Archief

KLM Open

Datum KLM Open 2014 bekend

In 2014 wordt het KLM Open, net als dit jaar, gespeeld in het tweede weekend van september. Het toernooi begint op donderdag 11 september en duurt tot en met zondag 14 september 2014 en wordt gehouden op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort.

De Kennemer Golf & Country Club is in 2014 voor de 22ste keer gastheer van het KLM Open. Veel grote namen, waaronder Seve Ballesteros, José Maria Olazabal en Darren Clarke, wisten op deze door Harry S. Colt ontworpen baan de beker van het KLM Open in de wacht te slepen. Dit jaar werd de lijst met spelers die op de Kennemer de overwinning op hun naam hebben geschreven uitgebreid met KLM Open-ambassadeur Joost Luiten. Joost Luiten schreef historie door tijdens een zinderende finale voor eigen publiek te winnen van Miguel Angel Jiménez.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is KLM Open-ambassadeur Joost Luiten. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is reeds twee keer uitgeroepen tot het meest duurzame golftoernooi van Europa. Het toernooi wordt in 2014 voor de 95ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour. Het totale prijzengeld voor 2014 bedraagt € 1,8 miljoen.

 Voor meer informatie:www.klmopen.nl

Warsteiner x KLM Open 2013


Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen en van het golfen trouwens ook niet, hierboven een mooie impressie van de KLM Open 2013 gezien van het Warsteiner standpunt. Ik zou zeggen: Proost Luiten! We nemen er nog eentje op jouw overwinning.
Bekijk hier het filmpje op YouTube.

Hanson verdedigt toch titel bij KLM Open

Het was lange tijd onzeker, maar de Zweed Peter Hanson verdedigt komende maand toch zijn titel bij het KLM Open op de Kennemer Golf & Country Club (12-15 september). Dat maakte de organisatie vrijdag in Zandvoort bekend. Hanson leek aanvankelijk de voorkeur te geven aan een lucratief toernooi in de Verenigde Staten. Uiteindelijk heeft de 35-jarige Scandinaviër toch voor het Nederlandse evenement gekozen.

Lees hier verder op de website van RTL Nieuws.

Win een dag in een skybox op het KLM Open

Het KLM Open is op Facebook een actie begonnen waarbij golfers kans maken om een toernooidag in een skybox op de Kennemer te winnen.

Door mee te doen met de ‘Skybox Bingo’ maak je kans op een skybox voor acht personen bij het KLM Open. De skybox bevindt zich op de tribunes bij de achttiende hole van de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort.

Op elke toernooidag is de skybox voor acht personen te winnen, dus vieer keer acht personen worden in de watten gelegd.

De winnaars worden met zeven vrienden een dag in de watten gelegd door een personal hostess, die er voor zorgt dat het de groep van acht in de exclusieve VIP-ruimte aan niets ontbreekt: hapjes, drankjes, een exclusieve lunch en afsluitend om 17:30 uur een borrel.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

 

Nieuwe iPhone App voor de KLM Open 2013

Hij is weer gratis beschikbaar voor iPhone en Android de app voor de KLM Open 2013. Dit grootste golftoernooi van Nederland brengt ook dit jaar weer een app uit met alle belangrijke informatie over dit evenement en de golfspelers.

Met deze app kun je onder andere de startlijst, leaderbord en score bekijken. En zoals bijna in elke app kun je deze gebruiken om in te checken op je Facebook account. Natuurlijk is het niet de bedoeling om de ‘telefoon’  in de baan te gaan gebruiken. Niet camera en zeker niet als telefoon.

Daar over kunnen je ze op de KLM Open vast meer vertellen. Ga hier naar iTunes om de applcatie meteen te downloaden.

 

 

Primeur voor Luiten en KLM

Lang hoefde Joost Luiten niet na te denken toen de KLM zich meldde. Nederlands beste golfer zal tot en met het KLM Open 2015 gesponsord worden door de luchtvaartmaatschappij. „Wij hebben met ons product en dienstverlening vooral ingezet op onze ’Dutch Roots’. Joost Luiten past als oer-Hollandse no-nonsense jongen perfect in dat plaatje”, zegt Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland.

Nooit eerder ging de Koninklijke Nederlandse Luchtvaart Maatschappij een langdurig sponsorschap aan met een individuele sporter. „Ik voel me vereerd dat ze mij hebben gevraagd”, vertelt Luiten op de Kennemer in Zandvoort, waar van 12 tot en met 15 september het KLM Open gespeeld wordt. „Er hebben meerdere bedrijven bij me aangeklopt. Dan ga je bekijken welke het beste bij je past. Als zo’n grote partij – met een uitstekende reputatie – van eigen bodem zich meldt, is de keuze snel gemaakt.

Lees verder.

Luiten ambassadeur KLM Open

Het KLM Open presenteerde maandag Joost Luiten als de nieuwe ambassadeur van het Nederlandse golftoernooi, dat dit jaar van 12 tot en met 15 september wordt afgewerkt op de Kennemer in Zandvoort. Een beter moment was nauwelijks denkbaar, want de Bleiswijker won zondag in Oostenrijk zijn tweede toernooi op de Europese Tour.

Luiten zal zich de komende 3 jaar extra inzetten voor het Nederlands toptoernooi. ‘Ik wil graag het golf in Nederland nog mooier en groter maken. We zijn een klein landje, maar het KLM Open behoort tot de beste toernooien op de Europese Tour’, zei de 27-jarige prof, die door zijn zege in het Lyoness Open weer de top 100 van de wereld binnentrad.

‘Ik weet dat de spelers graag naar het KLM Open komen. De banen staan hoog aangeschreven, de organisatie klopt en er komt veel publiek. Vaak wel drie keer zoveel als we gewend zijn.’

Win een plek in de Pro-Am van het KLM Open

BurgGolf biedt iedere golfer de kans om mee te spelen in een van de pro-ams van het KLM Open 2013 op de Kennemer Golf & Country Club.

Hoe kan je je kwalificeren voor pro-am?

Op BurgGolf-banen worden de komende tijd wedstrijden gespeeld. Per wedstrijd kwalificeren zich vier golfers (twee mannen en twee vrouwen) voor een finale, die op 7 september 2013 gespeeld gaat worden op BurgGolf Purmerend.

De beste speelster en speler in de finale winnen een plaats in de 9-holes pro-am van het KLM Open. Een derde toegangsticket wordt verloot onder de finalisten. De drie gelukkigen spelen in een flight met een professional van de European Tour.

Het KLM Open wordt dit jaar gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort van 12 tot en met 15 september. De pro-am is voorafgaand aan het KLM Open. De Kennemer zal voor de 21ste keer gastheer zijn van het grootste golftoernooi van Nederland.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Nederlandse golftoernooien schenken exclusief Mouton Cadet

Mouton Cadet breidt zijn betrokkenheid bij de golfsport verder uit door Official Supplier te worden van het Deloitte Ladies Open en het KLM Open. Mouton Cadet is sinds vorig jaar Official Supplier van de European Tour.

Het familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild SA produceert Mouton Cadet al sinds 1930. Mouton Cadet is sindsdien de wereldwijde referentie voor Bordeaux Appellation d’Origine Contrôlée wijnen. Mouton Cadet was vanaf het begin een succes in Frankrijk en werd in de jaren tachtig de best verkochte Bordeaux ter wereld. Dat succes duurt voort tot op de dag van vandaag. Mouton Cadet kent een jaarlijkse verkoop van 12 miljoen flessen, waarvan tachtig procent wordt geëxporteerd naar 150 landen wereldwijd.

Mouton Cadet is nauw verbonden aan vooraanstaande evenementen in de wereld van sport, mode en film. Zo is het merk sinds 1992 Official Supplier van het Cannes International Film Festival en sinds juni 2012 Official Supplier van de Europese Tour. Ook wordt Mouton Cadet geschonken bij het BMW PGA Championship, het Irish Open, het Scottish Open, het Senior Open Championship en het DP World Tour Championship in Dubai.
De komende drie jaar zal ’s werelds meest vooraanstaande Bordeaux AOC-wijn op het Deloitte Ladies Open en het KLM Open de exclusief beschikbare wijn zijn.

Lees hier verder op de website van de KLM Open of op de website van het Deloitte Ladies Open.

KLM verlengt contract KLM Open tot en met 2018

KLM verlengt het bestaande contract met de European Tour met drie jaar voor de periode 2016 tot en met 2018. Het KLM Open zal gedurende deze periode onderdeel blijven uitmaken van de European Tour en zal georganiseerd worden door TIG Sports. Vanaf 2016 is als locatie gekozen voor The Dutch, een relatief nieuwe en kwalitatief zeer hoogstaande golfbaan.

Het KLM Open is een van Nederlands grootste sportevenementen en vierde afgelopen september haar 100-jarig bestaan. Met de bekendmaking vandaag is het toernooi de volgende zes jaren gegarandeerd. “Wij vinden met golf en het KLM Open een perfecte aansluiting bij veel van onze frequente klanten. De golfsport past goed bij onze merkidentiteit en stelt ons bovendien in staat om jaarlijks een inmiddels zeer gewaardeerd relatiemarketingprogramma neer te zetten,” aldus Harm Kreulen, directeur KLM Nederland. “Nu we ons voor langere tijd gecommitteerd hebben, kunnen we op deze weg verder gaan en dit prachtige toernooi verder laten groeien. Tevens kan de organisatie zich nu vroegtijdig voorbereiden op een nieuwe locatie.”

Lees hier verder op de website van de KLM Open.

Social Media

Buienradar