Archief

Kleding

Big sock is watching you

Sport en technologie maken begin 2014 een grote sprong voorwaarts dankzij de introductie van de sokken van Sensoria. Met verschillende meetsensoren in het systeem van Sensoria krijg je nieuwe informatie voorgeschoteld die tot voor kort niet voor consumenten beschikbaar was.

De techniek toont je niet alleen je snelheid, gelopen afstand, route en verbrande calorieën, maar ook hoe je loopt. Met drie textielsensors (drukmeting) onder je voet, verstopt in de sokken, weet je bijvoorbeeld hoe je landt: op je voor- of achtervoet, of te veel naar binnen (overpronatie).

De gegevens worden draadloos (Bluetooth) naar een app in je smartphone gestuurd via een extra beugel (anklet), die je net boven je enkel magnetisch aan de sok bevestigt. In dit halfronde apparaatje, dat in de toekomst ongetwijfeld kleiner wordt, is een geavanceerde bewegingssensor (accelerometer) en een hoogtemeter ingebouwd. Zo wordt ook automatisch je pasritme gedetecteerd, wat prettig is om je optimale en efficiëntste frequentie te zoeken.

Na een periode van crowdfunding kun je de sokken nu bestellen. Een complete set van sokken, clip en app kost 149 dollar. Volgens de fabrikant zijn de sokken goed wasbaar, maar je kunt ook sokken nabestellen.
Voor meer informatie: Sensoria (bericht via Runnersweb.nl).

Blijf lekker warm tijdens je ronde met kleding van Under Armour

Nu we de winter ingaan is het bijna noodzakelijk om tijdens een ronde golf uw lichaamswarmte vast te houden. Het merk Under Armour heeft met de Coldgear Infrared Mock het kledingstuk dat dit voor u kan doen. Het patroon is het geheim achter deze nieuwe technologie.

Er is een zacht aanvoelende, thermo-geleidende coating aangebracht op de binnenste laag van het materiaal. Deze coating absorbeert en behoudt uw eigen lichaamswarmte. U blijft warmer voor een langere tijd, zonder extra gewicht mee te moeten zeulen.

Lees hier verder de website van Golfnet.

Facebook actie van Pin High golfwear

Win een origineel gesigneerd Joost Luiten KLM Open 2013 tour shirt! Pin High Golfwear geeft deze week je de kans om dit unieke shirt te winnen.

Ga naar de ‘PH Golfwear’ Facebook pagina, Like en Share dit bericht om mee te doen!

Maatje groter Curvy girls golf

Fashionable golfkleding voor dames met grotere maten; daarvan konden vrouwen tot voor kort alleen maar dromen. Hellen Havenaar heeft al 14 jaar haar kleding­ winkel Hellen Collection in Zeewolde, maar dit voorjaar duikt ze met de Curvy Girl Golf­collectie in dit gat in de markt. “Veel vrouwen golfen in mannenkleding.”

Klanten vertelden dat er nauwe- lijks golfkleding te koop is voor vrouwen met een maatje meer. Veel dames golfen dan ook in mannenkleding; de heren collecties hebben wél grote maten, maar de kleuren zijn saai en de pasvormen ongeschikt. Zo kwam ik op het idee voor de Curvy Girl Golf-collectie. Vrouwen vinden het een verademing om eindelijk

te kunnen golfen in moderne, vlotte en fleurige kleding die zó modieus en representatief is dat dames de stukken ook gemak- kelijk buiten de baan kunnen dragen.”

Ga hier naar de website van Curvy Girl voor meer informatie en de webshop.

Golfkleding voor 2013

Golfino

 

De golfbaan is geen catwalk, maar het is wel belangrijk om er tijdens het golfen verzorgd uit te zien. Dat hoeft geen fortuin te kosten. Vooral op internet is er veel stijlvolle golfkleding te vinden, waar je niet teveel voor betaalt. Deze korting Zalando geeft bijvoorbeeld korting bij een van de grootste webshops van Nederland, waar ze ook een groot assortiment golfkleding- en schoenen verkopen. Zalando gaat met de laatste mode mee, dus je koopt hier ook hele hippe golfkleding. Maar wat zijn de trends voor het komende jaar eigenlijk?

 Trendkleuren

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ook golfkleding gaat met de mode mee. Niet zo snel als de kleding op straat, maar er zijn zeker trends te ontwaren die in de verte gebaseerd zijn op de catwalk.  Tijdens de shows voor het voorjaar van 2013 waren er in Parijs veel pastelkleuren te zien: zachtroze, zachtgroen en zachtblauw zijn komend voorjaar veel te zien. Kan zowel voor mannen als voor vrouwen. Daar tegenover staat oranje: een hele Hollandse trendkleur, die ook voor dames en heren geschikt is.

Prints

Deze winter zijn prints helemaal hip en dat blijven we komend voorjaar zien. Grote afbeeldingen van bijvoorbeeld dierenkoppen zijn niet geheel gepast op de golfbaan, maar de grafische print, ruitjes bijvoorbeeld, zijn het weer helemaal. Daar weten de designers van golfkleding van oudsher wel raad mee. Het merk Golfino bijvoorbeeld, waar ze het ruitje combineren met wit en felle kleurtjes. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen: een effen shirt erboven en je favoriete golfschoenen en je bent helemaal trendy.

Nike shirt

 

 Nike

Golfkleding moet niet alleen mooi zijn, het moet bovenal lekker zitten. Het bekende merk Nike heeft in Nike Golf deze twee eigenschappen gecombineerd. Voor het nieuwe golfseizoen koop je daar comfortabele shirts, broeken en schoenen, gemaakt van de beste materialen. En ook Nike gaat met de mode mee. Naast basic grijze, zwarte en witte items koop je hier felkleurde shirts met grafische prints. Heftig, maar wel een mooie eyecatcher boven een effengekleurde broek. Nike geeft de van oudsher nette golfmode een sportieve, moderne touch.

 

 

Akkermans leisure & golf wint belangrijke award!

Afgelopen vrijdag is aan Akkermans leisure & golf uit Heense Molen de Familie Fundament Award voor het beste familiebedrijf van Nederland uitgereikt. Het west-Brabantse recreatiebedrijf was samen met 10 andere familiebedrijven genomineerd voor de finale. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Breukelen werden de Awards uitgereikt.

Uit het juryrapport bleek dat het bedrijf zich onderscheidt van haar concurrenten op een aantal belangrijke punten. Zo werd er onder andere gekeken naar klant- en medewerkerstevredenheid, in hoeverre het bedrijf duurzaam onderneemt, de financiële stabiliteit en uitgestippelde strategie. Net name de professionaliteit waarmee over visie en strategie is nagedacht verraste de jury: “De professionele aanpak, ondernemende houding die er toe geleid heeft dat het bedrijf de bakens heeft weten te verzetten in een richting die ook maakt dat de volgende generatie het een uitdaging vindt om het bedrijf voort te zetten”.

Lees hier verder op de website van Golfnet.

Q-Golfwear aanwezig op de Benelux Golf Fair 2012

Q-Golfwear onder nieuwe distributeur aanwezig op de Benelux Golf Fair.  Op de Benelux Golf Fair is ACM Products aanwezig met onder meer Q-Golfwear, het snel groeiende label van Quick Sports International. Het betekent voor ACM Products een uitbreiding van hun toch al zeer complete lijn van golf gerelateerde producten.
ACM Products zal zowel de kleding als de functionele schoenenlijn vertegenwoordigen in Nederland. Q-Golfwear is officieel kledingsponsor van het KLM Open en drie andere grote toernooien in Nederland. Naast Q-Golfwear zal ook Golfwenskaarten aanwezig zijn en nog vele andere bedrijven.
Ga hier naar de website van de Benelux Golf Fair voor meer informatie openingstijden en adresgegevens.

FootJoy fittingday

In samenwerking met FootJoy organiseert  Sporthaantje op zaterdag 15 september a.s. van 12.00- 16.00 uur in Drachten de FootJoy fittingdag. Laat u adviseren door de FootJoy professional: hij geeft u na een schoenfitting een advies op maat, zodat u probleemloos kunt genieten van uw golfspel. Niet elke voet is immers gelijk! Kom nu langs voor een persoonlijke fitting.

Op deze speciale fittingdag krijgt u op het eerste paar Footjoy schoenen 20% korting en op alle volgende paren zelfs 30% korting!! Tevens krijgt u € 10 korting op de Footjoy winterlaarzen – is uw maat er (nog) niet dan kunt u ze reserveren. Als extra verzorging voor uw voeten ontvangt u op de FootJoy fittingdag,  bij aanschaf van een paar FootJoy golfschoenen, een paar FootJoy sokken gratis!

Ga hier naar de website van Sporthaantje voor meer informatie.

Golfcaps

De golfsport is tegenwoordig een ideale manier om mens en bedrijf bij elkaar te brengen, waarbij het golfen centraal staat, maar waar door de ontspannen sfeeren de mooie , veelal idyllische omgeving waar een golfbaan zich meestal bevind er voor kan zorgen dat netwerken een natuurlijk proces is, waarvoor geen moeilijke oplossingen bedacht hoeven te worden.

Deze site is opgericht om golfcaps te promoten. Je vind hier niet alleen golfcaps, maar natuurlijk ook andere caps.  En om nou alleen golfcaps te gaan verkopen, leek hun niet zo leuk.
Ga hier naar de website van Golfcaps om hun assortiment te bekijken.

Toursokken van FootJoy

De nieuwe prestatie-ondersteunende ‘FJ Merino Toursok’ is een perfecte aanvulling op de kwaliteit van FootJoy-golfschoenen. FootJoy, ’s werelds nummer 1 in golfschoenen en golfhandschoenen, heeft de lancering aangekondigd van een technologische vernieuwende golfsok: de FJ Merino Tour. Dit product is ontworpen voor ondersteuning van de delen van de voet waarop de meeste druk en kracht staat tijdens het golfen.

De FJ Merino Tour levert optimale ondersteuning en verzachting zodat elke golfer zich kan focussen op zijn spel en niet afgeleid wordt door zijn voeten. FootJoy is het merk met het meest ruime aanbod aan prestatie-ondersteunende sokken en is ook de nummer 1 in golfsokken. Met de nieuwe FJ Merino Tour zet FootJoy een nieuwe benchmark, door een combinatie van optimaal ademend materiaal, kracht en een natuurlijke regeling van temperatuur en vocht.

Lees hier verder op de website van GolfWeekly.

Social Media

Buienradar