tour start in.. Australie

Aan de andere kant van de wereld gaat donderdag het seizoen op de Ladies European Tour van start. Schreefel kan niet wachten.

De Ladies European Tour begint het jaar aan de oostkust van Australië. De lange reis naar de zomer aan de andere kant van de wereld levert vooralsnog geen mooie omstandigheden op. Er is veel regen gevallen op het RACV Royal Pines Resort en de baan is door en door nat. Zo nat dat een van de oefendagen zelfs letterlijk in het water viel. Desondanks zijn de twee Nederlandse troeven down-under klaar voor de seizoensouverture.

De voorbereiding voor Schreefel was dit jaar nadrukkelijk anders dan andere jaren. En dat was goed, meent de speelster van Golf Team Holland.

´Na Dubai ben ik een paar weken in Nederland geweest en heb ik vooral technisch geoefend, niet veel, maar wel met heel veel focus. De laatste vijf dagen voor vertrek naar Australie heb ik thuis in LA wel veel gespeeld. In de tussenliggende periode ben ik in Spanje geweest voor de Qualifying School waar ik aan het werk ben geweest als caddie (voor de Amerikaanse Lehua Wise, red). En ik moet zeggen: dat was ontzettend leerzaam´.

Lees verder. 

Van der Graaff dicht bij tourkaart

Marjet van der Graaff heeft een speelkaart voor de Ladies European Tour (LET) voor het grijpen. De Rijswijkse prof staat na drie van de vijf ronden in de finale van de qualifying school op de tweede plaats in de tussenstand.
Van der Graaff noteerde vandaag op golfclub La Manga in het Spaanse Murcia een ronde van 72 slagen en kwam daarmee op een totaal van 211, 6 onder par. Ze heeft wel een flinke achterstand op de Engelse koploopster Jodi Ewart, die met een ronde van 67 haar totaal op 204 slagen zette (-13), 7 minder dan Van der Graaff. De Nederlandse heeft op haar beurt weer 4 slagen voorsprong op de nummers drie.

Sterk begin dames op Q-school

In het Spaanse Murcia wordt op La Manga Golf Club de Final Stage van de LET Q-School gespeeld. De Nederlandse dames begonnen uitstekend

Op La Manga is het zaak om na vijf ronden bij de beste 30 speelsters te staan. Daarmee wordt een (nagenoeg) volledige kaart voor het komende seizoen van de Ladies European Tour verdiend. De weg is nog lang, maar na de eerste ronde staan alle Nederlandse dames binnen de gewenste top-30.

De beste start was er voor Chrisje de Vries. De speelster van Houtrak moest voor de Final Stage nog langs de pre-qualifying en speelde zich toen met een vijfde plaats met gemak in het eindtoernooi.

Ook Marjet van der Graaff begon goed aan de vijfdaagse slijtageslag. Gecaddied door Marieke Nivard kwam zij op de South Course tot een twee onder par ronde 71.

 Lees verder. 

BMW voor hole-in-one op hole 16 Deloitte Ladies Open

De eerste professional die een hole-in-one maakt op hole 16 van Golfclub Broekpolder tijdens het Deloitte Ladies Open 2011, krijgt van BMW een 640i Cabrio ter waarde van 102.500 euro. Nog nooit is zo’n grote prijs beschikbaar gesteld voor een ace in het Nederlandse toernooi van de Ladies European Tour. Dit maakten de toernooidirecteuren Liz Weima en Elsemieke Havenga bekend. Het Deloitte Ladies Open wordt gespeeld van 3 tot 5 juni 2011. Lees hier meer.

BurgGolf Ladies Pro-Am-Series

BurgGolf biedt u nu de unieke kans om mee te spelen in de Pro-Am van het Deloitte Ladies Open!  Het Deloitte Ladies Open vindt plaats op Golfclub Broekpolder van 3 t/m 5 juni as. Voorafgaand aan dit toernooi zijn de pro-ams op 2 juni. En u kan meespelen in deze Pro-Am samen met 1 van de pro’s meespelen in het toernooi. Hoe kunt u zichzelf kwalificeren? Per wedstrijd kwalificeren zich 4 speelsters voor de finale op zaterdag 28 mei te BurgGolf Purmerend. Deelname aan deze finale is gratis!  De drie beste speelsters van deze finale spelen dus daadwerkelijk mee in de Pro-Am 2 juni op Golfclub Broekpolder, met een professional van de Ladies European Tour.

Lees hier verder op de website van Burggolf.

Nivard net op tijd weg uit Christchurch

Golfster Marieke Nivard uit Eindhoven is net op tijd uit Christchurch vertrokken. Ze verliet de Nieuw-Zeelandse stad zo’n tien uur voor de aardbeving, die aan meer dan zestig mensen het leven heeft gekost.

“Best wel schrikken dus’, zegt Nivard. “Zeker als je beelden ziet van plekken waar ik gisteren nog over straat liep.”

De Eindhovense maakte vorige week in Nieuw-Zeeland haar debuut op de Ladies European Tour.

Florentyna Parker wint ABN AMRO Ladies Open

Florentyna Parker heeft op golfclub Broekpolder de vijftiende editie van het ABN AMRO Ladies Open op haar naam geschreven.

De 20-jarige Engelse eindigde op negen onder par, twee slagen voor de Schotse Krystle Caithness. Parker won nooit eerder een toernooi van de Ladies European Tour. Parker nam zaterdag in de tweede ronde de leiding door een bogeyvrije ronde in 66 slagen, goed voor een nieuw baanrecord voor damesprofessionals op GC Broekpolder (maar op zondag weer verbeterd, zie verderop). Die koppositie stond ze zondag niet meer af. In de laatste ronde had ze genoeg aan 70 slagen voor de overwinning.  Voor de tweedejaars professional is het de eerste zege op de Ladies European Tour. Parker ging zelfs nooit eerder aan de leiding in een professioneel toernooi. Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Social Media

Buienradar